PICNIC ‘06 - Het creatieve proces

PICNIC ‘06 - Het creatieve proces
, Upstream
@marcoderksen

Michael Johnson @ PICNIC '06 (Foto: Hebig)

Na een voorzichtige start lijken de bezoekers van PICNIC ‘06 vandaag te worden overdonderd door een groot aantal sprekers van formaat.

Vanmorgen openden Bas Verhart en Marleen Stikker de dag met o.a. de mededeling dat Amsterdam en EZ nog voor vijf jaar steun hebben beloofd aan de ‘creatieve industrie’. Oftewel, het ziet er naar uit dat Amsterdam nog tot 2011 een cross-media week als PICNIC zal organiseren. Fantastisch nieuws voor de organisatie, maar ik weet ook dat veel andere congresorganisaties nu met jaloezie zullen kijken naar het ‘gemak’ waarmee het subsidiegeld is/wordt binnengehaald.

Ben vandaag zelf niet aanwezig in Amsterdam maar ook vandaag zullen ongetwijfeld weer diverse verslagen van PICNIC ‘06 voorbij komen. Heb je ook een verslag, foto’s of video’s van het event, laat ons dit dan even weten in de reacties. Alvast dank en veel plezier vandaag!


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Kom net thuis en zie de vele verslagen van vandaag in mijn feedreader voorbij komen (inclusief het verslag van Ruben). Ga ik zo allemaal op mijn gemak lezen. Wat me wel opvalt is dat allemaal wel erg gericht is op web 2.0, social networks en user generated content. Zou er op cross-media gebied ook nog iets anders bestaan vraag je je wel eens af...

  Zat vandaag zelf overigens in Burgers Zoo mijn verhaal te houden voor een zaal vol IT-ers van Essent. Ook leuk ;-)

  geplaatst op
 • Marco, je zegt "ik weet ook dat veel andere congresorganisaties nu met jaloezie zullen kijken naar het ‘gemak’ waarmee het subsidiegeld is/wordt binnengehaald."

  Zijn deze congresorganisaties dan ook met een soortgelijk plan en missie naar de gemeente/overheid gestapt? Natuurlijk draait veel om je netwerk als je subsidie los wilt krijgen maar zonder goed idee redt je het denk ik niet. Ook: een dergelijk netwerk opbouwen lijkt mij ook gewoon hard werken, dat komt niet vanzelf en heeft m.i. niets met 'gemak' te maken.

  En als ik andere congresorganisaties was zou ik vooral jaloers worden op de strakke organisatie en de goede sfeer die mede wordt bepaald door de originele aankleding. wat een verschil met bijvoorbeeld de rommelige E-day 2 weken geleden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.