• Mobile
  wordt gesponsord door

Joox: een ondeugende versie van Joost

Joox: een ondeugende versie van Joost
{title}

Joost ons allen bekend natuurlijk. Is al veel over geschreven op Marketingfacts. Echter Joox was nieuw voor mij. Sanne Walvisch attenteerde ons er gisteravond op. Het is zelden dat ik iets zie waarvan ik echt even stil ben. Nu gebeurde dat toch wel even. Compleet open en met weinig respect voor copyrights. Joox is een versie van Joost die de kijker dient en niet de grote mediamoguls.

Bij Joox zijn dus alle TV shows en films die momenteel veel via torrents worden gedownload via een player op de website aangeboden. Dus niet wachten tot je het binnen hebt. Niet geconfronteerd worden met verkeerde of slechte kwaliteit downloads.

Dat dit in de media opgepakt gaat worden is duidelijk. Of deze site lang open zal zijn. Laten we het hopen ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 38 reacties op dit artikel

 • Even vergeten te melden dat video's toegevoegd kunnen worden door deze eerst te uploaden naar Stage 6. Daarna het adres of ID in te vullen op de Joox site. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd of er nu "on the fly" wordt geconverteerd naar flash of dat eerst de content gedownload wordt.. Hmm..

  geplaatst op
 • Nog een beetje extra informatie. Joox gebruikt het Stage6 platform om content aan te bieden. Zie tekst hieronder van de site van Joox:

  "Having troubles watching a stage6 video? This might help you, it even plays some
  videos where the user or video is "deleted"! Enter the video address or ID and press "Watch!" "

  "How to add a new video: Upload the video to http://www.stage6.com
  Get the address or stage6-ID to/for the video, copy it into the inputbox above and press watch.
  If the video starts playing like it should, press the link under the player, "Add to category".
  Enter video information, name and category, then press save."

  geplaatst op
 • Sluit me helemaal bij je aan Raimo, Joox biedt verbluffende kwaliteit video (technologie) maar ik vraag me af hoe lang het zijn gang kan gaan (copyrights). Welke grote jongen pakt dit op?

  geplaatst op
 • Aardig om in dit verband ook het artikel 'Omroepen worstelen met digitale toekomst televisie' van Erwin Boogert op Emerce te lezen:

  (...) Wat zijn meest robuuste distributiekanalen van televisie in een volledig digitale toekomst? De Nederlandse en Engelse publieke omroep weten het niet. ADSL is het in ieder geval niet, volgens de BBC. Linux settop boxen met p2p-software misschien. Ilse Media proeft aan BitTorrent. (...)

  geplaatst op
 • Joox is wel erg mooi. Kwaliteit vind ik nog niet verbluffend. Wel goed om een beeld te vormen van een film. Ik heb de film dan ook niet gedownload maar online bekeken. De noodzaak voor glasvezel wordt steeds duidelijker ;)

  Zojuist liep wel de PC vast tijdens het afspelen van een film toen de screensaver in werking trad :(

  geplaatst op
 • Nogmaals zelfde film opgestart na de vastloper om de een of andere reden ziet de kwaliteit er een stuk beter uit. Ook naar iets meer in de buffer te hebben geladen merk ik dat de film soepel afspeelt.
  Nu zit ik Troy te bekijken en kan bijna niet meer stoppen :(

  geplaatst op
 • Kwaliteit is echt heel goed. Maar werkt (zoals Flash en Silverlight) met een plugin. Inderdaad nog iets klantvriendelijker dan de download van Joost. Maar deze site is down voordat we er erg in hebben.

  geplaatst op
 • Ik zou een prima spinoff kunnen bedenken: Jooxxx. :)

  geplaatst op
 • @Roy a dirty mind is a joy forever ;)

  geplaatst op
 • De kwaliteit wordt volgens mij gewoon door Stage6 geleverd: hier kan je grotere en betere kwaliteit video's kwijt. Stage6 wordt een beetje de nieuwe youtube: het is momneteel nog 1 van de weinige plekken waar je naar hartelust volledige films kan uploaden en anderen zoals Joox maken hier gebruik van. Zie bijvoorbeeld ook Cineast.us en myTheater.

  De filmmaatschappijen zullen niet sites aanpakken die meelioften op stage6, maar gewoon stage6 zelf.

  Joox is in die zin ook niet vernieuwend. Ze plaatsen gewoon content door van stage6.

  geplaatst op
 • ...............................................................Te tof!!!

  Ik kende al een soortgelijk iets: http://www.peekvid.com maar Joox is vele male beter! Betere beeld kwaliteit, beter geluid, snel geladen etc.
  Ik hoop dat het lang blijft bestaan en dat er een grote database van toffe films, tv show etc. wordt opgebouwd!!! :)

  geplaatst op
 • @Michel, dat idee had ik al ja..

  geplaatst op
 • Er staan zelfs films bij die hier in Nederland nog in de bioscoop draaien. Hot Fuzz bijvoorbeeld.... Ben benieuwd hoe lang dit blijft bestaan.

  geplaatst op
 • Te mooi om waar te zijn, letterlijk en figuurlijk ... Geniet er maar van zo lang het kan :-)

  geplaatst op
 • Inderdaad coole apps, maar wat is de toegevoegde waarde ten opzichte van stage6? Ook hier kan je mbv dezelfde technick dezelfde content streamen.

  geplaatst op
 • Stage6 is weer een initiatief van divx? http://stage6.divx.com/. Je kan overigens ook de .divx file downloaden. Dit is volgens mij gewoon een gerenamede .avi file. ;-)

  geplaatst op
 • Even voor de redactie; Dit is geen p2p hoor! Het is gewoon een hele goede soort youtube. Als je via http://www.stage6.com iets wilt uploaden zul je het eerst om moeten zetten naar divx. Dit is geen gerenamede .avi maar daadwerkelijk een .divx-bestand. Ik denk dat Stage6 geen rekenkracht genoeg heeft om alle content om te zetten naar divx dus vandaar dat ze het mensen thuis laten doen.

  geplaatst op
 • goh mn hele ochtend kwijt aan film kijken inmiddels, bedankt voor de link

  geplaatst op
 • @Peter, je hebt gelijk..is geen P2P netwerk in de technische zin.. Heb dat stukje tekst verwijderd.

  geplaatst op
 • Houston we have a scaling problem.. Site erg traag aan het worden..

  geplaatst op
 • Fantastische site... en raar he dat hij zo traag wordt met al die aandacht ;)

  geplaatst op
 • @Jan..hij doet het weer..;)

  geplaatst op
 • Het voordeel van Joox is absoluut de laagdrempelige instap. Geen downloads of 5 nieuwe updates in een maand, het werkt lekker snel en is volgens mij qua streaming beter dan Joost (die nogal eens wil stotteren). Hopelijk een lang leven beschoren dit initiatief. Joost mag het zeggen...

  geplaatst op
 • Wow...! Dat dit nu al langer dan 3 dagen in de lucht is...

  geplaatst op
 • Deze film is in dit kader ook wel relevant...

  http://joox.net/cat/44/id/1006056

  geplaatst op
 • Olivierduizend meldt net op Twitter:

  "Gek is dat. Ik heb sterk de indruk dat men Joox globaal nog niet echt ontdekt heeft: 2 vermelding op Digg slechts, met totaal 11 (!)diggs."

  Noch Wired, noch Engadget hebben aandacht besteed aan Joox. Zou men onderling soms hebben afgesproken er geen aandacht aan te besteden om de site zo onderwater te houden?

  Overigens wil ik Pieter Smit nog even bedanken, die op zijn beurt mij -via de mailinglist van Internetcreatieven- wees op het bestaan van Joox.

  geplaatst op
 • @Sanne..sstt....niet te hard...

  geplaatst op
 • @Sanne: het gemiddelde techie-volk ziet gewoon in dat Joox niet zo bijzonder is.

  geplaatst op
 • Toch nog even. Ook via Internetcreatieven ontving ik de volgende mail van Oscar Rottink, ik publiceer hem even met Oscar's toestemming:

  "Ik zat te mailen met de maker van Joox (...) en wat betreft het al dan niet stekker eruit zegt hij: “Hi and thanks, I'm pretty sure it's not illegal for me to link to it. Why would it? Lots of people have links directly to stage6 for viewing the copyrighted stuff, it should be up to stage6 not to "spread" the files.. :P”

  Is er een jurist in de zaal die hier meer over kan vertellen?

  geplaatst op
 • Er is nog zo'n player, voor windows, yougoodai:

  http://www.mode2.nl/yougoodai

  maakt ook gebruik van stage6, maar ondersteund ook de 'oude' sites, zoals youtube en dailymotion

  geplaatst op
 • @Sanne: In Nederland ging de zaak tegen zoekmp3 hierover: http://www.webwereld.nl/articles/41624/gerechtshof-verbiedt-toch-zoekmp3-nl.html

  Hoe dit in andere landen zit weet ik niet, maar ik denk echter dat Joox niet bang hoeft te zijn, want waarom moeilijk doen en de vele sites zoals Joox aanpakken terwijl je dat beter bij de bron stage6 kan doen?

  geplaatst op
 • Op stage6 moet je je akkoord verklaren dat je geen auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbiedt. Maar ja, dat moet je bij elk P2P proggie ook en daar trekt ook niemand zich iets van aan..

  Het grappige van het auteursrecht is dat de rechthebbende geen verplichting heeft om direct in te grijpen - je kunt inbreuk maken zolang je wilt: de consequenties ervan worden alleen groter en groter op het moment dat het wel veel aandacht gaat trekken. Zie YouTube. Van een kale kip valt niet te plukken dus kwamen de grote mediabedrijven pas met hun claims toen Google het voor veel geld overnam.

  geplaatst op
 • ik heb gewoonweg geen zin in half-illegale middelen om geripte content te stelen.
  ik snap niet dat iedereen hier zo lovend over is... Als ik vertel dat er op de hoek naast de Albert Heijn een leuke, hippe jongen staat die gratis voor jou chocolade repen uit de schappen voor je kan halen, ben je dan ook zo enthousiast?

  geplaatst op
 • en de stekker is er (al dan niet tijdelijk) uit. Joox is gone

  geplaatst op
 • weer online. divx.com gaat stage6 apart zetten. Zie http://www.divx.com

  geplaatst op
 • Nu.nl:

  (...)De populaire videowebsite Stage6.com houdt donderdag op met het aanbieden van filmmateriaal. De site was geliefd omdat er gratis recente bioscoopfilms en tv-series waren te zien van een goede kwaliteit (DivX).

  Andere veel bezochte websites, zoals Joox.net, moeten vrezen voor hun toekomst. Zij linkten door naar het filmaanbod en trokken daar veel bezoekers mee. (...)

  geplaatst op
 • SEO Optimization for search engines? Professional Search engine optimization services (SEO).


  http://www.jnbwebpromotion.com

  geplaatst op
 • Zoekmachine optimalisatie, zoekmachine marketing en aanmelden website. Perfecte resultaten via uniek en betaalbaar systeem. Professioneel aanmelden bij zoekmachines met advies van zoekmachine positionering.


  http://www.jnbwebpromotion.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.