Wegener dreigt autozoekmachine GasPedaal.nl met juridische stappen

30 september 2007, 07:55

Wegener Multimedia, eigenaar van occasionsite AutoTrack.nl eist dat GasPedaal.nl niet langer autoadvertenties van AutoTrack overneemt en publiceert.

GasPedaal.nl doorzoekt het occasionaanbod van verschillende Nederlandse autosites en combineert de resultaten in een totaaloverzicht. GasPedaal toont hierbij gegevens en een foto van de occasion. Volgens Wegener Multimedia maakt GasPedaal hierbij inbreuk op auteurs- en databankrechten.

De eigenaar van GasPedaal, Innoweb BV, ziet een eventueel kort geding met vertrouwen tegemoet. “Gezien de jurisprudentie die er ligt, zien wij geen enkele reden om wijzigingen in onze dienst door te voeren. Wat wij doen valt naar onze mening volledig binnen de gerechtelijke kaders die zijn gesteld in eerdere vergelijkbare zaken”, aldus directeur Jan-Willem Tusveld. “Bovendien wordt door GasPedaal het bereik van de doorzochte autosites, waaronder AutoTrack, juist vergroot.”

Moet eerlijk zeggen dat ik een beetje deja vu gevoel kreeg. We hebben immers eerder vergelijkbare cases gehad (denk aan Veilingkijker vs Marktplaats).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!