Eerste ervaringen met de UPC Mediabox DVR

12 juli 2007, 03:11

Tweede kerstdag 2005 plaatste ik mijn eerste ervaringen met de UPC Mediabox hier op Marketingfacts. Aangezien het zo’n beetje de eerste review was van UPC Digitale Televisie met de mediabox en heel veel reacties opleverde, staat het bovenin in Google bij het zoeken op UPC Mediabox en levert het artikel tot op de dag van vandaag veel traffic èn reacties op. Destijds leverde ik mijn Mediabox vrij snel weer in, aangezien deze voor mij geen toegevoegde waarde had.

Inmiddels heeft 35% van de Nederlandse huishoudens Digitale televisie en ontving ook ik in maart van dit jaar spontaan van UPC opnieuw dezelfde mediabox via de reguliere verspreiding. Uiteindelijk heb ik deze UPC Mediabox omgewisseld voor de UPC Mediabox DVR, een DVD recorder met een hard disk van 160 Gb. Na ruim 3 maanden gebruik wordt het tijd om opnieuw mijn ervaringen te delen middels een DVR Review. Zou de kwaliteit inmiddels zijn verbeterd? Heeft het UPC Webcareteam zijn werk goed gedaan en alle opmerkingen die op verschillende sites zijn verschenen doorgegeven aan ontwikkelaars van de UPC Mediabox DVR? Zijn de procedures inmiddels klantvriendelijk(er) geworden? Of valt de kwaliteit van Digitale Televisie bij UPC nog steeds tegen?

UPC Mediabox DVR

Zoals gezegd de eerste mediabox die ik zelf had aangevraagd eind 2005 heb ik na 3 maanden weer ingeleverd. Ik zag geen toegevoegde waarde. Hoofdreden was het feit dat je niets kunt opnemen. Wat heb je aan een scala van televisiezenders terwijl je met de mediabox zelf niets kunt opnemen en met een eigen DVD-recorder alleen de digitale zender kunt opnemen waar je op dat moment ook naar zit te kijken? Via de kabel ontvang je ook nog gewoon het analoge signaal met alle tv-zenders, maar daarvoor neem je geen digitaal tv-pakket. Rond maart ontving ik dus vanuit UPC een nieuwe mediabox via de reguliere verspreiding bij alle abonnee’s. UPC tracht via pro-actieve verspreiding zoveel mensen over te krijgen op digitale televisie, hetgeen ze een klacht opleverde van de Consumentenbond. Helaas kreeg ik opnieuw de normale mediabox zonder opname mogelijkheid. Via Digitelevisie.nl ben ik uiteindelijk ingegaan op een aanbieding om 6 maanden lang de UPC Mediabox DVR, de DVD recorder met een hard disk van 160 Gb, te gebruiken. En dan blijkt dat de procedures van UPC zeker nog verbeterd kunnen worden.

Omwisselen UPC Mediabox met UPC Mediabox DVR

Een paar dagen later ontving ik een brief met een retourbox voor inlevering van de oude UPC Mediabox met daarin (in redelijk pittige taal) aangegeven dat UPC binnen 30 dagen de oude box retour moest hebben anders werd 150 euro boete ij rekening gebracht. Dus wat doe je? Meteen inleveren, met gevolg dat je geen Digitale Televisie meer hebt 🙁 3 dagen later werd de nieuwe UPC Mediabox bezorgt, waarbij ik met geen mogelijkheid de digitale TV-zenders op mijn scherm kreeg. Uiteindelijk UPC maar eens gebeld. En dan komt de aap uit de mouw; Bij verzending van de nieuwe mediabox wordt de oude mediabox enkele dagen later gedeactiveerd en de nieuwe dan pas geactiveerd. Kortom ik had die oude box gewoon moeten houden totdat het beeld op zwart ging, dan de nieuwe box aansluiten en ik had direct ontvangst gehad. Kortom hier is dus niet echt over nagedacht; In een brief de klant pushen de oude box direct in te leveren dreigen met een boete van 150 euro, maar een procedure hebben die er vanuit gaat dat de klant de oude box houdt totdat deze op zwart gaat….tja, daar snapt de klant niets van en ik ben niet de enige.

Mijn ervaringen met de UPC Mediabox DVR.

Zo’n 5 jaar ben ik in het bezit van een eigen DVD-recorder met eveneens een 160 gb harddisk. Een heerlijk apparaat waar redelijk goed nagedacht is over de software om programma’s op te nemen, te bekijken etc. Als je dat gewend bent, valt de UPC Mediabox-DVR ronduit tegen. Je kunt eindelijk opnemen, maar de software die veel van het gebruiksgemak bepaald is het allemaal net niet.

Wat valt tegen bij de UPC Mediabox DVR?

 • Geen overschrijvingsmogelijkheid bij opnemen.
  Bij repeterende opnames kun je dus niet eventuele oudere opnames overschrijven. Ik neem bijvoorbeeld graag dagelijks RTL Nieuws op, maar de opname van vandaag mag best de opname van gisteren overschrijven. Dit soort (naar mijn mening) standaard features heeft de Mediabox (nog) niet.
 • Geen repeterende opnamemogelijkheid via de Electronisch programmagids (EPG).
  De opnamemogelijkeheid die je doet via de EPG is éénmalig, wil je dagelijks of wekelijks iets opnemen dan moet je dit geheel handmatig instellen.
 • UPC EPGDe EPG biedt weinig vooruitzicht.
  Terwijl je via de oude papieren TV-gids een week vooruit kunt kijken, heb je via de mediabox voor de RTL-zenders bijvoorbeeld slechts inzicht in de komende 3 dagen (of soms zelfs nog korter). Een RTL-programma via de Electronische Programma Gids (EPG) opnemen over 4 dagen gaat dus niet. Daarnaast stuurt UPC je elke maand per post een programmagids van de speciale filmkanalen. Je kunt precies zien welke films de komende maand worden uitgezonden. Erg leuk! Maar dan meteen die films even programmeren via de EPG om op te nemen, gaat niet lukken. De EPG van die kanalen kijkt weer niet verder dan de komende 7 dagen. Enige mogelijkheid? Handmatige programmeren. Bijzonder irritant. Overigens weet ik niet zeker of dit EPG-probleem niet een algemeen probleem is die los van UPC staat, maar er zijn meer mensen die zich er aan ergeren. Ongekend dat vandaag de dag alle moderne mediamiddelen verslagen worden door de papieren tv-gids op het vlak van inzicht in de programmering.
 • Geen titelinvoer bij handmatig opnemen.
  Dit lijkt misschien niet belangrijk, maar als je herhaaldelijk iets handmatig opneemt van dezelfde zender, kun je in het overzicht van opgenomen programma’s de programma’s niet goed onderscheiden. Dus geen titels, laat staan thumbnails om je wegwijs te maken in de opgenomen programma’s.
 • Beperkte mogelijkheid om apparatuur aan te sluiten
  Daar waar we bij Web 2.0. lustig onze data beschikbaar stellen aan derden, timmert de digitale televisie wereld alles maar dicht. Je eigen DVD-recorder aansluiten op de Mediabox van UPC kan wel, maar biedt je enkel de mogelijkheid om één van de analoge zenders op te nemen òf de digitale zender waar je op dat moment naar zit te kijken. Dit is overigens niet iets specifieks van UPC, bij Mine is de situatie vergelijkbaar heb ik begrepen van Mine-gebruikers. Kortom in de praktijk sluit je niet veel meer dan je audio-installatie en TV aan en wordt je (eventuele) DVD-recorder vrijwel niet meer gebruikt. Daar zullen ongetwijfeld technische/commerciële redenen voor zijn, maar als klant ben ik hier niet blij mee.
 • Video on demand is nog steeds niet on demand.
  In plaats van instant satisfaction en de mogelijkheid direct de gekozen film te bekijken, koop je feitelijk een kaartje om op het reeds door UPC vastgestelde moment de film van je keuze te bekijken. Hoe zo ‘on demand’?
 • Vollopend hard disk.
  Bij het wissen van opgenomen programma’s werd bij mij de vrijgekomen ruimte niet meer beschikbaar gesteld door de software, waardoor naar een paar keer opnemen de software meldde dat de hard disk vol was en er niets meer kon worden opgenomen, terwijl ik alle programma’s reeds had gewist. Na bellen met UPC bleek de enige remedie het opnieuw formateren van de harde schijf te zijn. En dan denk ik als klant mooi, doe dat dan nu onmiddellijk even voor mij of biedt mij de mogelijkheid dat als gebruiker zelf even te doen, maar dat blijkt dan weer niet te kunnen. Nee, je krijgt de instructie je UPC Mediabox DVR aan te laten, dan wordt deze klus ingeroosterd om op afstand te worden uitgevoerd door een UPC-medewerker en is vermoedelijk aan het einde van de volgende dag uw probleem opgelost. Enfin, uiteindelijk was mijn probleem niet goed overdragen, werd de dag erna het nodige gedaan behalve mijn harde schijf formatteren, kon ik opnieuw bellen en was na 2 dagen eindelijk mijn harde schijf geformatteerd. En wat denk je? Na een aantal opnames krijg ik meldingen dat ik 1020% van de beschikbare ruimte gebruik. Programma’s worden niet meer opgenomen omdat mijn 160 Gb harddisk vol is volgens het systeem, terwijl ik alle programma’s keurig heb gewist.
 • Mogelijkheden (nog) weinig uitgenut
  Misschien dat ik de lat nog te hoog leg, maar waarom worden de technische mogelijkheden niet verder uitgenut? UPC kan (als men dat zou willen) zien welke programma’s ik dagelijks bekijk en suggesties doen ten aanzien van mogelijk interessant programma’s, al was het alleen al op Amazon-manier “Andere mensen die CSI Miami en CSI New York bekijken, kijken ook 24”. Waarom kan ik niet zoeken in de EPG op een keyword, een alert krijgen als er ergens binnenkort een programma wordt uitgezonden met mijn favoriete acteur? Ook de mogelijkheid om via de UPC site afstand jouw Mediabox te kunnen programmeren, ben ik herhaaldelijk op internet als wens tegen gekomen.

Wat valt mee bij de UPC Mediabox DVR?

In tegenstelling tot mijn ervaringen die vorige keer is de beeldkwaliteit goed en gelukkig niet meer zoals in deze anti-commercial voor UPC. Geen verschuivende blokjes meer. De helpdesk is beter op de hoogte, hoewel je probleem lang niet altijd snel opgelost kan worden. Tot slot is de zapsnelheid en time-shifting prima. Kortom na 1,5 jaar zijn er zeker verbeteringen te merken ten opzichte van de periode waarin de eerste UPC Mediaboxen werden aangesloten.

Mijn conclusie wat betreft de UPC Mediabox box DVR

Mijn UPC Mediabox DVR gaat binnenkort weer retour UPC, zij het op een iets andere manier dan Bright deed met 300 euro boete tot gevolg. Ondanks het feit dat je nu wèl kunt opnemen heeft het geheel voor mij opnieuw onvoldoende toegevoegde waarde. ‘t zal wellicht te maken hebben met het feit dat ik zelf al jaren een DVD-recorder gewend ben en wat dat betreft een beetje verwend ben, maar ook een vriend die geen DVD-recorder heeft kwam na 1,5 week gebruik van de UPC Mediabox met dezelfde opmerkingen. Zeker als je geen DVD-recorder hebt ben je snel tevreden was zijn reactie, maar na 1,5 week begin je je bij het dagelijkse gebruik steeds meer te ergeren aan de software en de hierboven genoemde tegenvallers. Wellicht dat UPC adequaat reageert op dit soort signalen van gebruikers en over een paar maanden een software-upgrade uitvoert, die de nodige ongemakken verhelpt. Dat zou de situatie doen veranderen. Ervaringen van anderen met digitale televisie van UPC kun je o.a. lezen bij Chello Underground.

Blijft de vraag natuurlijk wat dan als je eventueel digitale televisie wilt, hoewel sommigen zich afvragen of je überhaupt wel digitale televisie zou willen. Digitenne of toch Mine? Wat ik ook neem, mijn DVD recorder is vrijwel onbruikbaar geworden gezien de beperkte doorgifte van de digitale zenders. Binnenkort maar eens in Mine van KPN ga verdiepen, hoewel ik daar volgens mij weer van ADSL-provider moet wisselen. Iemand vergelijkbare of andere ervaringen met de UPC Mediabox DVR, ervaringen met Mine of een leuke testaanbieding gezien?

UPDATE

Sinds enkele dagen ben ik via UPC in het bezit van een testexemplaar van de Slingbox Solo. Een device waarmee je op afstand via elke internetverbinding digitale televisie kunt bekijken, zowel live als de eerder op de Mediabox DVR opgenomen programma’s. Ik heb de Slingbox Solo getest en de kwaliteit van zowel video als audio is verrassend goed!

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

27 Reacties

  venturo

  Erik ik deel je mening over UPC hardware. Overigens Mine (met een N) is nauwelijks beter. Ergo Mine haalt de Kerst niet in de huidige vorm. KPN zoekt naarstig naar een oplossing voor het Merk Mine.


  12 juli 2007 om 03:39
  Robbie

  Kleine aanvulling op het artikel met betrekking tot video on demand (nog niet alle regio’s hebben hier de beschikking over..). Hier in Hilversum is het al wel mogelijk om meteen de video op te starten i.p.v. zoals beschreven waarbij je moet wachten op het start tijdstip.


  12 juli 2007 om 04:01
  Edo

  Mine heeft ook nog wat kinderziektes. En ook KPN laat wel eens een steekje vallen in de afhandeling van de procedures. In de regel zijn ze echter wel goed in staat om in actie te komen zodra er wat fout gaat. Ik heb bijv. keurig gratis monteur langs gehad toen de zaak niet aan de praat raakte bij installatie. Het werkt nu een maand of drie, en ik heb gelukkig nog wel UPC (analoog) aangehouden. Af en toe loopt de ontvanger/recorder vast en dan duurt het een minuut of vijf voordat ‘ie weer is opgestart. Da’s echt vervelend tijdens de penalty serie van de halve finale.

  Vind wel dat we allemaal erg hard om innovatie roepen maar ook allemaal meteen perfectie verwachten. Vervolgens beginnen we te huilen en te schreeuwen als kleine kinderen als het even niet doet wat we hoopten. Ik doe hier zelf net zo hard aan mee. Een deel van de frustratie komt vaak voort uit eigen onkunde en eigen valse verwachtingen, en een (groot) deel is toe te schrijven aan slordige productafwerking, procedures etc van de leverancier.

  Ben dus van mening dat zowel upc digitaal als kpn mine ‘het’ concept voor de nabije toekomst van de tv zijn, maar dat er wel technische verbeteringen nodig zijn om het grote publiek te binden.


  12 juli 2007 om 04:41
  Gijsbregt

  Erik, De pijn van walled gardens is wat je voelt bij UPC, maar ook bij andere kabelaars en IPTV-aanbieders. Omdat ze een hek om hun content bouwen, moeten ze zelf zo’n apparaat laten fabriceren. UPC is geen apparatenbedrijf, geen contentbedrijf, maar gewoon een kabelboer. Dus daar gaan ze de mist in. Ik ben bang dat vele (ex)distributeurs deze pijn gaan voelen. En vooral hun klanten.

  De verwachting was namelijk dat analoge TV vanzelf digitale TV werd. Dan kan je de consument nog wel bij de hand nemen. Maar er is een tussenstap gekomen: TV op internet. Daar kan alles en mag alles (ook al is het niet altijd legaal). Hierdoor zijn de eisen aan digitale TV (op je TV) zoveel verhoogd dat de plannetjes van de kabelaars niet meer werken.

  Ik zou ook geen Mine nemen, maar wachten op een universele set-top-box (die komt eraan) of tot de grote TV-merken deze universele set-top-box standaard integreren in hun TV’s. Scheelt je nog een lelijk kastje in de huiskamer. Tot die tijd lekker TV kijken via internet: on demand!


  12 juli 2007 om 05:32
  Aldo

  Als kabelboer is UPC in Amsterdam in ieder geval niet eens in staat om fatsoenlijke storingsvrije TV te leveren. Het hele Live Earth concert viel bij ons in het water, geen Foo fighters, The Police helaas (alsof je CD continue overslaat), de storingen zijn eigenlijk vrijwel dagelijks. Nog drie maanden, dan loopt ons kontrakt af en dan snel naar een nieuwe provider. Laat staan dat ik nieuwe diensten afneem, eerst de verwende coax klant tevreden stellen!


  12 juli 2007 om 07:18
  evroekel

  @Albert: typefouten hersteld. Ik was in elk geval wel consequent 🙂

  @Robbie: ’t zit er dus toch aan te komen de echte ‘on demand’ variant.

  @Marco: Meteen exposure op twitter! Dat gaat goed.

  @Gijsbregt: Ik kijk uit naar die universele set-top-box en hoop dat daar wat meer intelligentie in zit. Kan het in combinatie met signaal van UPC wellicht nog wat worden. Wat is je verwachting wanneer gaat die universele box er komen binnen 2 jaar? Krijg nu het gevoel dat ik een telefoonaansluiting heb, maar de telco bepaald met welk toestel 🙁


  12 juli 2007 om 15:52
  Daniel

  Mijn vriendin heeft een maand of 5 zo’n doos van UPC aangenomen en sindsdien ben ik in totaal 4 keer gebeld door UPC of ik tevreden was. Bij de tweede keer, ik had hem nog niet aangesloten, kreeg ik het aanbod om de mediabox in te ruilen voor één met een harddisk. Leuk om gratis te proberen. 4 maanden later heb ik nog steeds geen mediabox met harddisk ontvangen, ondanks dat ik nog twee keer gebeld ben en dit opnieuw heb aangegeven…….. Vorige week maar eens de mediabox, die zonder harddisk dus, aangesloten en je raadt het al, geen beeld. Ik moet van de mediabox upc bellen. Ik denk dat ik de boel maar eens ga terugsturen…


  12 juli 2007 om 17:37
  Louise

  Dus heren ….. zal ik nu wel of niet van UPC de mediabox met DVD aanvragen? Ik heb de “gewone” mediabox van UPC van de week ontvangen. Ik ben nog niet begonnen met het aansluiten want nu hoor ik geruchten dat ik niet via mijn videorecorder kan opnemen. Ik wil dus een digitaal programma opnmen op mijn video kan dat nu wel of niet via de “gewone” mediabox. Klopt het ook inderdaad dat de harddisk (dus de mediabox met DVD recorder) volloopt en dat je geen opgenomen programma’s kunt overschrijven. Gaarne jullie bevindingen.


  13 juli 2007 om 05:37
  Oli4000

  Vorige week heb ik een mediabox met DVR ontvangen, als gevolg van een aanbieding waar ik zelf wel wat in zag. Ik heb geen ervaring met digitaal opnemen, dus sta hier helemaal fris in. Mij valt het tot nu toe in ieder geval helemaal niet tegen.

  Timeshift werkt goed en is erg handig. Zo hoef ik tenminste de eerste helft van CSI niet te missen als Netwerk iets interessants uitzendt. Mijn mediabox is nog lang niet vol, en ik ben ook niet zo’n ontzettende opnemer dus dat zal ook nog wel even duren. Hopelijk is er voor die tijd alweer update geweest.


  13 juli 2007 om 07:02
  evroekel

  @Louise: je kunt op je eigen videorecorder alleen één van de analoge kanalen opnemen die je eerder ook al had òf het digitale kanaal waar naar je op dat moment zit te kijken, dit geldt zowel wel voor de UPC Mediabox als de UPC Mediabox DVR.

  De ervaring met een tot twee keer toe vollopende harddisk zijn mijn persoonlijke ervaringen, zal ongetwijfeld vaker voorkomen maar de mate waarin weet ik niet. Ik zou mij door deze bug in de software vooralsnog niet door laten tegenhouden, komt niet bij iedereen voor.

  Wat betreft overschrijven even een toelichting. Je kunt NIET 7 dagen in de week RTL Nieuws opnemen en de tweede opname de eerste opnamen overschrijven. Je eindigt dus bij het dagelijks opnemen van dit programma na een week met 7 opnames. Probleem dat ik daarnaast heb is dat als ik opgenomen programma’s wis, de software die niet ziet als beschikbaar gekomen ruimte en ik softwarematig steeds minder ruimte over hou.

  @Olivier Slabbers: Ben benieuwd hoe je de software na zo’n 3 maanden gebruik ervaart.


  13 juli 2007 om 13:12
  Babs

  Ik heb de mediabox met dvd nu een maand of twee en dat vollopen van de box terwijl er maar een paar programma’s zijn opgenomen gebeurt bij mij nu ook. Heel irritant! Ik heb contact gehad met UPC en de geboden oplossig was dus inderdaad formatteren. Omdat mijn dochter nu een weekje op vakantie is en ik al programma’s voor haar heb opgenomen, vroeg ik om het pas volgende week maandag te doen. Dat kon dus niet doorgegeven worden. Ik moet volgende week nog maar een keer bellen. Wetend hoe ‘makkelijk’ het vaak is om UPC te pakken te krijgen, verheug ik me daar al onmetelijk op .. De UPC-medewerker heeft wel weer bevestigd dat er binnenkort een software update komt. Het is te hopen dat de problemen dan tot het verleden behoren, anders gaat de mediabox retour UPC. Hij wist me overigens ook te vertellen dat ik dit contract (half jaar gratis, rest van het jaar voor 9,99 euro per maand) per maand kan opzeggen. Dat ik niet hoef te wachten tot het eind van het jaar, klinkt wel geruststellend. Is alleen de vraag of het echt zo is. Maar dat zie ik dan wel weer als de mediabox blijft klieren en ik er echt eerder vanaf wil. Voor alle andere mediabox gebruikers: succes ermee!


  16 juli 2007 om 18:21
  Ivonne

  Een dvd-recorder van UPC is op dit moment dus niet zo’n optie. Echter, m.b.t. het aansluiten van een eigen dvd-recorder met harddisk heb ik ook een paar vragen:

  Is het mogelijk om – b.v. tijdens je vakantie – een opname programmering te maken waarbij van verschillende digitale zenders moet worden opgenomen? Wat ik dus bedoel: schakelt je eigen dvd-recordder dan zelf om naar het op te nemen digitale kanaal? Tweede vraag: Betreft een dvd-recorder met Electronische Programma Gids (EPG): Worden de aangeboden digitale zenders van UPC doorgesluisd naar de EPG van je recorder, of werkt dit alleen bij aansluiting op de analoge kanalen?


  22 juli 2007 om 08:16
  evroekel

  @Ivonne: De Mediabox van UPC (zowel de normale als de DVR-variant) geeft, naast alle analoge kanalen die je nu ook hebt, slechts 1 digitaal kanaal door naar een extern apparaat en ook alleen het kanaal waarop je op dat moment naar kijkt. Tijdens je vakantie kun je dus alleen opname’s doen van een digitaal kanaal waar je vooraf vertrek op hebt afgestemd en je zult volgens mij ook je mediabox aan moeten laten staan.


  22 juli 2007 om 08:21
  Rob

  Sinds vorige week de DVR is huis met 90 zenders. Had voorheen een gewone DVD Recorder maar al die rondslingerende schijfjes welke regelmatig dienst weigeren deed mij hiertoe beslissen. Tot nu fantastisch apparaat, perfect beeld bij opname en wat een verademing tov een gewone DVD Recorder. Als je al een HD recorder bent gewent zal het denk ik wel anders zijn, hoewel de opnames echt super zijn. Nadeel is dat je opnames niet op een gewone DVD kan zetten, of heeft de USB aansluiting misschien mogelijkheden ?

  Tot nu toe zeer tevreden met het apparaat en de helpdesk is superbeleefd 🙂 Nu alleen nog echt aktuele films bij Video on Demand.

  groetjes Rob.


  20 augustus 2007 om 19:35
  Robin

  @Ivonne het is wel mogelijk om de UPC Thomson Mediabox (gewone sowieso) te laten werken met een Harddisk recorder van bijv. Pioneer en op te laten nemen van diverse digitale kanalen. Pioneer heeft het zogeheten

  Hopelijk gaan de onderstaande zaken tzt eindelijk ook doorgevoerd worden en hebben we dan ook eens een Tivo achtig apparaat.

  # sorteren favorietenlijst

  # aanmaken meerdere favorietenlijsten

  # zappen door je favorietenlijst dmv op beeld overzicht dus direct van favozender 1 naar 601 bijv. met uiteraard zendervermelding en evt beschikbaar programma op dat moment (zoiets als via Info button maar dan sneller van 1 naar 100).

  # completere EPG met 7-10 dagen vooruit voor ALLE kanalen

  # herhaald opnemen zoals ook met mn Pioneer HD externe recorder kan (dus iedere maandag programma X) liefst net wat slimmer dat als een programma van dag/tijd wijzigd dit ook wordt aangepast (dit kan mn pioneer niet).

  # verbetering Guide/gids waarbij je beter kunt zoeken naar ALLE films (ipv alleen film kanalen) of kunt zoeken naar woord/serie/thema. Of tonen van alle comedy series, films enz.


  28 augustus 2007 om 09:34
  Robin

  Is klein stukje weggevallen hierboven bij mijn bericht ik doelde op het G-LINK (STB Control) kabeltje/sensortje wat je voor je UPC Thomson box plaats zodat je de Pioneer kunt laten zappen tussen de zenders. Quote “Dit laat je toe de tuner in de externe ontvanger te bedienen door gebruik te maken van het Guide+-systeem” Overigens staan niet alle UPC digitale zenders in de Guide+ gids (die de losse HD boxen gebruiken) dus je zult soms apart moeten aanmaken. Want je kunt op je Pioneer niet de UPC gids binnen halen.


  28 augustus 2007 om 09:39
  media

  Ik heb inmiddels de UPC Mediabox DVR ook geinstalleerd. Alhoewel UPC mij plug-and-play had beloofd viel het toch even tegen. Binnen een paar minuten had ik alles werkend behalve de aansluiting op de home cinema. Toen ik UPC belde kreeg ik doodleuk te horen dat ik dat zelf moest uitzoeken (er waren teveel verschillende home cinema’s op de markt). Beeldkwaliteit is vooralsnog slechter dan wat ik gewend was van analoog en ook de software is mij nog niet helemaal duidelijk. De komende dagen maar eens mee spelen om te zien of Erik gelijk heeft vwb opnemen van programma’s.


  29 augustus 2007 om 04:30
  evroekel

  @Marco: Beeldkwaliteit slechter? Hmm.. dat had ik niet verwacht. Heb je de homecinemaset nu al kunnen aansluiten?

  Waar twijfel je aan t.a.v. opnemen van programma’s? Als je geen DVD-recorder gewend bent en/of EPG, dan zal de mediabox-DVR je (denk ik) de eerste maanden prima bevallen. Ik mis gewoon een geavanceerde userinterface en irriteer mij mateloos aan beleid van al die aanbieders van digitale tv om e.e.a. enkel en alleen via hun apparatuur te laten lopen, helemaal als gebruiksgemak te wensen over laat.


  29 augustus 2007 om 05:10
  elisa

  nu hebben wij dus upc mediabox met dvr

  heb ik programma geprogrammeerd van ma-vr

  is dit programma dus van de buis afgehaald

  maar ’t blijft nog steeds opgenomen worden

  je moet ’t dag voor dag verwijderen

  ik wil dat die standaard elke dag opneemt stoppen hoe moet dit??????

  alvast bedankt


  4 juni 2008 om 16:41
  jos groen

  Nadeel is ook dat de software diverse keren niet wil reageren op de afstandsbediening, hebben jullie daar ook last van?


  7 juni 2008 om 18:13
  Peter

  @Jos, ja ik heb ook al weken last van een niet werkende afstandsbediening. Ook heel vervelend omdat je met alleen de toetsen op de mediabox niet je opgenomen films kunt benaderen. UPC gebeld en zij geven aan dat probleem niet vaker gehoord te hebben en sturen nu een nieuwe afstandsbediening toe. Maar daar ligt het niet aan… Volgens mij is of de software of de IR hardware in de box het probleem.


  3 augustus 2008 om 16:31
  jos groen

  Dat ze er nog nooit van gehoord hebben verbaasd me ik heb contact gehad met mensen van upc middels HDTVSpreekuur@upcmail.nl toegevoegd aan msn.

  na eerst een vaag verhaal dat het de afstandsbediening het geval is (waarom heb ik het dan met alle apparaten gehad, ook de universele doet het dan namelijk niet meer)

  kreeg ik een reactie waarbij ze melden dat de mediabox overstuurd wordt en dat ze deze maand nog een update verwachten (dat was juli) ook dat is niet waar gebleken. Als je heel rustig zappt van de een naar de andere zender dan blijft hij het nog het langst doen, wat wel vreemd is dat het aan en uit zetten van het apparaat niet altijd helpt.

  Ik denk dat er gewoon een grote bug in de software zit van het apparaat, wat ook nog eens ontzettend traag is , die rommelige menu’s en het opbouwen ervan is echt slecht gedaan, zappen naar een bepaalde zender bv Discovery zorgt dat je eerst de zender ziet , dat wordt het zwart dan valt het geluid weg en dan heb je weer alles.

  WAAROM HEBBEN WE ALS UPC KLANT GEEN KEUS…. DIT SPUL IS NAMELIJK ECHT SLECHT!!!!


  4 augustus 2008 om 07:39
  wimmeijer

  ik ben nu toe aan de derde DVR van UPC.HET komt regelmatig voor dat ik opgenomen programmas niet af kan spelen.Ikmoet dan het hele menu weer doorlopen!!

  Dan werkt het weer een tijdje,dat is dus verschrikkelijk balen dus.

  Een medewerker van upc zei een keer tegen mij,dat komt ook omdat de DVR steeds meer op een PC begon te lijken.En daarom crashte hij waarschijnlijk af en toe!!!!

  mooi gezegd ,maar daar ben non steeds niet blij mee?????

  Zijn er nog meer slachtoffers die dit meemaken.Laat het dan ook even weten!Het gekke is,dat alles goed is als ik naar de gegevens via 999.Achter alle gegevens staat:goed goed goed enz.Rarara!!


  18 maart 2014 om 15:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!