Volkskrant met video in Live Messenger

11 september 2006, 11:24

De volkskrant combineert haar Windows Live Messenger Buddy (nieuwe naam voor MSN Messenger) de Nieuwskraker met video van VK.tv. Als er in de dialoog een onderwerp is waarbij een video beschikbaar is, wordt in het rechterpanel de video opgestart.

Zo wordt de Nieuwskraker stapje voor stapje een volwaardig nieuwskanaal. Straks onthoudt hij waar wij op doorklikten, wat we lazen, welke video’s we bekeken, waar onze vrienden, familie of collega’s naar keken, en kunnen we ook zélf extra informatie aanbieden. Nieuws wordt tenslotte bijna altijd gemaakt door mensen. De Nieuwskraker wordt dan ons persoonlijke nieuwsmerk. Dit is in elk geval al weer een stapje vooruit.

Voor wie overigens geïnteresseerd is het gebruikt van bottechnologie door merken: ik heb m’n lijstje met Messenger chatbots bijgewerkt en ook een lijstje aangemaakt met webbots.

Erwin van Lun
Futurist and Angular Engineer bij Your Future Is Now!

Futurist Erwin van Lun startte op MarketingFacts in 2005, direct na publicatie van zijn boek "Van Massamerk naar Mensmerk" dat toen een nominatie kreeg voor de Marketing Literatuur Prijs. Het boek beschreef de toestand van media, marketing en merken in de toekomst van 2015 en Erwin volgde de ontwikkelingen in de eerste jaren op de voet. Nu blijkt dat zijn voorspellingen waarheid zijn geworden helpt hij mensen om zélf de toekomst trefzeker te voorspellen en heeft hij zijn voorspellingen voor 2020, 2030 en 2050 al weer klaar voor publicatie in het boek 'Utopia Manifesto 2050'. In 2009 stortte Erwin zich helemaal op Chatbots.org (http://www.chatbots.org), zijn wereldwijde industry portal op het gebied van intelligente kunstmatige karakters en in 2015 sloot hij zich aan bij het Bemer netwerk (http://yourfuture.bemergroup/nl) om mensen te helpen zichzelf te resetten: gezond, vitaal en creatief: helemaal klaar voor de toekomst! In 2017 zag hij de bezoekersaantallen van Chatbots.org weer flink stijgen en besloot dat het tijd werd voor de terugkeer naar het prachtige veld van humanlike AI.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Kjeld Kahn

  Voor wie overigens geïnteresseerd is het gebruikt van bottechnologie door merken: ik heb m’n lijstje met Messenger chatbots bijgewerkt en ook een lijstje aangemaakt met webbots.

  Je chatman gegeven kloppen niet meer… het is http://www.chatman.tvhttp://www.chatman.nl is nu iets heel anders.


  11 september 2006 om 12:52
  ErwinVanLun

  Tx! Ik ga d’r na kijken…


  11 september 2006 om 16:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!