‘Het laatste avondmaal’ voor ‘The Sopranos’?

7 april 2007, 15:06

'Het laatste avondmaal' voor 'The Sopranos'?

Vanaf morgen gaat het allerlaatste seizoen van de hitserie ‘The Sopranos’ van start op HBO (USA) en Kanaal2 (Belgie). Na acht seizoenen van lief, leed en verraad is het niet geheel toevallig dat de makers juist de periode van Pasen hebben gekozen voor de start van ‘het laatste seizoen’. Veel fans hopen in de komende negen afleveringen namelijk antwoord te krijgen op allerlei ‘loose ends’ en andere vraagstukken die spelen binnen de Maffia-familie die hierin centraal staat.

In de trailer voor ‘the final season’ zitten dan ook geheel toepasselijk verwijzingen naar gebeurtenissen die te maken hebben met ‘het laatste avondmaal’ uit de Bijbel, die onlangs door de Da Vinci Code nog uitvoerig onder de aandacht werd gebracht. Zie hieronder de bijbehorende trailer:

van het komend seizoen:

Ronald ter Voert
ADVISOR | MODERATOR | EXPERT in the field of (digital) media, marcom, tech & innovation | Owner of RTV MEDIA. bij RTV MEDIA.

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom, tech & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Hij is ook als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen, is dagvoorzitter en moderator bij EMERCE, produceert podcasts en nog veel meer.

Categorie
Tags

11 Reacties

  Erik Dijkstra

  Klassiek!

  Nu nog wachten tot iemand de torrent online plaatst.. haha

  TV is zo 1994! Kijken wanneer het je uitkomt, veel belangrijker. Ik heb de eerste 5 seizoenen met vrienden de laatste 4 maanden zitten kijken.


  7 april 2007 om 16:49
  ronaldtervoert

  @erik: ik denk dat de meeste kijkers uit NL deze serie op dvd bekijken.

  Ik zou deze serie graag via bv. Joost of een psp bekijken.

  Veel plezier straks met dl. 6!


  7 april 2007 om 17:16
  finzend

  @Ronald: ik denk het niet.

  Ben erg benieuwd naar deze laatste uitzendingen…


  7 april 2007 om 17:35
  punkey

  DVD? No way. Eerst via torrent of newsserver. En later wel op DVD kopen voor “de heb”. Ben nu ook Heroes, Lost en Apprentice aan het volgen in de US. Heb al in geen weken meer een “normale” TV avond gehad. The times they are-a-changin’…


  8 april 2007 om 17:42
  Annet

  Wat mij betreft de beste televisieserie ooit gemaakt, hilarisch, bot, subtiele herhaling van een herhaling, tenenkrommend emotioneel, verslavend! Mijn SL avatar zelfs naar de serie vernoemd. Op een hoogtepunt wat bijna, maar (hopelijk) net niet, omslaat naar een dieptepunt stoppen is ook een kunst, ik denk dat de makers dat erg goed hebben aangevoeld.

  “Tony: Log off. That cookie sh*t makes me nervous”.

  Here we come!


  8 april 2007 om 18:56
  ronaldtervoert

  @frank: persoonlijk kijk ik al een paar jaar voornamelijk van mijn recorder. `Live` tv consumeren doe ik zelden en dat bevalt me prima.

  Ik denk dat ik binnenkort eens ga tv kijken via de torrent-achtige manier. Nog een tip?

  Alvast heel veel kijkplezier toegewenst. 😉


  8 april 2007 om 18:56
  ronaldtervoert

  @annet: leuk te lezen (en mooi omschreven) wat deze serie voor je betekent.

  @tor: je hebt gelijk. De serie was voor `t eerst 8 jaar geleden te zien (1999). Idd. seizoen 6. Dank voor de scherpe reactie.

  Dank voor je tips! Ga ze snel eens proberen. 😉


  8 april 2007 om 20:26
  punkey

  Wat betreft de manier van downloaden. Naar aanleiding van deze discussie heb ik mijn torrent-applicatie weer eens opgestart om wat afleveringen van de Sopranos te downloaden. Het valt mij echt op dat bittorrent vele malen trager is dan downloaden van nieuwsgroepen. Het laatste vereist nog wat meer na-werk zoals mogelijk repareren van bestanden en “unrarren” van stapels bestanden. Maar de snelheid van het binnenhalen ligt toch echt hoger. Wat is hier, uit onderzoeksoverwegingen he ;-), de meest gebruikte vorm van downloaden? torrents of newsserver?


  9 april 2007 om 08:54
  finzend

  Doe mij maar torrents. Ook al zijn newsgroups sneller, het is altijd zo lastig zoeken en unzippen etc. Oftewel, ik vind Bittorrent toch iets gebruiksvriendelijker…


  9 april 2007 om 13:33
  Tor Mueller

  @Frank, de snelheid van het bittorrent is afhankelijk van de aanbieders. Series als Lost, Heroes en Sopranos zijn te downloaden met de max. downloadsnelheid (500Kb/s). Deze series worden nooit in rar formaat aangeleverd. Films en andere bestanden daarentegen vaak wel (omdat ze oorspronkelijk afkomstig zijn uit nieuwsgroepen?!).

  Torrent of nieuwsgroepen? Ik heb het vaak geprobeerd, maar nieuwsgroepen zijn bij mij nooit gelukt. De software is onduidelijk, bestanden niet compleet…. Daarnaast zijn programma’s als utorrent en azureus gratis en zeer eenvoudig. Zelfs mijn favoriete browser, Opera 9.20 beta, kan overweg met torrent-bestanden. Het zal duidelijk zijn welke technologie de toekomst heeft.


  9 april 2007 om 19:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!