Straatarme artiest blijkt marketingtruc

3 juni 2006, 07:55

Straatarme artiest blijkt marketingtrucHet NRC (print) meldt vandaag het verhaal van Sandi Thom, een straatarme singer-songwriter die wegens een kapotte auto niet meer naar haar eigen optredens kon rijden en daarom alleen nog maar via een webcast vanuit de kelder van haar Londense flat was te bewonderen. Dat werd een ware hype en vervolgens werd ze alsnog opgepikt door een grote platenmaatschappij. Nu staat Sandi Thom op nummer twee van de Engelse hitlijsten met ‘I Wish I Was A Punckrocker (With Flowers In My Hair)’.

Er ontstond al snel wantrouwen in de blogosfeer tegen het fenomeen Sandi Thom. Zo zouden de bezoekersaantallen van de webcast helemaal niet zo hoog zijn als werd geclaimed en werden kritische vragen gesteld over de kosten voor de bandbreedte van zoveel videostreams. Ook de professionele site van Sandi Thom riep vragen op.

Wat menig weblog al voorspelde blijkt inderdaad waar: het is een nauwkeurig voorgekookte hype, uitgevoerd door Quite Great, het PR-bureau dat ook hippe klanten heeft als Mariah Carey, Chris Rea, Cliff Richard en Stevie Wonder.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!