Heel Nederland nu in detail te bekijken via Google

10 september 2006, 05:30

Pierre Gorissen en Wouter maakten er eerder dit weekend al melding van, Google Maps en Google Earth bieden nu ook voor Nederland hoge resolutie satellietfoto’s. Tot voor kort waren slechts enkele delen van Nederland tot in detail in te zoomen. Nu is zelfs mijn achtertuin met nieuwe schuur vanuit de lucht te bekijken!

Wie dropt hieronder de leukste plekjes van Nederland?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

17 Reacties

  media

  Heb je link even aangepast Paul, je verwees naar mijn achtertuin 😉


  10 september 2006 om 07:46
  Peter Bonjernoor

  @Marco – gewoon evenop ‘Map’ klikken en 3x uitzooomen…inderdaad, Utrecht 😉


  10 september 2006 om 07:56
  Gerben

  Inderdaad Gaaf!.

  Ben benieuwd wat voor verdere ontwikkelingen je er nu in Nederland mee krijgt. Zowel commercieel- als marketingtechnisch….


  10 september 2006 om 08:11
  PaulH

  @Marco: Dank!

  Wordt nu echt leuk. Ben benieuwd welke stad Maps/Earth het eerst gaat inzetten voor CityMarketing. Over 3 jaar bestaat Amersfoort 750 jaar. Lijkt me een kleine moeite om de historische plekken te taggen en te koppelen naar toeristisch/historische informatie. Koppeling met een webcam op de Hof, of links naar de flickr met foto’s van de muurhuizen of impressies van de Jazzdriedaagse op Youtube. Mogelijkheden worden steeds leuker en makkelijker te realiseren.


  10 september 2006 om 08:32
  Peter

  Marco, vwb die blindspots, als ik het goed heb begrepen dan gaat het hier om ‘gevoelige gebieden’ zoals militaire terreinen. Ik neem aan dat Google hierover contact heeft gehad met de Nederlandse overheid!?


  10 september 2006 om 19:29
  Marc

  Echt balen, eerst hadden we zo’n mooie kaart van Roermond en nu hangt er een lelijke miswolkt overheen net als over heel Nederland.

  Sorry ik ben niet onder de indruk :-S

  // Marc Hensen


  10 september 2006 om 19:49
  Gerben

  @Marco,

  Het deel in Nieuw Millingen is ZEKER een militair terrein! Volgens mij zelfs een kazerne aldaar…dus verklaart dan zeker wel iets!


  10 september 2006 om 20:01
  Kasper Katje

  Al ‘vliegend’ over Nederland kwam ik wel meer van dit soort ‘blind spots’ tegen (zoals deze). Iemand enig idee wat daarvan de reden is?

  Het Air Operations and Control Station Nieuw Milligen, afgekort AOCS NM, is het luchtoperationele commando- en controlecentrum van de Koninklijke Luchtmacht.

  Het AOCS NM bevindt zich in een bunker op de Veluwe in de buurt van het dorp Nieuw Milligen, circa 12 km westelijk van Apeldoorn.


  11 september 2006 om 02:01
  media

  Kasper en Gerben, denk voor het oplossen van deze blindspot!

  Ook handig als we alle blindspots in kaart brengen; kennen we meteen alle militaire doelen 😉


  11 september 2006 om 03:55
  Marc Fonteijn

  @Marco

  Ik heb het met een aantal mensen gechecken en het schijnt geen militair begraafplaats te zijn. Overigens zijn andere militaire begraafplaatsen (zoals in Margraten) niet geblurred. Ook is het vreemd dat het terrein van de marechaussee paar honderd meter verderop wel prima te zien is.

  Wie gaat er eens op onderzoek uit 😉


  11 september 2006 om 04:38
  Rob Jan de Heer

  @Marco: Geen probleem, ik dacht dat je wel druk zou zijn 😉

  @Christ: dank je wel voor je compliment. En wat je zegt klopt: de applicatie die we gemaakt hebben is vrij ingenieus, al zeg ik het zelf. We verzamelen politieberichten via allerlei bronnen, en deze pure tekstberichten (honderden per dag) worden automatisch voorzien van plaatsnaam, straatnaam, geocoordinaten én het type misdaad. Het heeft wat werk gekost, maar het draait inmiddels als een zonnetje (meer dan 50.000 misdaden nu in de database).

  Het werkt zelfs zo aardig, dat we inmiddels ook koppelingen aan het leggen zijn met andere databases, bijv. met de weerdatabase van het KNMI en die van het CBS. Daarnaast weten we inmiddels, in welke wijken in een stad relatief veel misdaden plaatsvinden.

  Binnenkort stuur ik hier een persberichtje over uit, en in een van mijn volgende posts hier op marketingfacts zal ik er wat meer over vertellen.


  11 september 2006 om 07:07
  Michel

  Het zijn alleen de militaire hotspots die geblurred zijn. beetje vreemd wel, want het ministerie van defensie in Den Haag is bijvoorbeeld geblurred, maar de zwaar bewaakte Amerikaanse ambassade niet: je ziet zo de observeerposts staan. Het lijtk er dus niet op dat de overheid bepaalt wat geblurred wordt, maar defensie.


  11 september 2006 om 07:13
  Michel

  Voor wie reclame wil maken heb ik trouwens nog ruimte over op het balkon, het zonnescherm en dak. Biedingen vanaf 100 euro 😉


  11 september 2006 om 07:15
  chi666

  SUper, als ik goed kijk zie ik een vlek in de tuin van mijn onderbuurman dat één van zijn honden moet zijn 🙂


  11 september 2006 om 18:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!