In Finland staat je huis altijd te koop

20 juni 2006, 07:45

De Finse makelaar Igglo (what’s in a name) heeft elk gebouw in Helsinki gefotografeerd en deze gecombineerd met images en maps. Op elk huis kan geboden worden ook op degene die helemaal niet te koop staan! Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen een bod plaatsen.

Huiseigenaren nemen een kijkje bij de biedingen om te zien wat hun huis waard is en om misschien de stap te wagen naar een verkoop. Koper en verkoper kunnen samen onderhandelen en pas op het moment dat ze het over de prijs eens zijn komt Igglo in het spel. Voor een marge van minder dan 2% doen zij het papierwerk en de overname. Mooie vernieuwing in makelaarsland! Wellicht binnenkort op Funda?

Bron: Springwise via Blueace.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

9 Reacties

  mangold

  Top idee!


  20 juni 2006 om 10:01
  ErwinVanLun

  Idd super. Dit zet zich de komende jaren vrolijk voort en straks is deze functie wereldwijd beschikbaar. Als we dan ergens op vakantie zijn en we zien een mooie woning, kunnen we direct zien of die te koop is, kunnen we een bod uitbrengen of een alert aanbrengen dat als het huis te koop komt, dat we dan direct bericht krijgen. Wat wordt t leven toch mooi..


  20 juni 2006 om 10:33
  evroekel

  @diederik: Je staat in mijn rss-reader maar had je posting vrijdag gemist bij het wegwerken van de achterstand door een weekje vakantie.

  Ik moet je wel zeggen dat ik mij afvraag in hoeverre een bod op een huis ook meteen een definitief bod is. Ik zou toch graag de woning eerst eens (van binnen) willen bekijken alvorens ik een bod uit breng.


  20 juni 2006 om 13:58
  Diederik

  @Erik: eens. dat is ook precies wat ik op mijn log en Molblog gezegd heb. online geef je middels een bod alleen je interesse aan, maar afhandeling zal toch echt fysiek moeten gebeuren. een huis wil je zien voordat je het koopt. maar als platform is het een mooi concept.


  20 juni 2006 om 14:14
  ErwinVanLun

  leuke privacy vraag: mag je foto’s die eerder op een woonsite stonden, blijven gebruiken? Het is het interieur van de vorige bewoners, dus vanuit dat licht gezien weinig problemen. Het lijkt me zelf dan geen probleem.


  20 juni 2006 om 14:20
  Diederik

  goeie inderdaad. zolang er geen met privacy confronterende zaken in beeld komen, is dat volgens mij geen probleem. kan me wel vorstellen dat je (via de database) meldt van wanneer de foto’s stammen om onduidelijkheden te voorkomen.


  20 juni 2006 om 14:32
  Diederik

  @Erik: “@diederik: Je staat in mijn rss-reader maar had je posting vrijdag gemist bij het wegwerken van de achterstand door een weekje vakantie.”

  geen probleem joh!


  20 juni 2006 om 16:02
  florisbastiaan

  Slim concept. Ben toch nieuwsgierig of dit op de lange termijn bestaansrecht heeft. Dit is weer eens iets anders als puur vraag en aanbod samen brengen. In dit geval is er namelijk meer sprake van een latent aanbod en een pro actieve vraag.


  20 juni 2016 om 11:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!