Burger King verkoopt 2 miljoen games in VS

21 december 2006, 10:47

Burger King Games

Enkele maanden geleden werd bekend dat Burger King zou starten met de verkoop van een reeks branded games in de VS. Het ging hierbij om de games Pocketbike Racer, Big Bumpin’, en Sneak King. Inmiddels zijn de eerste resultaten van de verkoop bekend: Burger King heeft in de eerste vier weken na de release 2 miljoen games verkocht. De verkoopprijs van de games is $3.99, de games zijn speelbaar op zowel de Xbox als Xbox 360 en binnenkort kunnen we de titels ook in Europa verwachten. Ik ben benieuwd of de games hier ook zo goed gaan verkopen!

Cem Yildiz
Strategic Sales Manager bij Ubisoft

Strategic Sales Manager bij Ubisoft en binnen deze functie verantwoordelijk voor digitale distributie, sublicensing, in-game advertising en strategische partnerships. Daarnaast oprichter van World of Goals en G4M3.nl.

Categorie
Tags

3 Reacties

  ronaldtervoert

  @cem: ik had er de afgelopen tijd over gelezen, maar het aantal van 2 miljoen vind ik best indrukweekend en hoopvol voor een meer samenwerkingen tussen qadverteerders en de gamingindustrie

  Hoeveel games worden er normaliter per maand verkocht van Xbox, ter vergelijk? De meeste games zijn toch vele malen duurder dan een schamele 4 dollar?

  Misschien toch ook maar een X-box aanschaffen als de games zo sterk in prijs dalen…;-)


  21 december 2006 om 12:40
  van Maanen

  over de cijfers; Er zijn 7.300 restaurants in de US, dus 2mln/7300; 274 Xbox-spellen per vestiging in 2 maanden…

  En over Xbox; games worden goedkoper inderdaad. Maar spellen voor de Xbox 360 niet. Er zijn enkele 360-games die nu als ‘classic’ voor 29,99 in de winkel liggen maar helaas zijn de nieuwe spellen nog steeds duur. Bij release 60 tot 67 euro… Wel maakt Microsoft steeds meer spellen voor de ‘oude’ Xbox backwards compatible.


  21 december 2006 om 14:22
  CemYildiz

  @Ronald: van de normale Xbox worden niet veel games meer van verkocht. Alle focus ligt nu op de Xbox 360. Een bestseller als Gears of War is inmiddels ook meer dan 2 miljoen keer over de toonbank gegaan, maar dit is wereldwijd en ook over een iets langere periode.

  @van Maanen: dit resultaat is behaald in 4 weken, niet in 2 maanden. Daarnaast moet je deze games vergelijken met de “simpele” Xbox Live Arcade games, die ook voor tussen de 5 en 20 dollar worden verkocht. Dus de verkoop en de prijs van deze games kun je niet helemaal vergelijken met de “grote” Xbox 360 titels.


  21 december 2006 om 14:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!