Stem nu op de online media man & vrouw 2007

Stem nu op de online media man & vrouw 2007
Wie wordt online media man en vrouw van het jaar?De nominaties voor de Adwards, de awards voor online media man en online media vrouw van het jaar zijn bekend en er kan vanaf nu gestemd worden. De vijfkopige jury bestaande uit vertegenwoordigers van IPAN, IAB, Emerce, Adformatie en Kobalt heeft de volgende nominaties bekend gemaakt.
 • Genomineerd voor Online Media Man 2007:
  Bas Verhart, Raymond Spanjar, Jasper Lamers, Marcel Udo, Dominique Weesie, Jan Joost Rueb, John de Mol, Joris van Heukelom, Oscar Kneppers, Onno Bakker, Igor Beuker, Paul Deitmers, Paul Molenaar, Jeroen de Bakker, Edwin Tromp, Maarten Roelofs, Maarten Vrijens, Marcel Vogels, Mark de Kock en Jeroen van de Hove.

 • Genomineerd voor Online Media Vrouw 2007:
  Daniëlle Jansen, Lianne van der Kruk, Janet Sellis, Marja Ruigrok, Anina, Marjolijn Kamphuis, Marleen Stikker, Antoinette Hoes, Jacqueline Smit, Andrea Huijssoon, Wendy Wingelaar, Heleen van Oordt en Vivian Opsteegh
Uit de vijf mannen en vijf vrouwen met de meeste stemmen kiest de vakjury vervolgens de twee winnaars van 2007, waarna op 31 mei a.s. in besloten kring de uitreiking plaats vindt. Vorig jaar wonnen Stephan Fellinger en Annemiek Verhagen. Wie durft een voorspelling te doen voor dit jaar?


Geplaatst in

DelenEr zijn 55 reacties op dit artikel

 • Ik ga voor Igor Beuker en Antoinette Hoes.

  geplaatst op
 • Durf geen voorspelling te geven, maar denk dat het een mooi lijstje van genomineerden is.

  geplaatst op
 • Sluit me aan bij John; mooie lijst van genomineerden geworden!

  Btw, bij de vakjury vergeet je één van de deelnemende partijen: marketingfacts ;-)

  geplaatst op
 • En uiteraard de felicitaties naar alle genomineerden en in het bijzonder naar de mf-bloggers Maarten Roelofs, Lianne van der Kruk en Antoinette Hoes!

  geplaatst op
 • Enne, ze hebben <strike>Marjolein</strike> Marjolijn Kamphuis verkeerd gespeld ;-)

  geplaatst op
 • @Marco: Ga jij eens vakantie houden!

  geplaatst op
 • @Marco: ach ze hebben het ook al over "de motovatie van de juryleden" ;-)

  geplaatst op
 • Mijn stem gaat naar ... Igor en "Twitter" Marjolijn

  geplaatst op
 • Ook mijn felicitaties voor de MF bloggers, die genomineerd zijn!

  geplaatst op
 • En mijn achternaam is Jansen ipv Janssen :-) Staat ook in deze post dientengevolge verkeerd gespeld.

  geplaatst op
 • Ligt het overigens aan mij of aan machogedrag/de publiciteit beter weten te zoeken/krijgen dat slechts 2 namen bij de vrouwen me wat zeggen (geen daadwerkelijke beeldvorming) en 9 namen van mannen waarbij ik bij de meesten ook meteen het koppie voor de geest kan halen?

  geplaatst op
 • Beide lijsten hadden van mij wel wat korter gemogen.

  En nog een foutje: Dominique heet Weesie, niet Weessie.

  geplaatst op
 • @Kasper Katje: Ik denk dan toch dat wij vrouwen liever uit de schijnwerpers blijven omdat we dan vrezen op ons koppie of geslacht te worden afgereken ipv de inhoud.

  Want hoewel ik diep, echt onwijs diep vereerd ben dat ik tot de genomineerden behoor, vraag ik me af of dat ook het geval was geweest als mijn geslaagde viralprojectje http://www.givemeaneos.nl onder een mannennaam was geregistreerd. :)

  Wel leuk dat ik er nu in totaal drie (ex-)Talpanen genomineerd zijn overigens! Ik mag John en Edwin oud-collega's noemen en dat maakt het toch ietsjepietsje minder vreemd dat ik met hen nu op hetzelfde podium sta. Maar het blijft te bizar voor woorden..

  geplaatst op
 • Bij de mannen zijn er volgens mij diverse serieuze kanshebbers. Bij de vrouwen hoop ik dat Lianne van der Kruk wint. Ook vanwege haar rol in het STIR-bestuur (vertrekkend voorzitter) en haar enorme bijdrage aan de verdere ontwikkeling van STIR.

  geplaatst op
 • De genoemde fouten in de namen zijn hersteld, waren overgenomen van Adwards, dus daar hebben ze ook nog wat te doen ;-)

  geplaatst op
 • Ik denk Raymond Spanjar en Jacqueline Smit, als tenminste traditionele waarden als bereik gekoppeld worden aan innovatie, interactiviteit en community building.

  geplaatst op
 • Bijzonder geestig, ben eerder alleen genomineerd geweest voor het beste opstel (6e klas basisschool)

  Mijn stem gaat naar Heleen van Oordt. Heeft met DQ&A en topbedrijf neergezet dat helaas nooit in de creatieve prijzen kan vallen, omdat ze 'slechts' faciliterend zijn. Bij de mannen minder een idee... Ben als echte Amsterdammer zeer verheugd dat Bas Verhart de cross media week in mijn achtertuin heeft neergezet, dus misschien hij ;-)

  @ Kasper, dank u dank u

  @ alle genomineerde dames: tijd voor een borrel? Ik stel voor maandag 21 mei in het cafe van de Zwijger in Amsterdam. Daar hebben ze op de maandagavonden ook nog Women Inc, dus als we zin hebben flinke discussie over emancipatie.

  De Zwijger/ Mediagilde is overigens ook een plek die mede dankzij een van de dames- genomineerden (Marleen Stikker) tot stand is gekomen.

  geplaatst op
 • ik kan niet kiezen. 't zijn er zoveel . . .

  geplaatst op
 • hmm erg moeilijk. Maar ik denk dat Raymond Spanjar wel een goede kans maakt.

  geplaatst op
 • Ja Raymond is zeker een favoriet.

  geplaatst op
 • Het blijft natuurlijk gissen hoe men stemt en welke criteria de jury hanteert maar ik heb voor mezelf een paar mogelijke criteria toegepast:

  -Van origine/in de basis een ONLINE media bedrijf of brancheorganisatie:

  John de Mol, Oscar Kneppers en Edwin Tromp vallen af.

  -Buiten de 'ivoren toren' van het bedrijf/de organisatie actief/in de schijnwerpers bij de andere online media (met een vleugje web 2.0, een zwaarwegende term in de online media de afgelopen 2 jaar):

  Dominique Weesie, Igor Beuker, Raymond Spanjar en Maarten Roelofs vormen de top 4.

  De EOS stunt van Marjolijn Kamphuis en het happen van Canon was een schoolvoorbeeld van de invloed van web 2.0.

  Daarnaast zou ik het blijven hangen in de 'oude media' door vast te blijven houden aan CPM tegenover inzetten van CPA/CPL en affiliate- en viral marketing etc. mee laten wegen:

  Igor Beuker en Janet Sellis vormen de voorhoede, Raymond Spanjar kan aanhaken.

  En persoonlijk leg ik het meeste gewicht bij het citerium: wie heeft zich ingezet voor de ontwikkeling en groei van de gehele online media?

  Lianne van der Kurk en Igor Beuker staan hier op eenzame hoogte aan de top.

  Zoals gezegd zijn mij stemmen naar Igor Beuker en Antoinette Hoes gegaan maar mijn voorspelling is dat de volgende man en vrouw de winnaars zullen zijn:

  Lianne van der Kurk en Igor Beuker

  geplaatst op
 • Bij de vrouwen moeten er 2 winnen: Lianne van der Kruk maar ook zeker Heleen van Oord. Beide zijn erg belangrijk geweest voor de groei van de online display business, Lianne vanuit STIR, en Heleen met het professionaliseren van online traffic.....i. Zou het leuk vinden als beide dames winnen. Bij de heren is het echt spannend. Dan wordt het kiezen tussen succesvolle ondernemers (Raymond) of succesvolle CEO's (Paul). Die 2 steken er met kop en schouders bovenuit. Helaas voor mij ;-)

  geplaatst op
 • @Kasper

  Daarnaast zou ik het blijven hangen in de 'oude media' door vast te blijven houden aan CPM tegenover inzetten van CPA/CPL en affiliate- en viral marketing etc. mee laten wegen
  Wat zeg je dat lief ;P

  geplaatst op
 • Zou Antoinette Hoes (Ant on a mission) alleen al kiezen vanweg haar bescheidenheid in deze :) Maar dat van Bas Verhart moet ik even nuanceren in je reactie Ant. Met dergelijke budgetten moet je zelfs de Crossmedia week kunen overtreffen. Vindt Oscar Kneppers wel een onderscheiding waard. Iemand die zo structureel en succesvol tegen de stroom kan roeien zou een keer een onderscheiding moeten krijgen.

  geplaatst op
 • Het is zondag Bram, dan ben ik meestal iets milder ;-)

  Albert, Oscar gun ik ook zeker een keer een onderscheiding maar niet als online media man. Ik zie de Emerce-, Bright- en IDG sites toch als aanvulling op de magazines (dus offline/traditionele media) dus ben zelfs enigzins verbaasd over zijn nominatie.

  geplaatst op
 • Kasper verdiep je in Bright...wel iets meer als een site, een goed verbinding tussen on en offline met als basis prima webwerk...maar we hebben het hier vooral over de ondernemer.

  geplaatst op
 • meer dan. meer dan......

  geplaatst op
 • Ik bezoek en lees Bright zo nu en dan Albert maar zo heeft een ieder zijn mening en criteria ;-)

  geplaatst op
 • Kasper "Ik bezoek en lees Bright zo nu en dan"... do I have to say more?

  geplaatst op
 • Van de Adwards site:

  De Adwards zijn speciaal bedoeld voor innovatieve mensen binnen de online media wereld. Vakmensen, pioniers, visionairs. Een aparte award voor een vak apart.

  Online media is niet te vergelijken met traditionele media. De branche verdient een eigen award.


  Daar vallen magazines dus niet onder en als je Bright alleen zou nemen is het niet veel meer dan één van de vele gadgetblogs...do I have to say more?

  geplaatst op
 • Kasper, "Vakmensen, pioniers, visionairs..." iets niet van toepassing bij Oscar? Maar daar gaat het niet meer om. Een mening hebben ok maar niet op deze "Ik bezoek en lees Bright zo nu en dan" wankele gronden. Capiche? :)

  geplaatst op
 • Laten we het er op houden dat wanneer het me meer zou boeien en ik het meer zou weten te waarderen ik er ook vaker zou komen. Voor beeld- en meningvorming hoef je niet alles dagelijks op de voet te blijven volgen, dan zouden er verdomd weinig steekhoudende meningen overblijven.

  Verder heb ik al aangegeven dat ik dergelijke sites als aanvulling op de magazines zie omdat ze daar in eerste instantie hun positie en hun recht tot leven aan te danken hebben. Daar laat ik het maar bij ;-)

  geplaatst op
 • 'ontstaansrecht' bedoelde ik...

  geplaatst op
 • Ondanks verkeerde spelling en bedrijf toch vereerd :-)

  geplaatst op
 • Off topic dit maar ligt het nu aan mij of is http://www.marketingfacts.nl/berichten/20070504_google_analytics_komt_met_totaal_vernieuwde_interface/#When:22:00:00Z verdwenen?

  Dat vond ik nu net zo'n interessante post....

  geplaatst op
 • @Kasper

  Voor beeld- en meningvorming hoef je niet alles dagelijks op de voet te blijven volgen, dan zouden er verdomd weinig steekhoudende meningen overblijven.

  Wat zeg je dat toch weer... lief (bis) ;)

  geplaatst op
 • Het verbaasd mij hoogst dat Dominique Weesie is opgenomen op de lijst Online Media Man 2007.
  Deze verkiezing is om die reden moeilijk serieus te nemen.

  http://www.volkskrantblog.nl/blog/3294

  geplaatst op
 • Wat een onzin Wim.. Ik ben bezig met het uitrollen van onze sitestats (omniture) over heel TMG, waaronder geenstijl.nl. En misschien wil Domnique je wel de cijfers geven (ik mag dat niet), maar ze stijgen spec-ta-cu-lair door. Elke maand. Ben je de ware Wim Heitinga? Van een volkskrant had ik namelijk de juiste werkwoords vervoeging verwacht.

  geplaatst op
 • Interessante discussie!

  Nog even een opmerking vwb het feit dat er minder vrouwen zijn genomineerd dan mannen. Ieder jurylid heeft 5 mannen en 5 vrouwen aangedragen voor de longlist. Uit deze longlist kiest het publiek de top 5. Ik kwam uiteindelijk niet verder dan 2 vrouwen waarvan ik vond dat ze in de longlist thuishoorden. En blijkbaar hadden andere juryleden hetzelfde.

  geplaatst op
 • @Maarten: Wim Heitinga is, net als al diegenen die zijn naam ijdel gebruiken, gewoon een blogger die toevallig een account heeft bij Volkskrantblog. Met de Volkskrant heeft hij dus weinig te maken. Bij je concurrentieanalyse had jou dat toch moeten opvallen... ;)

  geplaatst op
 • Gezien mijn werkzaamheden en affiniteit met bepaalde instituten ga ik definitely voor Marleen Stikker. Alhoewel ik Ant toch wel erg leuk vind ;-)

  En in 2008 ga ik voor mezelf (arrogantie net van Bram afgekeken).

  Mannen zijn van no importance, vrouwen hebben net even DAT meer ....

  geplaatst op
 • @Annet, lief :) toevallig maandagmiddag/ avond in Zwijgerbuurt? Krijg nl. echt zin om eens een bak online dames bij elkaar te zien.

  geplaatst op
 • Pff.. alsof ik niet aardig ben! :)

  geplaatst op
 • @Ant
  Ja, ik moet dan even met de lift naar benee. Leuk. Vragen we Marleen en Janine Huizinga (die ook in het rijtje had gemogen) ook. Maken we er een maandelijkse zwijgerborrel van ;-)

  geplaatst op
 • Ik mis de foto's bij de genomineerden...en de reden waarom ze zijn genomineerd. Of staat dat op een andere website?

  geplaatst op
 • @Albert En ik ben zelfs arrogant.... Meisjes zijn stom! :P

  geplaatst op
 • Misschien beetje correct vraagje, maar waarom media man en media vrouw en niet media m/v?
  Zijn er, naast de biologische, nog andere verschillen? Leg eens uit Marco, als jury-lid??

  geplaatst op
 • @ Annet, ik ga eens checken of ik de mailadressen van de andere dames bij de wedstrijdleiding kan verkrijgen.

  @ AT&BA;, net niet van mijn stoel gevallen van het lachen, bedankt. Hulde.

  @Jannie: Is op Enthousiasmeren.nl 'opgelost' door bij alle namen een Google Search in te stellen.

  geplaatst op
 • Wat is dat toch met die (online) mediavrouwen dat ze zich willen groeperen? Zijn wij (online) mediamannen nu zo erg? Op Bram na dan bedoel ik? ;-)

  geplaatst op
 • @Marco & volhardend off topic... Na een weekend met het nieuwe standaardwerkje 'Female Chauvinist Pigs' en 'Weg met het Deeltijd-Feminisme' voel ik een enorme behoefte de 3e feministische golf online vorm te gaan geven.

  @Hemaworstje, toilet 2.0, hoe passend, ga jij het voor ons vomrgeven?

  geplaatst op
 • @Albert Zing mee: Marco is een meisjesgek! Marco is een meisjesgek! Marco...

  geplaatst op
 • Toilet 2.0 vormgegeven door een hemaworst, haha

  I'm in!

  geplaatst op
 • Krijg er een beetje het schaamrood van op mijn wangen om als genomineerde tussen deze online toppers van het eerste uur te staan. Maar zeer gevleid uiteraard.... en blij dat het wel mogelijk is om vanuit de 'ivoren toren' van het eigen bedrijf een actieve en (min of meer) zichtbare bijdrage te kunnen leveren aan het interactive marketing vakgebied. Hoewel ik er niet vanuit ga dat ik daarmee dan ook deze award verdien. Mijn stem gaat naar Heleen van Oord voor de manier waarop ze DQ&A heeft opgezet en het enthousiasme dat zij en al haar medewerkers uitstralen. Super!

  @ Ant: I'm all for digitale vrouwenclubjes! de 21e is helaas redelijk kansloos, maar laten we mailen!

  geplaatst op
 • Bij de mannen hoef ik niet lang na te denken. Mijn onvoorwaardelijke voorkeur gaat uit naar de Heer Dominique Weesie.
  Groetjes Wim

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.