Amercentrale op Google Earth: Essent niet blij!

Amercentrale op Google Earth: Essent niet blij!
, NPB Media
@yizmo

Amercentrale op Google Earth: Essent niet blij!De Amercentrale in het Brabantse Geertruidenberg is één van de grote productielocaties van Essent. Sinds de recente update van Google is de centrale haarscherp te zien. Uit een uitgelekt intern mededeling blijkt dat de gedetailleerde beelden als het ware uit de lucht komen vallen en men aan het bestuderen is hoe men de Amercentrale kan toevoegen aan de lijst ‘verboden plekken in Nederland’:

Essent niet blij met Google Earth
13 september 2006 - 09:57
Bedrijfsterreinen van Essent in detail zichtbaar

Google Earth is verbeterd. Heel Nederland is nu piekfijn en haarscherp te bewonderen dankzij de luchtfoto's van Google en Aerodata. Essent is niet erg blij met het verbeterde Google Earth.

Download Google Earth, zoek even naar 'Geertruidenberg, Nederland' en na een paar klikken met de muis ben je zover ingezoomd dat je zelfs de auto's op het terrein van de Amercentrale ziet staan. 'We zijn er enigszins door verrast. Deze gedetailleerde beelden vallen als het ware uit de lucht, we wisten niet dat het eraan zat te komen. Je kunt op de foto's dan wel niet heel veel meer op zien dan op een goede stafkaart, maar dan nog: je ziet redelijk veel details', zegt woordvoerder Jan Veenstra. 'We gaan nu bekijken of de veiligheidsrisico's hiervan aanvaardbaar zijn. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan gaan we bekijken of we er wat aan kunnen doen.'


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Weer een nieuw hoofdstuk in de Google Earth Saga. De woordvoerder: "We zijn er enigszins door verrast. Deze gedetailleerde beelden vallen als het ware uit de lucht, we wisten niet dat het eraan zat te komen..." Welkom in 2006 heren & dames van Essent ;-) Misschien iets meer met de mensen van @home praten?

  Valt me op dat in de VS men hiervan veel minder hoort, ook waar het gaat om 'strategische' of 'gevoelige' locaties. Al ligt er op 'area 51' overigens wel een heel lokaal pak sneeuw...

  geplaatst op
 • Door extreem veel bezoekers afkomstig van met name NU.nl, hebben we gisteren de reactiemogelijkheid op het bericht 'verboden plekken in Nederland' moeten sluiten. Via email bleven overigens de tips binnenkomen (zoals ook blijkt uit bovenstaande).

  Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel reacties de hoge resolutie beelden van Nederland in Google Maps en Google Earth oproepen.

  geplaatst op
 • Mededeling is blijkbaar niet alleen intern geweest, ook BN/DeStem maakt hiervan melding (via: Google News).

  geplaatst op
 • Eerlijk gezegd vind ik het niet zo ongelooflijk Marco: deze toepassingen raken aan de kern van veel digitale vraagstukken:
  ze maken ontzettend veel mogelijk maar vormen in sommige gevallen ook een bedreiging. Het is een beetje als met RFID. Schitterende mogelijkheden maar ten koste van wat?

  Iedereen die earth en maps nu voor het eerst ziet is onder de indruk en nu is het nog niet eens live of in echte hoge resolutie. Mensen beseffen daardoor opeens ook veel beter dat ze eigenlijk niets weten:

  Als wij dit immers gratis voorgeschoteld krijgen: waar beschikt het militair-industriële dan wel niet over inmiddels?

  Het is een mengeling van euforie en angst heb ik de indruk....

  geplaatst op
 • Ze hebben een nieuwe beta versie nu. Je moet de featured content eens bekijken. We staan er weer goed op met ons kikkerlandje. We hebben alleen een red light district, coffee houses (where people dont sell coffee) en tulips. Dat had discovery wel beter kunnen regelen lijkt me.

  geplaatst op
 • Ach, die wolk, als gevolg van de uitstoot...zorgt er wel voor dat ik persoonlijk weinig zien kan...

  Of toch maar eens langs bij pearl?

  geplaatst op
 • Planet:

  (...) Weblog Marketingfacts onthult dat energiebedrijf Essent zich zorgen maakt, omdat een belangrijke centrale in detail zichtbaar is. (...)

  geplaatst op
 • Heeft iemand deze al gezien?

  Een gigantisch wezen ergens in Duitsland.

  http://maps.google.com/maps?hl=en&t=k&q=Germany&ie=UTF8&z=18&ll=48.857699,10.205451&spn=0.002404,0.006738&om=1

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.