The Crowds start een social media wiki

26 juni 2008, 05:01

‘Eat your own dogfood’, zeggen ze in Amerika. Doen waarover je praat. Als je het hebt over de kracht van kennis en passie delen, dan moet je dat zelf ook doen. En zo is het maar net. Wij van The Crowds hebben met titels als 3VOOR12, Radar en Sterren.nl in het verleden laten zien wat de kracht van online communities kan zijn. Maar ook nu we een bedrijf gestart zijn met als subtitel The Social Media Hub, brengen we in de praktijk waarover we het hebben.

Hoe? Met kennisdeling. Samen weten we meer. Dus stoppen we onze kennis en kunde in de wiki ‘(Hoe) Communities Werken / Social media in de praktijk’ en roepen we een ieder die ook met communities, blogs, wiki’s en wat al niet meer werkt op om mee te doen. Zowel de specialisten die als adviseur actief zijn als de communitymanagers die betaald of vrijwillig hun passie en energie in communities stoppen.

Begin er bijvoorbeeld mee om de online vragenlijst over communities in te vullen. Dat kan hier. Alvast bedankt!

Erwin Blom (Wormer, 1961) is voormalig hoofd van de afdeling Digitaal van de VPRO en mede-oprichter van The Crowds, een bedrijf dat zich specialiseert in ’social media’ en 'Fast Moving Targets', een platform over innovatie op het gebied van media, technologie en communicatie.

Categorie
Tags

14 Reacties

  media

  Goed initiatief!

  Had de VPRO overigens ook al niet zo’n social media wiki?


  26 juni 2008 om 05:11
  erwblo

  De VPRO gebruikt een wiki omgeving om programmamakers te informeren over de mogelijkheden op internet. Dat is dezelfde techniek, maar met een andere insteek en een ander doel.


  26 juni 2008 om 05:18
  Robert de Boer

  De wachttijd voor de verbinding is verstreken

  De server op communitieswerken.wetpaint.com doet er te lang over om te antwoorden.

  Hij is momenteel niet bereikbaar, klopt?


  26 juni 2008 om 06:07
  erwblo

  @robert Probeer het nog eens, ik krijg hem gewoon binnen. Maar – zoals dat gaat 😉 – Wetpaint was net wel met onderhoud bezig. Dat doen ze als Amerikanen slapen, maar ja dan zijn wij wakker 😉


  26 juni 2008 om 06:11
  Karlijntje

  @erwin

  jammer, bij mij doet ie het ook niet. Zal hem vanmiddag nog even opsnorren! Goed initiatief!


  26 juni 2008 om 06:53
  erwblo

  Mocht de wiki het even niet doen, probeer het later nog een keer Wetpaint is bezig met onderhoud!


  26 juni 2008 om 07:35
  Peter Bos

  Nog steeds down… Adviseren jullie dit ook aan jullie klanten? Hebben jullie geen betrouwbaardere oplossingen in huis?


  26 juni 2008 om 08:05
  media

  @Peter: experimenteren met nieuwe media betekent soms ook dat dingen niet helemaal lopen zoals gepland. Kijk naar Hyves, Twitter en andere platformen. Ze hebben allemaal van tijd tot tijd kuren. De enige die ik daar nog niet op heb kunnen betrappen is YouTube, die blijft het opvallend goed doen waarvoor complimenten aan de technische jongens (en meisjes) die daar achter zitten!


  26 juni 2008 om 08:15
  erwblo

  @peterbos De afgelopen twee jaar het ik heel goede ervaringen met het gebruiksvriendelijke Wetpaint, een platform waar naar het schijnt een miljoen wiki’s op draaien. De goede ervaring is ook de reden om het te gebruiken. Dat zij vandaag deze problemen hebben is balen en qua timing grote pech.


  26 juni 2008 om 12:14
  punkey

  Cool initiatief! Ga er zeker een bijdrage aan geven op korte termijn!


  26 juni 2008 om 19:45
  SanneW

  Goed initiatief! Ik heb gister alvast een steentje bijgedragen en blijf de wiki zeker in de gaten houden.


  29 juni 2008 om 05:32
  Feeder

  Heb zojuist de vragenlijst voor ons microblog babl ingevuld en bleef daarna even hangen. Vooral de praktijkverhalen die daaruit komen zijn een aanrader! Het verhaal van Viva vond ik bijvoorbeeld erg interessant.


  15 juli 2008 om 18:07
  bert kommerij

  Ik ga de vragenlijst invullen.

  Op http://www.mediame.nl staat momenteel ook een lijst.

  Komt uit Duitsland. Een radiomaker daar gaat een fictie/docu ding maken voor de SDR2 over bloggen en “het leven” op internet. Es lebt.


  8 augustus 2008 om 16:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!