Fokke en Sukke keken ook naar Het Gesprek

3 oktober 2007, 04:43

Fokke en Sukke keken ook naar Het Gesprek

Ik verwees eerder deze week al naar de inmiddels veelbesproken zender Het Gesprek (dat gisteren een kijkdichtheid haalde van ca. 0,1 procent oftewel ca. 20.000 kijkers). In de reacties kwamen de eerste kritieken over de uitzending al los (slechte beeldkwaliteit, matig interessante gesprekken). Vanmorgen moest ik dan ook wel lachen om Fokke en Sukke in NRC.next die blijkbaar ook naar Het Gesprek hadden gekeken.

Wat vonden jullie van de eerste avond Het Gesprek?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

14 Reacties

  Waldo Smeets – Adobe

  Ik heb gisteren heel kort gekeken – tegelijkertijd online en op de TV – meer uit nieuwschierigheid dan inhoudelijke interesse. Het gesprek zelf is niet blijven hangen bij mij. Wel viel mij op dat de beeldkwaliteit die via het internet naar mij toe kwam vele malen beter was dan die via de kabel (@home) en nog een seconde of 2 eerder ook 😉


  3 oktober 2007 om 06:09
  M.Ietje

  Ik heb ook een poging gewaagd via internet. Kijk tv via digitenne en net als ComedyCentral is ook HetGesprek daar niet te zien. (Digitenne doe er wat aan!)

  Anyway… ik ben afgehaakt bij de eerste kpn-reclame (je weet wel dat bedrijfje dat ook digitenne, waar jullie niet via te zien zijn , regelt).

  Daarna was ik nieuwsgierig en wilde toch het vervolg zien. Nou mooi niet mogelijk door te spoelen. Dus net als geenstijl is bij mij vooral de plotselinge reclame bijgebleven.

  Oh en via FireFox (10% of meer van de internetgebruikers) werkte het ook niet.


  3 oktober 2007 om 06:38
  Stijn Kruijssen

  Verschrikkelijke beeld- én geluidskwaliteit.. dan haak ik snel af.


  3 oktober 2007 om 06:48
  uhm

  Weet iemand hoe het is afgelopen met die rel rond Pieter Storms, die beweert dat het zijn idee is geweest en aan de kant is gezet? Leuk idee voor de volgende aflevering, Het Gesprek met de drie heren en Pieter Stroms, dan ga ik kijken!


  3 oktober 2007 om 06:54
  Annet

  Als ik online van gesprek naar gesprek naar gesprek wilde vond ik het heel lastig navigeren op de website. Het design is ook niet uitnodigend om er eens lekker voor te gaan zitten en te ontdekken. Zo erg zelfs, dat ik geen interesse had in de inhoud, waar het hier toch om draait.


  3 oktober 2007 om 06:56
  M.Ietje

  Nu doet de site het bij mij ook gewoon in firefox. Wellicht lag dat probleempje aan een cashingsding gisteren tussen de aftellende website voor 7 en de live website na 7 uur.

  Anyway; conclusie mag zijn dat het een gewoon televisiekanaal is waarbij het lijkt of de heren de mogelijkheden van internet eerder eng vinden dan er gebruik van maken.

  Jammer want ik zie voor het gesprek meer mogelijkheden en markt online dan offline. (Ga maar eens proberen de hele familie stil te houden omdat jij een uur naar gezanik van een paar mensen wilt ‘luisteren’.)


  3 oktober 2007 om 08:53
  jansen

  slechte beeldkwaliteit, slecht geluid

  50 minuten ipv 1 uur zoals beweerd wordt

  gesprekken zijn niet live itt tot wat beweerd wordt


  3 oktober 2007 om 09:04
  media

  Ik begrijp dat er gisteravond ruim 19.000 kijkers de website hebben bezocht om de uitzendingen te bekijken.


  3 oktober 2007 om 12:06
  media

  @Albert: goed stuk en helemaal met je eens. Naast de inhoud is het ook technisch een groot drama. Zowel op tv als op de website erger ik me al na 5 minuten. Op tv vooral veroorzaakt door UPC die mij al dagen trakteert op blokjes ipv gewoon beeld. Op internet omdat er helemaal niets van enige navigatie (voor- en achteruitspoelen, terugkijken, etc) beschikbaar is. Kortom, ik ben al bijna afgehaakt!


  3 oktober 2007 om 17:37
  John Geerts

  Ik heb net het gesprek met Paul Smits en Dick Molman gezien en ik ben best wel positief verrast. Techniek was oke, en het interview vond ik erg interessant. Ronnie Overgoor interviewt indrukwekkend.


  4 oktober 2007 om 08:56
  venturo

  John, iets met een zwaluw en een jaargetijde misschien? Natuurlijk zullen er goed gesprekken tussen zitten maar maakt dat het een televisiekanaal?


  4 oktober 2007 om 09:20
  John Geerts

  Albert,

  Als ik kijk naar de bagger (qua inhoud) van een gemiddeld televisiekanaal is dit zeker een televisiekanaal. Qua vorm is het misschien wennen voor sommigen. Ik zou ook niet weten hoe je dat anders zou kunnen kwalificeren?


  4 oktober 2007 om 10:01
  venturo

  John, een nanozender? 🙂 Misschien moet je het linkje hierboven naar venturo even bekijken.


  4 oktober 2007 om 10:19

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!