HFM neemt Quote Media over

17 juli 2006, 08:00

Tijdschriftenuitgever Hachette Filipacchi Medias (HFM) neemt Quote Media over. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt. De acquisitie omvat ook het belang van 49% van Quote Media in de vennootschap Hachette VDB (samen met HFM), die Hachette Filipacchi Media Netherlands gaat heten. HFM wil het merk Quote internationaal ontwikkelen.

Maarten van den Biggelaar, directeur van Quote Media en Hachette VDB, wordt chief executive officer van HFM Netherlands. Het belang van Van den Biggelaar in de vennootschappij zal minder dan 5 procent zijn. Door de overname ontstaat een marktaandeel van meer dan 18 procent op het gebied van advertenties in Nederland, waardoor Hachette Filipacchi Media Netherlands de vierde uitgever van publiekstijdschriften in Nederland zou worden. Een uitzonderlijk hoog percentage van 92% van personen boven de 18 heeft er toegang tot tenminste één weekblad en 79% tot een maandblad.

De overname omvat ook de websites van deze tijdschriften, die in volle ontwikkeling zijn. Drie websites zijn al operationeel: Quotenet, ElleGirl en Santé, met in totaal meer dan een miljoen pageviews en ongeveer 220.000 bezoekers per maand.

Bron: persbericht (word-doc).

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!