Amercentrale op Google Earth: Essent niet blij!

13 september 2006, 22:28

Amercentrale op Google Earth: Essent niet blij!De Amercentrale in het Brabantse Geertruidenberg is één van de grote productielocaties van Essent. Sinds de recente update van Google is de centrale haarscherp te zien. Uit een uitgelekt intern mededeling blijkt dat de gedetailleerde beelden als het ware uit de lucht komen vallen en men aan het bestuderen is hoe men de Amercentrale kan toevoegen aan de lijst ‘verboden plekken in Nederland’:

Essent niet blij met Google Earth

13 september 2006 – 09:57

Bedrijfsterreinen van Essent in detail zichtbaar

Google Earth is verbeterd. Heel Nederland is nu piekfijn en haarscherp te bewonderen dankzij de luchtfoto’s van Google en Aerodata. Essent is niet erg blij met het verbeterde Google Earth.

Download Google Earth, zoek even naar ‘Geertruidenberg, Nederland’ en na een paar klikken met de muis ben je zover ingezoomd dat je zelfs de auto’s op het terrein van de Amercentrale ziet staan. ‘We zijn er enigszins door verrast. Deze gedetailleerde beelden vallen als het ware uit de lucht, we wisten niet dat het eraan zat te komen. Je kunt op de foto’s dan wel niet heel veel meer op zien dan op een goede stafkaart, maar dan nog: je ziet redelijk veel details’, zegt woordvoerder Jan Veenstra. ‘We gaan nu bekijken of de veiligheidsrisico’s hiervan aanvaardbaar zijn. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan gaan we bekijken of we er wat aan kunnen doen.’

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

3 Reacties

  Edwin

  Eerlijk gezegd vind ik het niet zo ongelooflijk Marco: deze toepassingen raken aan de kern van veel digitale vraagstukken:

  ze maken ontzettend veel mogelijk maar vormen in sommige gevallen ook een bedreiging. Het is een beetje als met RFID. Schitterende mogelijkheden maar ten koste van wat?

  Iedereen die earth en maps nu voor het eerst ziet is onder de indruk en nu is het nog niet eens live of in echte hoge resolutie. Mensen beseffen daardoor opeens ook veel beter dat ze eigenlijk niets weten:

  Als wij dit immers gratis voorgeschoteld krijgen: waar beschikt het militair-industriële dan wel niet over inmiddels?

  Het is een mengeling van euforie en angst heb ik de indruk….


  14 september 2006 om 04:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!