World Economic Forum in Davos: vooral woorden

29 januari 2007, 07:31

Het World Economic Forum in Davos kon na afloop weinig concreets melden aldus het Algemeen Dagblad:

(…) Het resultaat van vier dagen debatteren tussen 2500 invloedrijke wereldburgers uit de top van het zakenleven tijdens het World Economic Forum kon in één zinnetje worden samengevat: We praten láter verder. (…)

Microsoft-topman Bill Gates kwam niet veel verder dan dat hij verwacht dat internet binnen vijf jaar het medium televisie volledig zal veranderen. Volgens hem is dit te wijten aan de explosieve stijging van online video en de groeiende overeenkomsten tussen pc en tv.

YouTube-oprichter Chad Hurley, met 30 jaar één van de jongste sprekers in Davos, maakte bekend dat men in navolging van o.a. de Zuid-Koreaanse videosites, de advertentie-inkomsten gaat delen met de makers van filmpjes.

Ik heb vanmorgen het nieuws over het World Economic Forum doorgespit maar kom niet veel verder dan deze twee voor ons vakgebied relevante sprekers met weinigzeggende uitspraken. Of heb ik wellicht wat gemist?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

    Gijsbregt

    De uitspraak van Gates bekt lekker, maar het deel over de convergentie snijdt meer hout dan het deel over TV > internet. TV staat voor oneway mass communication. Internet voor interactive individual communication. Daarom zal de convergentie gepaard gaan met een aantal keiharde clashes, zoals de bandbreedteoorlog en the accountabillity fight.

    Mijn voorspeling: over vijf jaar is TV nog steeds groter dan internet, alleen weet niemand ze meer uit elkaar te houden.


    29 januari 2007 om 14:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!