Xs4all en Geenstijl lanceren ‘Eigen Mening Eerst’

15 november 2006, 19:00

Xs4all en Geenstijl lanceren Eigen Mening EerstDeze week lanceerde provider Xs4all de website Eigen Mening Eerst. Een virtueel podium dat mensen stimuleert een mening te vormen en deze te delen met de rest van Nederland. Iedereen kan op de site een ‘doos’ vullen met een eigen mening in de vorm van tekst, audio of video. Xs4all wil met de site de vrijheid van meningsuiting bevorderen en hoopt dat deelnemers met hun bijdragen mede de agenda bepalen voor maatschappelijke discussie. Om alvast de eerste ‘doosjes’ te vullen hebben ze bekende Nederlanders zoals Wouter Bos, Def P en Waldemar Torenstra weten te strikken.

Via een banner op geenstijl.nl (met dank aan tip van Annet) kwamen we ook op de site doos.geenstijl.nl. Het lijkt er op Xs4all gezamenlijk met Geenstijl een weblog gaat toevoegen aan het podium. Het is me echter nog niet duidelijk waarom in de aankondiging van Eigen Mening Eerst geen melding is gemaakt van een samenwerking met Geenstijl. Zou het iets te maken hebben met het televisiedebuut volgend jaar? Iemand meer informatie over wat die doos nu op geenstijl.nl doet?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  Ernstvdploeg

  Ik ben aangemeld en het hoe is me wel duidelijk, het waarom is me echter niet. Wel lees ik dat ik “in het ergste geval – meningloos – voer ben voor populisten en demagogen”. :-S

  Dat wil ik natuurlijk niet dus ben ik nu heel hard aan het nadenken over een mening die ik in een doos kan stoppen. Want “mijn mening is hard nodig”. “Zeker in een maatschappij waarin politiek en media denken van bovenaf de agenda te kunnen zetten”.

  Het voelt gewoon lekker! /:)


  16 november 2006 om 05:34
  Phileas

  Buiten bannering werd ook gezocht naar aparte manieren deze campagne te activeren. Omdat deze campagne geheel draait om het verkondigen van je eigen mening, leek een weblog ons een uitgelezen mogelijkheid dit hierin toe te passen. Daarnaast past het natuurlijk ook erg goed bij de omgeving van GeenStijl, waar men zijn eigen mening vaker laat horen.

  Dus een sponsored weblog als subdomein, geheel ge-adopteerd en in het thema van de opdrachtgever. Aangejaagd door en onderdeel van GeenStijl. Het heeft niks te maken met het tv-debuut. Ik zou graag later uitgebreider hierop terug komen maar overleg dat dan eerst even met de klant :-). Uitwerking van de actiesite door de flashgoeroes van OER is ook zeker fraai.


  16 november 2006 om 07:10
  Phileas

  @Annet. Wat betreft het weblog , blijft het een weblog. Het is een afgeleide van het dozenconcept, wat behouden blijft voor de actiesite http://www.eigenmeningeerst.nl. Hier zijn (zoals je ziet) de dozen al verbonden door een classifcatie op onderwerp, of ze later hier nog iets fysieks mee gaan doen in de vorm van een petitie of iets dergelijks weet ik eerlijk gezegd niet. Het dozenconcept is geheel van OER.


  16 november 2006 om 10:34
  Rosalie

  Het concept komt volgens mij van Geenstijl.nl -> mensen laten daar altijd hun mening horen.

  Het is horen, zien, voelen, kortom emoties die nu geclusterd worden.

  Bravo Geenstijl Bravo OER!


  16 november 2006 om 13:25
  Martijn

  Ik denk dat het voor een hoop mensen nog tegen zal vallen een goede, onderbouwde mening of stelling te formuleren. Iets dat verder gaat dan “ga eens deaud” of “ongezien de tyfus”.


  16 november 2006 om 13:52
  Johan

  Ja dat denk ik ook alhoewel er al 400 dozen op staan zag ik net. Actie is groot ingezet want ik zag ook al een poster hangen in het centrum van Amsterdam. Ik vind het een erg mooi initiatief van XS4ALL en goed doordacht.


  16 november 2006 om 15:43
  Rozemarijn Nieste (XS4ALL)

  Eigen Mening Eerst is een initiatief van XS4ALL. We willen met Eigen Mening Eerst een podium bieden voor eigenzinnige meningen. We willen het podium zo groot mogelijk maken, zodat de meningen gehoord en gezien worden.

  Geen Stijl heeft hierop ingehaakt met een forum, waar verder kan worden gediscussieerd.

  Wat ons betreft zullen de meningen straks op nog veel meer plekken te vinden zijn!


  16 november 2006 om 16:02
  Ernstvdploeg

  @ Rozemarijn

  Omdat ik geen vraag heb gekregen ga ik er vanuit dat je mijn reactie heb gelezen en begrepen.

  Ernst


  16 november 2006 om 18:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!