Amazon Kindle evangelisten in het Vondelpark
In het Vondelpark kwam ik twee Amerikanen tegen. Op zich niet zo vreemd, maar deze mensen hadden iets interessants bij zich: een Amazon Kindle. Het bleken twee echte Kindle-liefhebbers te zijn die de oude vertrouwde boeken hebben ingeruild voor één klein apparaat. Ze vonden de Kindle bijzonder makkelijk om aan te wennen. Op reis blijft de ‘ouderwetse’ stapel met boeken van 3 kilo thuis; nu gaat alleen nog dit kleine slanke apparaatje mee. Nadeel vonden ze nog wel de slechte kwaliteit van de plaatjes, het krantenabonnement hadden ze daarom nog niet opgezegd. Grappig genoeg hielden de kinderen van gewone boeken terwijl pa en ma compleet verliefd waren op hun Amazon Kindle ebook reader. Wat vind ik zelf van de reader?
De Kindle player komt met een onbeperkt wireless abonnement in de USA zodat je boeken online kunt bestellen en je eigen documenten voor 10 cent per stuk kunt emailen naar je device. Werkt niet in Europa. Er schijnt een Europese versie te komen met HSDPA ingebouwd, maar wanneer dat zal zijn is nog niet bekend gemaakt. E-boeken zijn goedkoop en je kunt ze binnen een minuut kopen en downloaden. Het scherm van de Kindle vind ik fantastisch. Helderder dan de Iliad van Irex (Nederlands) en vergelijkbaar met de Sony Ebook reader. De Kindle heeft een toetsenbord zodat je gemakkelijk aantekeningen kunt maken bij studieboeken.
De Iliad heeft Wifi , een groot scherm en je kunt er tegenwoordig het NRC er elke dag op krijgen. De Iliad is wel prijzig en de batterijen zijn na 1 dag uitgeput. De Sony is klein en compact maar is alleen maar te voeden met de USB kabel. De software die er bij zit is niet briljant.
Al deze apparaten gebruiken allen de techniek van E-ink waardoor de schermpjes er heerlijk rustig uitzien. Wordt dit de nieuwe Ipod, in de komende 5 jaar? Ik heb de Kindle direct besteld dus ik kom met eigen ervaringen aan het einde van de vakantie!
Wanneer worden de stukjes van Vincent nu eens aan een redactie onderworpen? De inhoud is vaak subliem maar het mag toch allemaal wel iets netter!
“Wanneer worden de stukjes van Vincent nu eens aan een redactie onderworpen?”
@Daan: Inmiddels wat kleine dingen aangepast. Dat ‘nu eens’ is een tikkie overdreven, overigens. En verder ben ik het met je eens: de inhoud is subliem (en daar gaat het uiteindelijk om, toch?) Waarvoor wederom hulde aan het adres van Vincent! Arme Amerikaanse toeristen in het Vondelpark: ze zijn nooit meer veilig… 😉
Hmm, ik heb vaker het idee gehad dat het nogal snel is gepost, vandaar.
@daan nee hoor ik heb gewoon spontane compleete woordblindheid. Ik had altijd sinds de 1e klas van de lagere school een 1 voor dictee. Zit er gewoon niet in 🙁
Leuk om te zien hoe er langzaam maar zeker meer e-ink toepassingen komen, gezien de prijs zitten we op dit moment weliswaar nog steeds in de hoek van de early adopters. Maar met geïntegreerde diensten van Amazon, en wie weet bij ons binnenkort via een HSDPA verbinding naar de Bertelsmann OnLine winkel, zou het nog wel eens kunnen dat het als totaalconcept gaat aanslaan. Geen idee of het gaat lukken al krijg ik bij zo’n apparaat ondertussen wel een beetje het Star-Trek-gevoel en dat is dus heel positief.
Leuke repo, Vincent. Maar ik heb een beetje moeite met het door te veel mensen te vaak gebruikte woord ‘evangelist’. Niet iedere gebruiker is een evangelist. Dit echtpaar bestaat gewoon uit tevreden gebruikers. Het is dat ze een camera onder hun neus krijgen geduwd, anders hadden ze het E-book Evangelie vast niet spontaan op dat terras verkondigd… 😉
Voor studieboeken is dit ideaal. Eindelijk kunnen CTRL-F’en in je boeken om termen op te zoeken etc! Als de nieuwste Sony uit komt over een half jaar ga ik die meteen halen. 300 euro voor zo’n ereader kan makkelijk uit als je naar de normale prijzen van studieboeken kijkt.
Leuk interview. De ebook reader is een goed idee (in 1998 de hype voor next year 😉 maar dat ding van amazon staat me helemaal tegen, sooo ugly.
En vervelend dat je aan amazon en e-ink gecopyrighte boeken vastzit aangezien er een miljoen boeken vrij beschikbaar zijn. Leve het gutenberg project, open access e.a. free literature and free science publications.
Gerelateerde artikelen
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!