Schrijf je nu in voor de Marketingfacts Euro 2008 Manager!

19 mei 2008, 04:22

{title}

Het EK staat voor de deur, het belooft een schitterende voetbalzomer te worden. Voor de bloggers én natuurlijk voor alle de bezoekers van Marketingfacts hebben we in samenwerking met JWE new media solutions, een poule opgezet. Deze M! Euromanager 2008 is inmiddels online te vinden. Uiteraard wordt de winnaar op Marketingfacts bekend gemaakt. En over winnen gesproken: de geluksvogel (of briljante voetbalkenner, zo je wilt) die de meeste uitslagen goed heeft voorspeld, wint een toegangskaart voor PICNIC ‘08. De nummer twee wint twee tickets voor een schitterende ballonvaart (aangeboden door: GreetZZ Ballonvaarten). En voor de nummer drie hebben we een mooie troostprijs in petto.

Jan Willem Eshuis over het concept: ‘Met de Euro 2008 Manager kunnen bedrijven en organisaties op een snelle en effectieve manier een bedrijfspoule inrichten voor hun personeel voor het EK 2008. Het systeem is overzichtelijk en kent vele mogelijkheden. Alle voorspellingen van de individuele medewerkers, de officiële uitslagen en andere wetenswaardigheden staan op één centrale plaats en worden professioneel ondersteund.’ Kortom: een kind kan de was doen. Ga naar de site van M! Euromanager 2008 en doe gratis mee!

De Euro 2008 Manager is verder uitstekend in te zetten als marketinggereedschap voor bestaande relaties. Want, bedrijven kunnen de eigen EK Poule organiseren en laten aanpassen in hun eigen huisstijl. Net zoals JWE dat voor Marketingfactskunt heeft gedaan. Bedrijven kunnen hun relaties op de hoogte houden van de actuele standen en bijzonderheden van de gespeelde wedstrijden per sms of e-mail.

Aan jou de schone maar zeer moeilijke taak, om de uitslagen van alle wedstrijden goed te voorspellen. Tot 06 juni 12.00 uur heb je de kans om je voorspellingen naar eigen goeddunken tussentijds nog aan te passen. Als het toernooi van start is gegaan, heb je de mogelijkheid om de actuele stand te bekijken. Lees hier meer over de spelregels.

In ieder geval veel plezier en succes!

Marco Derksen, Matthijs van den Broek & Jan Willem Eshuis

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

47 Reacties

  media

  I’m in, moet alleen nog wel even nadenken over de voorspellingen zelf. Vrees dat Nederland eerste ronde al niet overleefd!


  19 mei 2008 om 04:44
  chi666

  Rusland wordt bij mij Europees kampioen, maar dat terzijde.

  Technisch vind ik het een matig geheel als ik eerlijk ben. Als je de poule voorspellingen hebt gedaan behoort zo’n systeem gewoon meteen door te kunnen rekenen wat de uitslagen dan zijn en wie tegen wie speelt. Maar dat moet je hier opnieuw zelf invullen. En natuurlijk kan je dan het argument nemen dat mensen breed inzetten en gokken op andere uitslagen dan de uitslagen, maar dat kan je dan aanpasbaar maken. Nu weet je niet eens welke wedstrijd bij welke poule hoort (wie is winnaar, wie is verliezer, je kan het bedenken, maar het staat er niet). Dat zou gewoon (eventueel aanpasbaar dus) ingevuld kunnen worden).

  Idem van aantal doelpunten, kan je zo berekenen en dan wederom eventueel laten aanpassen. Ik vind het technisch geen hoogstandje, het is een pure online variant van de oude kranten poules, waarbij de beschikbare technologie totaal niet is gebruikt voor een prettigere user experiance als ik eerlijk ben.


  19 mei 2008 om 05:05
  hanrusman

  Erg leuk, ik doe mee. Wacht alleen nog een paar dagen, misschien komen er nog belangrijke blessures. Succes allen


  19 mei 2008 om 05:29
  Robert Siekmann

  @ rick

  Als je de wet erbij pakt, valt dit zeer waarschijnlijk onder de Wet op kansspelen en is er dus eigenlijk een vergunning vereist.


  19 mei 2008 om 05:36
  lbroekman

  Ik doe mee, sluit me alleen bij de wachtrij aan. Selecties afwachten, denken over hoe en wat. Leuk initiatief!


  19 mei 2008 om 05:44
  media

  @Rick: goed punt en eerlijk gezegd niet over nagedacht. Mocht het nodig zijn dan betalen we die belasting gewoon; geen punt.


  19 mei 2008 om 05:54
  media

  @Martin: zoals gezegd, mocht er belasting over betaald moeten worden dan doen we dat gewoon. Verder, we doen het in gesloten kring. Alleen lezers van marketingfacts mogen meedoen 😉


  19 mei 2008 om 06:10
  mgvandenbroek

  “Alleen lezers van Marketingfacts mogen meedoen”.

  @Marco: Lastig. Moet onze advocaat de rechter gaan overtuigen dat heus niet IEDEREEN Marketingfacts leest… 😉


  19 mei 2008 om 06:27
  EJ

  Leuk idee, ik doe mee. Eens kijken of ik 2006 kan herhalen..


  19 mei 2008 om 06:45
  Roy Huiskes

  LOL @matthijs, terwijl jij als content manager en sales director de wereld ervan probeert te overtuigen dat IEDEREEN marketingfacts leest 😉


  19 mei 2008 om 07:08
  Bram van Essen

  Marco,

  Volgens mij heeft Martin gelijk en mag dit eigenlijk niet. Het feit dat je de belasting zal betalen is denk ik niet relevant. Ik ben geen jurist, maar heb in het verleden wel de Stichting Nationale Sporttalisator (o.a. Toto) gewerkt. Bij mijn weten hebben die nog steeds het alleenrecht op organisatie van dit soort poules.

  Het feit dat in de spelregels structureel over Toto uitslagen wordt gesproken doet vermoeden dat die de organisatie doet. Het zou mij niet verbazen als je hier nog iets van hoort.

  Wel een leuk initiatief natuurlijk. Ik zal ook eens een gokje wagen 🙂


  19 mei 2008 om 07:44
  chi666

  Volgens mij vergeten de heren hier iets: de wet op kansspelen gaat enkel op wanneer er geld wordt ingezet. Of mag je ook geen prijzen weggeven?

  Overigens kan je dit Marco eenvoudigweg omzeilen door er een kennis element aan toe te voegen. Eén vraag (b.v. wie scoore 3 keer tegen Engeland op het EK van ’88) en het is een kenniskwis waardoor de winnaar niet op basis van kans, maar kennis wordt gekozen. Of zoiets in ieder geval, dan valt het er niet onder.

  Het is namelijk geen kwestie van belasting betalen, je mag gewoon niets weggeven, je hebt geen vergunning. Overigens, en dat is bijzonder natuurlijk, zijn er veel poules zoals die van het AD of de jaarlijkse tour wedstrijden met prijzen en dat mag altijd wel.


  19 mei 2008 om 08:40
  media

  Leuk om te zien dat aantal aanmeldingen lekker doorloopt. Vwb de juridische aspecten, laten we er maar een leuke case van maken. Is volgens mij iets dat meerdere partijen vergeten. Wat mag nu wel en niet. Wie wil dit oppakken en er een artikel over schrijven?


  19 mei 2008 om 09:08
  Bastiaan

  echt te jammer dat de kwartfinales niet automatisch worden doorberekend. Lijkt me een kleine moeite om dit te implementeren. Verder staat er (bij de kwartfinales) na 90! minuten , dus exclusief extra tijd, penalties etc??


  19 mei 2008 om 09:18
  media

  @Bastiaan: ik geloof dat Jan Willem hier nog op terug komt en hem kennende zal hij dat ook nog wel aanpassen!


  19 mei 2008 om 09:32
  Robert Facts

  Leuk zo’n poule! Ik heb hem ingevuld en uiteraard wordt Nederland gewoon Europees kampioen! Waarom: In het seizioen ’87-’88 werd PSV kampioen, Ajax 2e en Feyenoord 6e en behaalde Twente Europees voetbal… daarom dus!.

  @Jan Willem: Succes met de manager!


  19 mei 2008 om 10:02
  CemYildiz

  Leuk initiatief, maar aangezien ik al mee ga doen met EK Voetbalmanager, sla ik deze over. Het voorspellen van uitslagen kan leuk zijn, maar ik hou meer van een “management” game, waarbij je zelf een team samenstelt met spelers en op basis van de prestaties van de spelers (winst/verlies, assist, gele/rode kaart, goal) punten krijgt en vervolgens in een ranglijst komt. Je kunt met vrienden onderling dan ook een eigen poule maken. Zeer verslavend en erg leuk dus 🙂


  19 mei 2008 om 11:00
  mgvandenbroek

  @Cem: Ik zou, als ik jou was, lekker de voorspelling voor de EK Voetbalmanager kopieren. Of je moet een hekel hebben aan PICNIC en aan ballonvaarten. Dán snap ik het 😉


  19 mei 2008 om 11:09
  CemYildiz

  @Matthijs: met EK voetbalmanager doe je geen voorspellingen van de uitslag, maar richt je alle focus op de prestatie van de spelers en het samenstellen van een team met een bepaald budget. Je kunt dus niet allemaal sterspelers in je team stoppen, want dat ga je dan niet redden met je budget. Als er ook uitslagen in het spel waren, dan had ik dat natuurlijk graag 1 op 1 gekopieerd naar de MF Euro 2008 manager 🙂


  19 mei 2008 om 11:23
  mgvandenbroek

  @Cem: aha, nee snap ik. Maar ik vind tóch dat je mee moet doen!


  19 mei 2008 om 11:26
  jwenl

  @Bas van de Haterd: je hebt helemaal gelijk. De aanpassingen c.q. techniek die je beschrijft zijn we op dit moment aan het implementeren. Zodra deze (zoals kwartfinales op basis van poule stand en aantal doelpunten) automatisch worden doorberekend (morgen aangepast) ontvang je hierover een e-mail.

  Mocht je nog andere suggesties hebben dan hoor ik het natuurlijk graag.


  19 mei 2008 om 15:17
  jwenl

  @Bas van de Haterd: Ik bedoel natuurlijk dat je, zodra deze wijziging is geimplementeerd hierover een bericht ontvangt.


  19 mei 2008 om 15:18
  Henk

  Leuker kunnen we het niet maken. Ook de belastingdienst heeft intern een poule, zouden ze daar ook belasting over betalen 😉


  19 mei 2008 om 19:54
  André Scholten

  Leuk, Frankrijk wint bij mij, ben benieuwd.


  21 mei 2008 om 04:54
  Vincent Leenders

  veiligheidshalve had ik nog maar tot aan de poulewedstrijden ingevuld, maar na de 3-0 van gisteren is er sprake van voortschrijdend inzicht, ik kan echter niet inloggen met mijn aangemaakte account


  25 mei 2008 om 07:22
  Bruno

  Mij lukt ’t ook niet om in te loggen, krijg alleen een grasveld te zien…


  25 mei 2008 om 11:23
  jwenl

  Beste Vincent/Bruna (en wellicht anderen).

  We hebben problemen gehad met één van onze servers. Onze excuses voor dit ongemak. We hebben dit probleem inmiddels opgelost dus je zou als het goed is weer moeten kunnen inloggen om je voorspelling aan te passen.

  Groet,

  JW Eshuis


  25 mei 2008 om 12:24
  Wilfred Romijn

  Leuk! Automatisch doorrekenen van de poulewedstrijden en wat gelijke spelen in de kwartfinales en halve finales leveren bij mij toch wel een verrassende finale op.


  1 juni 2008 om 08:00
  Mark de Bruin

  Wanneer wordt de Euro 2008 manager bijgewerkt? Ik zie dat ik nog steeds mijn standen kan bijwerken…. Nu heeft iedereen de kans om de eindstand van de 1e wedstrijd ingevullen. Zal wel niet de bedoeling zijn? Komt er ook nog een link op de homepage van MF naar de manager? Is wellicht wel zo handig.


  7 juni 2008 om 16:28
  Peter Bonjernoor

  Pfff…twee uur na het einde van de eerste wedstrijd – “Na de 1e wedstrijd van het EK 2008 kun je hier de ranglijst zien met alle deelnemers aan de Euro 2008 Manager van Marketingfacts.”

  Profi, hoor!


  7 juni 2008 om 17:46
  media

  @Peter: ik weet dat Jan Willem druk is in Hilversum om bij NOS alles goed te laten verlopen maar ik heb ‘m een emailtje gestuurd. Ik hoop dat hij snel de resultaten kan verwerken!


  7 juni 2008 om 17:56
  Peter Bonjernoor

  Hmm…de punten van de eerste wedstrijd zijn inmiddels overschreven met de tweede, lijkt het. Kan mezelf ook niet terugvinden…

  JW zal het toch niet allemaal in zijn eentje doen? Anyway – “Kortom: een kind kan de was doen.”? Ik moet gelijk aan die reclame van Lassie denken…


  7 juni 2008 om 18:41
  Mark de Bruin

  Tja, golfen of de EK MF poule bijwerken waarmee je op de kaart zet bij de interactieve marketeers van Nederland… Ik zou het wel weten 😉


  7 juni 2008 om 19:39
  Peter Bonjernoor

  Eh…dat golfen was gisteren. Niet dat het veel verschil maakt… 😉


  7 juni 2008 om 19:43
  Mark de Bruin

  Toch leuk om te zien dat ik in de top 10 sta 😉 Ik geniet er nog maar even van…..


  8 juni 2008 om 06:32
  Peter Bonjernoor

  Het gaat bij de Telesport/Hyves poule trouwens ook goed mis – er staan mensen op 0 punten terwijl ze bijvoorbeeld wel Portugal-Turkije helemaal goed voorspeld hebben…


  8 juni 2008 om 12:14
  Peter Bonjernoor

  En zojuist is Oostenrijk-Kroatie binnen een minuut bijgewerkt – pluimpje voor JWE, ga zo door! :o)


  8 juni 2008 om 15:54
  media

  @Peter: ik zei je toch, gisteren was JWE gewoon druk (en jij wat te snel).

  Minder is dat ik nog maar 9 punten heb en daarmee op de 88ste plaats sta 🙁


  8 juni 2008 om 16:37
  media

  Vooralsnog alle toto-uitslagen goed; helaas levert dat nog te weinig punten, in de lijst sta ik nu op plek 89!


  8 juni 2008 om 19:31
  Robert Facts

  @ JW

  Uiteraard heb ik weer eens een wachtwoord gebruikt dat ik niet kon onthouden. Ik zie op de website ook geen mogelijkheid die op te vragen. Hoe kom ik nu achter mijn wachtwoord?


  10 juni 2008 om 18:29
  Mark de Bruin

  Wie had er in vredesnaam de magistrale 4-1 van Nederland gisteren goed? Is er iemand geweest die durfde te voorspellen? Ik ben benieuwd. Maar wat een spel zeg.

  @Marco: ik heb nu nummertje 89 van je overgenomen 😉


  14 juni 2008 om 04:58
  media

  @Mark: ik ga niet eens meer kijken, ik bungel waarschijnlijk ergens onderin nu 🙁


  14 juni 2008 om 05:09
  hanrusman

  Hmm ik sta nu 17e, maar ga weinig punten meer pakken ben ik bang. Anyway.. komt er nog een tourpoule?


  22 juni 2008 om 12:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!