Microsoft biedt 45 miljard dollar voor Yahoo!

1 februari 2008, 11:20

Microsoft heeft een bod gedaan van 44,6 miljard dollar op Yahoo, meldt RTL-Z. Na jaren van speculatie is het dan dus blijkbaar zo ver en gaan de twee grote concurrenten van Google samen de slag aan. Microsoft biedt een prijs van 63% boven de beurskoers van gisteren aldus het FD, een ‘knock out bid, lijkt me. Techcrunch heeft de brief van Microsoft aan Yahoo gepubliceerd, waaruit blijkt dat er in het verleden gesprekken zijn geweest, maar Yahoo geen interesse had. Microsoft is het wachten zat en lanceert nu dus een vijandig bod.

Seth Godin heeft hier in het verleden al (als Yahoo kenner) zijn mening over gegeven, hij denkt dat de culturen te erg verschillen.

Bas van de Haterd
Professioneel bemoeial bij Van de Haterd Consultancy

Freelance professioneel bemoeial. Kijkt altijd naar het fundamentele probleem, niet de quick fix. Centrale focus zijn de (online) dialogen met klanten, stakeholders, medewerkers en toekomstig medewerkers (afhankelijk van de opdracht). Actief als interim community manager, projectleider voor nieuwe corporate recruitmentsites, adviseur bij verschillende start ups en inspirator m.b.t. de toekomst van werk (de arbeidsmarkt van de 21e eeuw).

Categorie
Tags

11 Reacties

  chi666

  Zal ik nu ook maar wat opties TomTom gaan kopen? Als het zo goed zit met de voorspellende waarde?


  1 februari 2008 om 11:39
  media

  @Paul: die gerelateerde berichten komen nog, Ask Now heeft altijd wat tijd nodig om nieuwe berichten te indexeren.


  1 februari 2008 om 11:46
  media

  @Bas: TomTom gaat ook nog verkocht worden voor het eind van het jaar 😉


  1 februari 2008 om 11:47
  eduardblacquiere

  WOW! Het lijkt een onvermijdelijke stap te zijn, maar dat geldt hoofdzakelijk op strategisch vlak.

  Bij de eventuele overname van Yahoo! door Microsoft is het de uitdaging dat de innovativiteit blijft gehandhaafd en zelfs wordt verbeterd richting het niveau van Google. Daarvoor is een cultuur noodzakelijk waarin juist ruimte is voor ondernemerschap en innovativiteit; zonder de barrières die een grote en logge bureaucratische organisatie met zich meebrengt.

  Ik kijk met veel belangstelling uit naar de komende dagen en weken!


  1 februari 2008 om 12:24
  media

  Ben eigenlijk nog op zoek naar cijfers van deze 3 in resp. Europa en Azie. Daarnaast zou het aardig zijn om wat meer inzicht te hebben in hun aktiviteiten op gebied van social media.


  1 februari 2008 om 21:57
  chi666

  interessante cijfers Marco, vooral die winst per werknemer scheelt gigantisch. Nu snap ik ook het ongelofelijke potentieel dat Microsoft in Yahoo ziet.


  1 februari 2008 om 22:51
  Floris

  “Microsoft is committed to openness, innovation, and the protection of privacy on the Internet.”

  Tsja, dat is denk ik wel de minst geloofwaardige quote die ik hier zie staan. MS (maar ook Google) beschermen hun business waar mogelijk en proberen maximaal een machtspositie te verkrijgen.

  Maar goed, het lijkt erop dat het moddergooien tussen Google en MS nu echt begonnen is.


  4 februari 2008 om 07:33
  media

  Lees net dat Google Yahoo hulp biedt tegen Microsoft; het gevecht lijkt inderdaad te zijn begonnen.


  4 februari 2008 om 07:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!