In Finland staat je huis altijd te koop

In Finland staat je huis altijd te koop

De Finse makelaar Igglo (what’s in a name) heeft elk gebouw in Helsinki gefotografeerd en deze gecombineerd met images en maps. Op elk huis kan geboden worden ook op degene die helemaal niet te koop staan! Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen een bod plaatsen.

Huiseigenaren nemen een kijkje bij de biedingen om te zien wat hun huis waard is en om misschien de stap te wagen naar een verkoop. Koper en verkoper kunnen samen onderhandelen en pas op het moment dat ze het over de prijs eens zijn komt Igglo in het spel. Voor een marge van minder dan 2% doen zij het papierwerk en de overname. Mooie vernieuwing in makelaarsland! Wellicht binnenkort op Funda?

Bron: Springwise via Blueace.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • mooi concept. zie ook mijn posting van vanmorgen op Molblog en van vrijdag op Communicatiewereld.

  geplaatst op
 • Top idee!

  geplaatst op
 • Idd super. Dit zet zich de komende jaren vrolijk voort en straks is deze functie wereldwijd beschikbaar. Als we dan ergens op vakantie zijn en we zien een mooie woning, kunnen we direct zien of die te koop is, kunnen we een bod uitbrengen of een alert aanbrengen dat als het huis te koop komt, dat we dan direct bericht krijgen. Wat wordt t leven toch mooi..

  geplaatst op
 • @diederik: Je staat in mijn rss-reader maar had je posting vrijdag gemist bij het wegwerken van de achterstand door een weekje vakantie.

  Ik moet je wel zeggen dat ik mij afvraag in hoeverre een bod op een huis ook meteen een definitief bod is. Ik zou toch graag de woning eerst eens (van binnen) willen bekijken alvorens ik een bod uit breng.

  geplaatst op
 • @Erik: eens. dat is ook precies wat ik op mijn log en Molblog gezegd heb. online geef je middels een bod alleen je interesse aan, maar afhandeling zal toch echt fysiek moeten gebeuren. een huis wil je zien voordat je het koopt. maar als platform is het een mooi concept.

  geplaatst op
 • leuke privacy vraag: mag je foto's die eerder op een woonsite stonden, blijven gebruiken? Het is het interieur van de vorige bewoners, dus vanuit dat licht gezien weinig problemen. Het lijkt me zelf dan geen probleem.

  geplaatst op
 • goeie inderdaad. zolang er geen met privacy confronterende zaken in beeld komen, is dat volgens mij geen probleem. kan me wel vorstellen dat je (via de database) meldt van wanneer de foto's stammen om onduidelijkheden te voorkomen.

  geplaatst op
 • @Erik: "@diederik: Je staat in mijn rss-reader maar had je posting vrijdag gemist bij het wegwerken van de achterstand door een weekje vakantie."

  geen probleem joh!

  geplaatst op
 • Inmiddels is er ook een vergelijkbaar Nederlands initiatief: www.elkhuistekoop.nl

  geplaatst op
 • Slim concept. Ben toch nieuwsgierig of dit op de lange termijn bestaansrecht heeft. Dit is weer eens iets anders als puur vraag en aanbod samen brengen. In dit geval is er namelijk meer sprake van een latent aanbod en een pro actieve vraag.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.