Sanoma neemt Leadz en Woonwebsite over

4 februari 2008, 06:32

Sanoma zet nog steviger in op woonsites. Donderdag maakte de uitgever bekend dat het de woonsites Leadz.nl en Woonwebsite.nl heeft overgenomen (zie het persbericht van Sanoma, via: Isobar). Eerder al lanceerde Sanoma Woonklussen.nl en Allewoonwinkels.nl. Een overnamesom is niet bekend gemaakt (hier ook op Hyped en Emerce).

Beide sites richten zich op mensen die iets aan hun huis of tuin willen veranderen. Uit het persbericht: ‘Op woonwebsite.nl vindt de bezoeker een schat aan informatie over wonen en verbouwen. En hij kan er een klussenmakelaar inschakelen voor het vinden van een geschikte aannemer voor een stevige verbouwing. Leadz.nl is een veilingsite waarop vraag en aanbod van woonklussen samenkomen.’

Johan Keurentjes, online uitgever Wonen van Sanoma Uitgevers: ‘Met deze acquisities zetten we in één keer een grote stap in de realisatie van onze strategie. Woonwebsite.nl en leadz.nl zijn, mede vanwege de mensen die er werken, sites met enorme groeimogelijkheden. […] Met deze twee acquisities heeft Sanoma de bouwstenen om consumenten te helpen online partijen te vinden die een verbouwing kunnen uitvoeren.’

Adformatie schrijft dat het volgens diezelfde Keurentjes de bedoeling is dat de verschillende woonsites van Sanoma volgend jaar worden samengevoegd in twee of drie hoofdmerken. De afzonderlijke merknamen blijft Sanoma mogelijk als nichemerken voeren.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!