Dutch Web 2.0 Awards

28 december 2006, 06:35

Dutch Web 2.0 AwardsEen tijd geleden ontving ik een aankondiging van de Social Networking Awards 2006 georganiseerd door het gerespecteerde weblog Mashable.

Deze week liet Robert Gaal van het Nederlandse weblog BlueAce me weten dat de nominatieronde voor de Dutch Web 2.0 Awards inmiddels is begonnen. In zes categorieen mogen worden de meest sociale, democratische en/of rijke webapplicaties gezocht. Dit zijn achtereen-volgens: Most Innovative Concept, Best Newcomer, Best International Company, Best International App, Best Dutch Company en Best Dutch App. De startnominaties werden opgegeven door de bloggers van BlueAce, maar nu mag dus iedereen zijn of haar favoriete ‘webapp’ nomineren. Begin januari zal de stemronde van start gaan, waarna de awards voor de laatste twee categorieën (Dutch Company en Dutch App) op een awardparty in Amsterdam worden uitgereikt. Onder de genomineerden zijn onder andere Hyves, Fleck en eBuddy. Misschien moet ik BlogAds.nl ook maar eens aanmelden voor deze verkiezing!

Jullie nog suggesties voor Nederlandse Web 2.0 initiatieven?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

16 Reacties

  Edwin

  Ik zou graag http://www.zoover.nl willen nomineren, een soort van tripadvisor. Mensen kunnen een beoordeling geven en foto’s uploaden van het vakantieadres waar ze zijn geweest.


  28 december 2006 om 07:09
  Robert Gaal

  Zoals je hier in de reacties en op de site al ziet: helaas nomineren de makers van bepaalde sites zichzelf. Dat vind ik persoonlijk nogal jammer, dus wellicht doen we het volgend jaar ietsje anders qua nominatieronde.

  Vind je trouwens wel dat Blogads een typisch Web 2.0 site is Marco? Niet dat het erg is (ik ben er immers ook lid van) maar volgens mij is het niet echt sociaal, democratisch or rijk te noemen.


  28 december 2006 om 08:04
  media

  Als je het vanuit technisch oogpunt bekijkt heb je gelijk; als je het vanuit de filosofie van web 2.0 bekijkt is het wel degelijk een web 2.0-toepassing. Maar veel kans voor de overwinning geef ik het overigens niet 😉


  28 december 2006 om 08:06
  Remco

  @Robert: dat is inherent aan het laten toevoegen van nominaties door bezoekers. Het is een gemiste kans als je dit als maker aan je voorbij laat gaan. Zie overigens ook niet het probleem. Nomineren betekent in feite niets anders dan de jury op een mogelijke kandidaat wijzen. Wie dat doet is niet zo heel relevant lijkt me.


  28 december 2006 om 08:15
  media

  Sluit me aan bij Remco. Het aanmelden door de betrokkenen lijkt me geen enkel probleem; als straks de stemming maar onafhankelijk plaats vindt.


  28 december 2006 om 08:18
  Robert Gaal

  Tuurlijk is het inherent, maar de bedoeling was uiteraard niet dat iedereen zijn eigen hoorn ging blazen. Dat zul je begrijpen.

  Hoe dan ook: het levert inderdaad geen probleem op, en we wachten ook gewoon de stemronde af. Kan persoonlijk niet wachten 🙂


  28 december 2006 om 08:22
  media

  Jullie hebben toch niet jezelf met Fleck genomineerd Robert? 😉


  28 december 2006 om 08:29
  jerbe

  Goed initiatief. Maar.. toen ik er eergisteren kwam zag ik vooral sites van de mensen achter BlueAce staan: Fleck, eKudos, Stillpoint Media, Original Signal, die ook allemaal een “echte” link hebben. Terechte genomineerden. Maar uit de comment van Robert (“helaas nomineren makers van sites zichzelf”) begreep ik dat het niet de bedoeling was om je eigen site aan te melden 😛


  28 december 2006 om 08:31
  jerbe

  Robert, je bent beeplet vergeten 😛


  28 december 2006 om 08:32
  Robert Gaal

  Zoals gezegd werden de startnominaties niet door mij bedacht, maar door alle bloggers van BlueAce. Dat ik aan heel wat Nederlandse projecten meewerk die veel aandacht ontvangen wil niet zeggen dat ze allemaal geen nominatie waard zijn, ook al ben ik een prutser natuurlijk 😉


  28 december 2006 om 08:54
  jerbe

  Je moet jezelf natuurlijk niet tekort doen. Original Signal kom ik echt overal tegen, dus wat mij betreft goede kanshebber. Misschien ook leuk om de NL startups te beoordelen op basis van hun succes buiten Nederland? Sommigen richten zich specifiek op Nederland, terwijl anderen ook in de VS voet aan de grond hebben gekregen.


  28 december 2006 om 09:00
  Robert Gaal

  Nou wat dat betreft zijn er nog wel meer categorieën die je zou kunnen toevoegen inderdaad. Volgend jaar nog beter!


  28 december 2006 om 15:39
  edwin

  Ik zie dat mijn tip om zoover.nl te nomineren niet is overgenomen, maar de site’s van blueace zoals hierboven al gemeld wel allemaal. Komt op mij toch over als zelfbevlekking.


  3 januari 2007 om 12:36
  Maurice Brand

  Zo te zien is de stemronde begonnen, mijn stemmen gingen uit naar:

  Most Innovative Concept: Sellaband

  Best Newcomer: Boomr

  Best International Company: Google

  Best Dutch Company: e-buddy

  Best International App: Last.fm

  Best Dutch App: Hyves


  5 januari 2007 om 10:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!