Wegener dreigt autozoekmachine GasPedaal.nl met juridische stappen

Wegener dreigt autozoekmachine GasPedaal.nl met juridische stappen
, Upstream
@marcoderksen

Wegener Multimedia, eigenaar van occasionsite AutoTrack.nl eist dat GasPedaal.nl niet langer autoadvertenties van AutoTrack overneemt en publiceert.

GasPedaal.nl doorzoekt het occasionaanbod van verschillende Nederlandse autosites en combineert de resultaten in een totaaloverzicht. GasPedaal toont hierbij gegevens en een foto van de occasion. Volgens Wegener Multimedia maakt GasPedaal hierbij inbreuk op auteurs- en databankrechten.

De eigenaar van GasPedaal, Innoweb BV, ziet een eventueel kort geding met vertrouwen tegemoet. “Gezien de jurisprudentie die er ligt, zien wij geen enkele reden om wijzigingen in onze dienst door te voeren. Wat wij doen valt naar onze mening volledig binnen de gerechtelijke kaders die zijn gesteld in eerdere vergelijkbare zaken”, aldus directeur Jan-Willem Tusveld. “Bovendien wordt door GasPedaal het bereik van de doorzochte autosites, waaronder AutoTrack, juist vergroot.”

Moet eerlijk zeggen dat ik een beetje deja vu gevoel kreeg. We hebben immers eerder vergelijkbare cases gehad (denk aan Veilingkijker vs Marktplaats).


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.