Laat ze maar komen die 1 april-grappen!

1 april 2007, 03:45

Laat ze maar komen die 1 april-grappen!1 april is een dag waarop in veel landen mensen elkaar op een goedaardige manier voor de gek proberen te houden. Vooral de media sturen dan ‘s ochtends wat “groot nieuws” de wereld in, wat dan in de loop van de dag een aprilgrap blijkt te zijn. Wikipedia geeft een aardig overzicht van historische 1 aprilgrappen en ook op Marketingfacts hebben we er in het verleden aandacht aan besteed.

Dit jaar valt 1 april op zondag en verwacht ik beduidend minder 1-aprilgrappen in de media. Althans, ik heb de reclamekoeien, nicotinebonus en zwarte wip nog niet voorbij zien komen. Wel de Entertainment Retail Group die afgelopen week een persbericht rondstuurde met daarin de mededeling dat zij een meerderheidsbelang van 75 procent in Talpa’s zender Tien heeft genomen. Vandaag zou de nieuwe zender gelanceerd worden met de naam Entertainment TV. Precies, op 1 april dus. Bij Talpa waren ze er minder blij mee. Woordvoerder Maarten van Rooijen hield het maar op ‘klinkklare nonsens’ (via: RW).

Wie heeft inmiddels een leuke 1 aprilgrap in de media gespot en wil deze delen in de reacties?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

36 Reacties

  media

  Haha, die Gmail Paper doet me denken aan de beginjaren van email binnen Organon (waar ik destijds werkte). Daar kon je email ook per interne post laten bezorgen aan de mensen die niet of nauwelijks hun email lazen. Hilarisch als je daar aan terug denkt!

  Die pre-historisch toetsenbord is inderdaad ook geniaal gevonden Marc!


  1 april 2007 om 04:52
  jeroenmirck

  Ik ben trouwens heel erg benieuwd hoe de nieuwe Marcom Top-100 van 1 april eruit gaat zien… 😉


  1 april 2007 om 07:02
  media

  @Jeroen: da’s waar ook, we moeten de nieuwe top-100 live zetten. Ga ik vanavond aan werken zodat het morgen live kan. Ze geloven me vandaag toch niet 😉


  1 april 2007 om 07:04
  media

  @Jochem: hij is inderdaad erg goed. Vooral ook die reacties!


  1 april 2007 om 07:07
  s.aalbersberg

  De maandelijkse nieuwsbrief van Het Kaartenhuis

  Beste abonnee,

  Binnenkort start het Kaartenhuis met een geheel nieuwe dienst: online geld pinnen en zelf afdrukken op uw eigen thuisprinter. De revolutionaire software (speciaal voor deze nieuwe dienst ontworpen) stelt bezoekers in staat om perfecte eurobiljetten te printen.

  Voordat de nieuwe dienst live gaat (1 april 2007) willen we eerst testen om er zeker van te zijn dat het op iedere printer probleemloos werkt.

  We hebben u samen met een aantal andere leden van ZS-magazine geselecteerd als testdeelnemer. De eerste honderd deelnemers kunnen éénmalig onze software uitproberen en een proefserie van maximaal 10 bankbiljetten afdrukken.

  Klik hier om geheel vrijblijvend mee te doen …

  Met vriendelijke groeten,

  De medewerkers van het Kaartenhuis

  Deze was van het kaarten huis dan zwom er nog een dolfijn door de leidse grachten en die zou vandaag gevangen worden.

  en oja computer idee, kwam met de Third LIfe ook van Linden maar dan via Google earth .


  1 april 2007 om 11:52
  SEO Handleiding

  Ik vraag me nog steeds af of de hack van de blog van Matt Cutts een grap is, of dat ie echt gehacked is. We zullen het zien morgen 😉


  1 april 2007 om 16:22
  Michiel Frackers

  Jort Kelder maakt op 1 april bekend dat hij vertrekt als hoofdredacteur van Quote, zie http://www.jortkelder.nl


  1 april 2007 om 20:32
  Ronald

  Een met een baard: De Jakarta Post meldde vanmorgen als ‘mooiste aprilgrap ooit’ de aankondiging van een hamburgerketen dat ze een hamburger voor linkshandigen zouden gaan introduceren. Ze kregen veel bestellingen – ook voor hamburgers voor rechtshandigen trouwens.


  2 april 2007 om 02:59
  Eric Braamhaar

  Uit de Telegraaf van zondag: Scheidsrechterssponsor Specsavers is al twee jaar bezig met met de ontwikkeling van een speciale bril, waarbij scheidsrechters ook kunnen zien wat er achter ze allemaal aan de hand is….Er stond zelfs een foto bij! Heb helaas geen link…


  2 april 2007 om 04:16
  Adrianne

  In de Delft kon je op 1 april de grafkelders gaan bekijken in de nieuwe kerk. Hier was ook een groot artikel in de delftde Post aan geweid. Je mocht de eigenlijke grafkelder niet in, maar wel de trap afdalen een kijkje nemen achter het gordijn waarachter de koninklijke familie van hun dierbaren afscheid nemen.


  2 april 2007 om 12:24
  Noordwijk

  2 leuke 1 aprilgrappen, 1 over Nordic Walking en 1 over Topless op het strand


  2 april 2007 om 15:10
  Timo

  In het zondagsnieuws hier zou er een apparaatje te koop komen wat ervoor zorgde dat je met je digitale camera röntgenfoto’s kon maken


  2 april 2007 om 19:35
  Hypotheek Kennis

  komt de film van wilders uit op 1 april?


  27 februari 2008 om 10:54
  media

  Grappig, de eerste zoekers op ‘1 april’ komen alweer binnen 😉


  27 februari 2008 om 10:57
  hypotheek

  Haha, das wel erg vroeg….. Moeten mensen wel een hele saaie kantoorbaan hebben om nu al zo’n grap voor te bereiden.


  28 februari 2008 om 19:11

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!