Adidas lanceert internetsite Zidane

11 juli 2006, 03:11

Adidas lanceert internetsite ZidaneGrafischNieuws meldt dat sportartikelenfabrikant Adidas op 15 juli ter ere aan de voetbalcarrière van Zinedine Zidane de internetsite www.mercizidane.fr lanceert.

Iedereen die persoonlijk afscheid wil nemen van Zizou of hem wil bedanken kan dit vanaf aanstaande zaterdag doen op de website waar zowel geschreven als videoboodschappen kunnen worden achtergelaten. De twee beste video’s worden met een prijs beloond (waaronder het shirt van Zidane van de WK-finale).

De rode kaart van de aanvoerder van Les Bleus zondagavond tijdens de verloren WK-finale tegen Italië heeft de relatie tussen beide partijen niet verstoord aldus woordvoerder Emmanuelle Gaye van Adidas.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

11 Reacties

  Vincent KLeine

  Ik denk dat ik een filmpje ga maken waar in ik laat zien waar je je hoofd allemaal voor kan gaan gebruiken. Jammer alleen, dat hij z’n hoofd tijdens de laatste wedstrijd niet meer kon gebruiken (of toch wel). Ik begrijp niet zo goed dat een merk als Adidas het meest abrupte voetbal afscheid, gaat ondersteunen met een website waar we Zidane kunnen bedanken.


  11 juli 2006 om 04:22
  Frank

  Kopstoot is niet OK maar er zal best wel iets aan vooraf gegaan zijn… Het zegt verder ook niet zoveel over zijn voetbal kwaliteiten.


  11 juli 2006 om 05:37
  Kasper Katje

  Niet over zijn kwaliteiten maar wel over het slechte voorbeeld als zijnde rolemodel voor de jeugd. Maar dat geldt voor alle schwalbes, duw- en trekwerk en grove overtredingen.

  Ik zou de strom dus even hebben laten luwen.


  11 juli 2006 om 06:20
  hugolouter

  Er zal ongetwijfeld ook een politieke component zitten aan de bewondering die Z. vooral in Frankrijk ten deel valt. Zeg iets onaardigs over hem en je hebt gelijk weer brandende voorsteden.


  11 juli 2006 om 11:11
  BasPaauw

  Zowel Conan o Brien en David Letterman maakten zojuist grappen over de kop-vs-borststoot. Vanmiddag hoorde ik een tafel verder twee Amerikanen ook over het incident praten. Een theorie van deze Amerikanen was dat Zidane wellicht bewust voorlopig niets zei om nog meer aandacht te krijgen en daar vervolgens weer commercieel gewin uit te halen. Een beetje rare theorie misschien maar mijn punt is dat dankzij deze aktie zelfs Amerikanen het over Zidane hebben als de “best soccer player” ook al is de aanleiding van de WOM negatief. Oftewel slechte publiciteit is ook goede publiciteit. Persoonlijk blijf ik het onbegrijpelijk vinden van Zidane hoe walgelijk Materazzi ook is (die man zou allang voor eeuwig een voetbalveldverbod moeten hebben). Ik ben ook benieuwd of Zidane’s moeder Zizou dankbaar zal zijn (als hij het voor haar deed).


  12 juli 2006 om 03:13
  Maike

  Ondanks alles is Zinedine terecht uitgeroepen tot beste speler… geen enkele andere kwam ook nog maar in de buurt van zizou.

  Wie zijn wij om een uitspraak te doen over hem? Kennen wij de druk waaronder hij moet gestaan hebben? Weten wij wat juist de situatie met zijn moeder was? (blijkbaar lag zij in het ziekenhuis)Weten wij wat er juist allemaal vooraf is gegaan? NEEN. Enkel veronderstellingen en geruchten.

  Er zijn verschillende mogelijkheden waardoor zelfs de kalmste persoon door het lint zou gaan, dus zolang wij niet alle feiten weten (en ik bedoel hier niet de roddels mee) vind ik niet dat wij hem mogen veroordelen.


  19 juli 2006 om 04:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!