NMD 2008: Interview Joris van Heukelom (Ilse Media)

26 juni 2008, 05:15


De Nationale Marketingdag (Emerce, MarketingTribune, MEC en Marketingfacts) van gisteren was een groot succes. Ongeveer 1200 marketeers waren aanwezig in het NBC in Nieuwegein, voor een veelheid aan sprekers, speeddates en presentaties. Noud van Alem van Google was er, Richard van Hooijdonk , Wim Andrea van ARA Direct, en Jeroen van Glabbeek waren er. En ook Jacqueline Smits van Microsoft, Egbert Jan van Bel en Menno van Doorn behoorden tot de sprekers. Ook Marco Derksen ontbrak niet.

Joris van Heukelom (CEO Ilse Media) mocht zijn presentatie die normaal gesproken een uur zou duren van de organisatie in een halfuur proppen. Het resulteerde in een waterval aan informatie en slides in een bizar hoog tempo. Titel van de presentatie: ‘Het internet is een kleuter’. Gelukkig vond Van Heukelom tijd om een paar vragen te beantwoorden, gezeten op de bank in de stand van Ilse Media. Over de verkoop van web-log.nl (gaat voorlopig niet gebeuren, wel moeilijk te ‘monitizen’, altijd leuk om te vragen), over de mobiele telefoon als The Next Big Thing (maar hoe ‘big’ dan?) en over Henk en Pim.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

12 Reacties

  media

  Goed interview Matthijs, complimenten!

  Gisteren zelf ook de presentatie van Joris van Heukelom kunnen volgen. Erg leuke presentatie waarin hij de twee archetypes Henk en Pim gebruikt om de verschillen tussen oud en nieuw aan te geven en daarmee richting aan te geven waar het medialandschap zich naar toe beweegt. Heb niet meegeschreven maar Joris sloot zijn presentatie (komt deze nog online eigenlijk?) af met 10 trends waarvan de laatste ging over de opkomst van social networks. Alsof het was afgesproken, dat was het onderwerp van mijn presentatie die daarna volgde.


  26 juni 2008 om 05:25
  vincente

  Leuk interview van Joris!

  Heb er ook nog 2 op de plank liggen maar ga maar op 6 juli hem in zijn nieuwe pand interviewen.


  26 juni 2008 om 05:34
  Wouter

  Hallo Matthijs en Marco,

  Gisteren was aanwezig bij de presentatie van Marco. Heel interessant, een mooie eye opener. Mijn vraag, is deze presentatie ook ergens te downloaden?


  26 juni 2008 om 05:41
  Wouter

  1000x maal excuses, ik bedoelde natuurlijk de presentatie van Joris 🙂 Was even in de verwarring met . Maar nu ik zie dat Marco tevens heeft gereageerd. Ik ben ook nog op zoek naar zijn presentatie!


  26 juni 2008 om 05:43
  Daan83

  Prima interview Matthijs…goed geluid ook! 😉


  26 juni 2008 om 05:45
  mgvandenbroek

  @Wouter: ik zal even contact opnemen met Marieke de Maat (pr Ilse). Misschien reageert ze zo wel in de comments…. 😉


  26 juni 2008 om 05:47
  Martijn van Vreeden

  Een uitstekende presentatie gister van Joris. Ik heb er veel van opgestoken. Verder heb ik ook veel plezier beleefd aan de eerste presentatie in de zaal van Richard van Hooijdonk.

  Ik ben er komend jaar weer!


  26 juni 2008 om 05:52
  ronald ter voert

  @matthijs: dank voor het informatieve interview.


  26 juni 2008 om 07:41
  baukebergstra

  @Matthijs

  Geen dank (voor het camerawerk).

  ’t Was mij een waar genoegen.


  26 juni 2008 om 08:05
  Marcel van der Laan

  leuk interview, mooi politiek correct antwoord op de vraag over het afstoten van web-log;)


  26 juni 2008 om 09:03
  Mathijs van der Kooi

  @Marco mocht je interesse hebben in een link voor de beta experimenten van de augmented reality (die we ook zagen gister), let me know via twitter. Ik heb van Jeroen Mol vannacht al een link mogen ontvangen van de beta en ga ‘m vanmiddag gelijk hier testen. Benodigdheden: krachtige pc, webcam en het zipje!

  Ook voor anderen die de beta-link willen: http://www.twitter.com/mvdkooi 😉


  26 juni 2008 om 10:06
  Don

  Kan iemand mij uitleggen waarom Joris van Heukelom overal Donald Duck wordt genoemd?

  Heeft dit met zijn verleden te maken qua banen? Dat hij geen baan kan vasthouden en overal weg moet? Of met zijn figuur?


  18 mei 2009 om 14:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!