Pixel miljonair gaat nog eens 1 miljoen ophalen

Pixel miljonair gaat nog eens 1 miljoen ophalen
, Carl Mangold

De 22-jarige Alex Tew - die vorig jaar 1 miljoen dollar binnenhaalde met zijn verbazingwekkend simpele ‘The Million Dollar Homepage’ - heeft een vervolg daarop bedacht: op pixelotto.com verkoopt hij dezelfde soort pixels nu voor twéé dollar per stuk, en geeft hij de helft van zijn opbrengst (da’s dus 1 miljoen dollar) weg aan degene die in de tussentijd ‘t meest op de verkochte pixels geklikt heeft.

“Once all the pixels are sold—which Tew anticipates will happen within the next two months—one registered site visitor will be picked to receive the million-dollar windfall. Tew says he will then relaunch the site and run the competition over again, stating that he believes the format has some longevity.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Shoot, mooi op tijd. Nu had ik beloofd dat ik de eerste post zou schrijven van vandaag maar 0.00 uur is te snel voor mij.

  Wat gun ik die man zijn eerste miljoen, en nu een win-win constructie verzinnen. Eens kijken wat hij kan doen zonder wereldwijde publiciteit. Bij marketingfacts is hij in ieder geval in nederland goed begonnen.

  geplaatst op
 • Zoals ik het nu in het engelse stukje lees wordt er gewoon iemand uitgezocht (random oid..?) ipv dat degene die het meeste geklikt heeft.. welke is nu juist?

  Het blijft verder een prachtig concept natuurlijk .............. als het werkt :)

  geplaatst op
 • uhm.. je wordt dus beloond om op de ads te klikken?
  Pay-to-click/surf/sleep/etc. in een nieuw (2.0?) jasje?

  geplaatst op
 • Nu ik 't nog eens nalees, denk ik dat die gast zich hiermee behoorlijk in de nesten werkt. Of bestaat er in de US geen wet op kansspelen?

  geplaatst op
 • @carl: grappig, ik schreef hier gistermiddag over op m'n eigen blog en wilde deze vandaag op MF zetten. Maar ja, we hadden een borrel. Volgens mij win je overigens pas als jij hebt geklikt op een logo die, als de pagina eenmaal helemaal verkocht is, is geselecteerd. Alle mensen die erop hebben geklikt dingen dan mee...dus kleine kans...

  geplaatst op
 • Het is een UK based company en dus heeft het niet met US wetgeving te maken.

  Alex heeft een team van PR specialisten en juristen achter zicht, dus ik denk dat de juridische haalbaarheid onderzocht is en dat hij zich niet druk hoeft te maken over free publicity.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.