Een klantrelatie begint pas na de verkoop

4 maart 2007, 18:27

Een klantrelatie begint pas na de verkoop

Het is een open deur waar zelfs een olifant doorheen past, maar toch: de meeste bedrijven vinden ‘t wel welletjes, zodra de koop gesloten is. En daar klopt natuurlijk nix van:

Shouldn’t you treat the people you’re in a relationship with better than you treat anyone else? Shouldn’t you treat your existing customers better than the ones who’ve given you nothing?

 • Most companies would never outsource their sales reps, but we all know what happens with most tech support.
 • Most companies would never make a brochure with the same (lack of) quality in the product manual.
 • Most companies would never make their main website as uninviting as the tech support site.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

4 Reacties

  Roy Huiskes

  Het is iig duidelijk waarom Apple het zo goed doet 😉


  4 maart 2007 om 21:42
  Ron Toekook

  Een beetje een rare vergelijking: een gevoel/prestatie verkopen vergelijken met het delen van gebruiks/toepassingsinformatie. Ik moet er niet aan denken dat ik een hippe gebruiksaanwijzing krijg die mij meer tijd kost om in te orienteren. Het is wel zo dat het vreemd is dat de gebruiksaanwijzing in de afgelopen jaren zo enorm stil blijven staan: gewoon tekst met plaatjes in plaats van interactieve leercurves ontwikkelen. Maar ja, het is nu eenmaal makkelijker om om de kassa op te maken dan klanttevredenheidsonderzoek te koppelen aan diezelfde kassa. En Apple doet het niet zo heel veel beter omdat ze hip zouden zijn, maar omdat ze hun klanten rechtstreeks met elkaar laten praten via hun supportsite. Dat kan alleen als de software en hardware voor elkaar ontwikkeld is, waardoor alleen gebruik een issue is, niet technologie.


  5 maart 2007 om 05:09
  ehannink

  Het gaat natuurlijk niet alleen over gebruiks/toepassingsinformatie. Bel eens een bedrijf op als je iets wilt kopen en bel later nog eens met het zelfde bedrijf als je een probleem hebt met het gekochte product. Totaal verschillende communicaties.

  Zou het niet bijzonder zijn als je de klant verrast met de informatie/hulp/aandacht na de verkoop. Maak je gebruikers enthousiast. Overdonder ze met je dienstverlening, handleidingen, telefonische helpdienst, vraagbaak op internet. Deze enthousiaste gebruikers worden je nieuwe verkopers.


  5 maart 2007 om 05:34
  Gosse AdB

  Kijk maar eens hoe vaak deze combinaties voorkomen:

  Bel voor uw bestelling 0800-…

  Voor product ondersteuning of garantie belt u 0900-…

  of

  Vul uw gegevens in op het formulier op onze website en neem nu direct een abonnement!

  U dient uw abonnement uitelijk 6 weken voor afloop schriftelijk op te zeggen.

  Ontvang nu deze DVD speler gratis bij het afsluiten van een abonnement.

  Indien u reeds een abonnement heeft, bestel dan deze DVD speler met 5 euro korting!

  Tja, dan krijg je toch een beetje een minder gevoel als consument…


  5 maart 2007 om 21:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!