Welke boeken neem jij mee op vakantie?

Welke boeken neem jij mee op vakantie?

Nog een paar weken en dan vertrek ik voor 3 weken naar Toscane. Eindelijk weer eens tijd om een aantal boeken te lezen die al maanden op mijn lijstje staan. Dit jaar gaan in ieder geval mee:

 • De Uitgever aan het woord van Theo Huibers en Cathelijn Timmers (beiden KPMG) over de veranderingen en toekomstverwachtingen in de Nederlandse uitgeefwereld.
 • Multimediasynergie in reclamecampagnes van Fred Bonner (SWOCC) over de effecten van multimediacampagnes, hoe je deze kunt meten en welke vuistregels je kunt hanteren om het beste resultaat met een multimediale campagne te bereiken.
 • De Gelukswinkel van Paul Postma en Maurits Bruel over het binden en boeien van klanten.
 • The Long Tail van Chris Anderson. Ik kreeg zojuist een bericht van Amazon dat het boek inmiddels onderweg is dus ik verwacht het binnen een paar dagen in huis te hebben.
 • Van massamerk naar mensmerk van Erwin van Lun over merken in een veranderende mediacontext. Dit boek had ik natuurlijk al veel eerder moeten lezen maar was er nog niet aan toegekomen (sorry Erwin).

Wie zelf nog boeken voor de vakantie zoekt kan ik aanraden Wisseling van de macht, Naked Conversations, The Wisdom of Crowds, Communities Dominate Brands en mijn absolute favoriet van vorig jaar Der Schwarm.

Iemand nog tips voor boeken die ik absoluut moet meenemen dit jaar (en nog kan bestellen voor vertrek)?
 


Geplaatst in

DelenEr zijn 26 reacties op dit artikel

 • Ik zou het 'Mediafeitenboekje 2006' van Carat nog meenemen. Lekker compact en boordevol informatie......

  geplaatst op
 • Hoi Marco, uit recent onderzoek van het Nipo blijkt dat drie op de vier volwassen Nederlanders een boek meenemen op vakantie. De helft van hen zelfs drie of meer> dus in dit geval doe je het goed <. Uit het onderzoek blijkt ook dat 66 procent van de mannen een spannend boek meeneemt. Een meerderheid bij de vrouwen - 58% - kiest liever voor een roman. Dus ik zou zeggen neem naast al je vakliteratuur ook een spannend boek mee. Toevallig dat deze maand het maand van het spannende boek is :- ). [url=http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004002126234&Secti reunie van Simone van der Vlugt [/url]

  geplaatst op
 • Aardig lijstje Marco, maar je kunt natuurlijk niet alléén maar marketingboeken meenemen! Een aanrader van een heel andere orde als het lijstje hier boven is het boek "mijn mercedes is (niet) te koop". Super inspirerend boek van een gast die met een oude Mercdes vanuit Nederland naar West Afrika rijdt. Het prikkelt je hang naar avontuur... lijkt me een heerlijk boek voor op vakantie.

  geplaatst op
 • Euh, de link moet natuurlijk niet Mercedes.nl zijn, maar mijnmercedes.nl

  geplaatst op
 • Inderdaad Christ, vakantie = ontspanning. Dus ook gewoon de colums van Youp en Mart en een lekkere thriller van 400 pagina's voor aan het zwembad.

  geplaatst op
 • Haha, ja ik neem ook nog wel wat andere lectuur mee. Maar om de één of andere redenen zijn er maar weinig romans die mij echt pakken. Da Vinci Code en Der Schwarm waren uitzonderingen. Romans moeten voor mij namelijk niet alleen fictie zijn maar er moeten ook feiten bevatten waar ik wat mee kan. Een tik, ik weet het...

  Dank in ieder geval zover voor de tips!

  geplaatst op
 • Na jouw vakantie verwachten we natuurlijk wel uitgebreide samenvattingen en doorwrochte analyses ;-)

  geplaatst op
 • Hoi Marco, ik vroeg me af welke boeken jij ECHT kan aanraden in het genre (online) marketing (Ben trouwens gister begonnen in Van massamerk naar mensmerk...)

  geplaatst op
 • Laat al die prutsboeken van kakatoe-consultants liggen en kom tot bezinning.

  geplaatst op
 • @ Habbkrats

  Helemaal mee eens. Lees je eigen verhaal.

  geplaatst op
 • zo, De Zwerm (NL vertaling van Der Schwarm)) is vast besteld, zometeen ook nog wat vakliteratuur in de vorm van Naked Conversations en Cluetrain Manifesto bestellen. Met de 3 boeken die ik al had liggen, kom ik zo aan niets anders meer toe! ;-)
  Maar toch bedankt voor de leestips, kom ik er op vakantie niet aan toe, dan wel in het OV.

  geplaatst op
 • Vakantie is ook genieten he! Beetje bijkomen. Uitslapen, beetje slenteren. Roseetje hier. Roseetje daar. Beetje met de kids spelen. Maar als je dan toch een boek meeneemt, uiteraard een goede keuze :-). Veel plezier!

  geplaatst op
 • Ik ben nog aan het bijkomen van Freakonomics . Verantwoord en daarnaast een bron van prikkelende onderwerpen die je de hele avond aan de praat houden (met een roseetje, een kaasje etc. uiteraard.) Voorbeeld? Wat is gevaarliijker; een pistool of een zwembad?

  geplaatst op
 • Het HU.MAN Holidays #4 vakantie Doeboek is mijn tip voor deze zomer!

  geplaatst op
 • Boeken lezen is ontzettend 2001 - waarom niet lekker achterover liggen met je ogen dicht en luister naar je boek op een iPod? :-) Vanalles te downloaden op http://www.audible.com
  Aanraders, je kan ze gelijk downloaden:
  Stumbling on Happiness - Daniel Gilbert * inzicht in hoe je brein werkt en waarom wij zo slecht zijn in het voorspellen wat ons gelukkig maakt
  Field Notes from a Catastrophe - Elizabeth Kolbert * we gaan er aan!!
  Permission Marketing - Seth Godin * bekend van de 121 sessie, door Seth zelf voorgelezen
  The Tipping Point - Malcolm Gladwell * Malcolm is erg goed, ook zijn boek Blink! is de moeite waard.

  als laatste:
  Guns, Germs, and Steel: The Fates of Human Societies - Jared Diamond * leuke inzichten waarom sommige societies groot werden en anderen verdwenen zijn.
  Goede vakantie gewest!

  geplaatst op
 • Marco,

  Vakantie is er even HELEMAAL uit.
  Wat jij nu mee neemt om te lezen werkt daar niet aan mee. In tegendeel zelfs.

  Je kunt je nog bedenken!

  Ik zou het zeker doen als ik jou was. (Dat bedenken bedoel ik)

  geplaatst op
 • Eh... Marco ga je ook echt vakantie houden!? Wat dat betreft geef ik Fred niet ongelijk.

  Gezien deze posting en het feit dat je wellicht nu ook internet op vakantie hebt, voorspel ik elke 3 dagen een boekreview van onze 'vakantie houdende' capo dei tutti capi ;-)

  geplaatst op
 • Nu ik al die suggesties zie bedenk ik me dat ik de laatste tijd ook alleen maar non-fictie boeken lees (de Da Vinci Code heb ik alleen geluisterd). Even een top 5 van het afgelopen jaar in willekeurige volgorde:
  Freakonomics
  The United States of Europe
  The tipping point
  The island at the center of the world
  En natuurlijk
  Naked Conversations

  Ik lees dit soort boeken ook graag tijdens mijn vakantie, geïnspireerd worden en ontspannen gaat wat mij betreft prima samen. Maar waarom Toscane? Waarom niet gewoon lekker weg in eigen land? ;-)

  geplaatst op
 • Geweldig, je gaat een dag op pad en komt 's avonds thuis en vind daar een boekenlijst waar ik de komende vakanties mee kan vullen. Dank voor alle suggesties (en maak je maar geen zorgen dat ik me niet ontspan tijdens mijn vakantie ;-)

  geplaatst op
 • één boek mag niet ontbreken:

  WAKKER WORDEN! hoe je dagelijks wordt belazerd en gemanipuleerd

  Ik ben als auteur wel een tikje vooringenomen, vrees ik ;-)

  geplaatst op
 • Ha Nart,
  Ik zou graag van de auteur willen weten waarom dit boek voor marketeers, en marketingfacts lezers in het bijzonder, interessant zou zijn.
  Heb je ook een website? Vermeld dan ff de URL. Dan vergeeft iedereen direct je reclame want dan is het relevant...
  Hieronder nog ff opgenomen hoe dit moet, vergeef het me als het al weet.
  Erwin


  je typt:
  <a_href="http://www.domein.nl>website_naam</a> waarin je de underscores vervangt door spaties.

  geplaatst op
 • Hallo Marco, je kunt nog een China boek verdienen op de managementboek weblog! Iets om in Toscane over na te denken. Enne moet je mij een vergelijkbare tip geven.
  http://www.managementboek.nl/blogs/belevenissen/2006/06/25/kynges-china-boek-te-verdienen/

  Prettige vakantie en we spreken elkaar in augustus wel. Heb ik vast wat nieuwtjes voor je. (hoop ik dan maar)

  Bertrand

  geplaatst op
 • Ik neem o.a. Waiting for your cat to bark mee.

  geplaatst op
 • Alvast een fijne vakantie, doe lekker waar je zin in hebt en tot de volgende blog kermis.

  geplaatst op
 • Ik heb inmiddels 'De Uitgever aan het woord' uit en daarvoor in de plaats gaat mee: 'De Marketing Code' van Stephan Brown. Deze week ontving ik van Scriptum publishers een recensie-exemplaar van volgens eigen zeggen 's werelds eerste marketingthriller. Ben benieuwd!

  O ja, en 'Generatie Einstein' gaat natuurlijk ook mee!

  geplaatst op
 • Wat dacht je van 'The Search' van John Battelle.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.