Derde Nederlandse Businessblogmeeting

Derde Nederlandse Businessblogmeeting
Derde Nederlandse Businessblogmeeting (Fotografie: Jak Boumans)Gistermiddag vond in Baarn de Derde Nederlandse Businessblogmeeting plaats. Op initiatief van Peter Wiegman van Het Media Loket en met sponsoring van Ilse Media stond het thema Blogometrics op de agenda. Oftewel: wat kun je allemaal meten aan een blog en wat doe je vervolgens met al die informatie.

De presentaties op deze middag werden verzorgd door Peter Wiegman, Ruben Timmerman, Tjeerd Kooij en ondergetekende. Ik kan weinig over mijn eigen presentatie zeggen maar was onder de indruk van het niveau van de andere presentaties. Inhoudelijk goede presentaties met levendige discussies onder de ruim 40 deelnemers.

Jammer dat een groot aantal mensen zich wel had aangemeld maar zonder afmelding niet is komen opdagen. Je ziet dat natuurlijk wel vaker bij gratis bijeenkomsten maar in dit geval hebben daardoor een aantal andere mensen die op de wachtlijst stonden de bijeenkomst niet kunnen bijwonen. Wellicht wordt het tijd voor een blacklist ;-)

Ik zal in de loop van de dag de links naar verslagen bijwerken maar vooralsnog heb ik de volgende verslagen kunnen vinden: To be continued...


Geplaatst in

DelenEr zijn 16 reacties op dit artikel

 • Alle presentaties waren inderdaad op goed niveau en niet om te slijmen maar jouw presentatie met het model van stranger tot evangelist opgehangen aaan Marketingfacts en doorspekt met cijfersmateriaal is verplichte kost voor een ieder die zich gaat bezig houden met communities.

  Zoals in een ander comment ook al gezegd, wat mij betreft de volgende bloggersmeeting weer door Peter in Baarn georganiseerd ;-)

  geplaatst op
 • Ik vond het ook de moeite waard en ga profiteren van de diverse denkduwtjes.
  En (just curious) zijn we ook nog te zien in de oude media? Of is de aanwezigheid van een tv-camera standaard als je in een straal van 5km om Hilversum vergadert?

  geplaatst op
 • Oeps, vorige bericht niet gelezen.

  H.

  geplaatst op
 • Helemaal mee eens Erik. Het was het ritje op de motor - van Haarlem naar Baarn - dubbel en dwars waard. Is het een idee om de volgende meeting aandacht te besteden aan de waarde van een weblog als marketingtool? En dan niet voor de early adopters zoals gisteren aanwezig maar voor de grote groep die daar ongetwijfeld achteraan komt...

  geplaatst op
 • Leuke meeting idd. Al begreep ik niet helemaal wat de essentie was van de webads presentatie. Wel een leuke discussie over profiling & behaviroul targetting. Ik zie meer kans in initiatief van Marco (blogads) om bereik in te kopen via blogs dan van van webads. Valt advereren op blogs meer onder behaviroul targetting of mee onder profling?

  geplaatst op
 • Marco je staat Op internet!!.

  Is er trouwens ergens een lijst met url's van de aanwezige bloggers? Ik ken niet alle blogs en zou graag een rondje doen.

  geplaatst op
 • Erg leuk en nuttig! Het achterkamer gevoel (niets ten nadele van de locatie overigens, complimenten aan Peter!) dat deze meetings nu nog bij me oproepen, heeft wel iets spannends. De blogosfeer wordt elke dag groter. Zitten we over twee jaar met zn allen in het Okura, in de zaal naast de VVD?:-)

  geplaatst op
 • Als adverteerder vond ik het ook de moeite waard om erbij te zijn. Goede discussies.

  http://www.marketingfacts.nl/berichten/20060518_cosmopolitan_start_met_weblogs/
  Zullen we volgende keer een meeting vrouwen en weblog organiseren? Gezien die link naar cosmopolitan is er veel discussie over. En ik zal niet ontkennen dat ik dat vanuit de organisatie en functie waar ik werk, dat interessant vind. Ben benieuwd hoe bloggers hier over denken.

  geplaatst op
 • En je had me nog zo beloofd het filmpje niet op internet te zetten Petra ;-)

  Ik heb me overigens rot zitten zoeken naar foto's; zijn er gisteren helemaal geen foto's gemaakt (met uitzondering van Frank Janssen die deze vanavond online zet)?

  geplaatst op
 • Ondanks het feit dat de meeting gratis is was de opkomst nog behoorlijk, toch gauw zo'n vijftig man en enkele vrouwen.

  Wat mij aan de eerste presentaties wel opviel was dat de blogometrics vooral ( of misschien wel alleen maar) waren gericht op het tellen van bezoekers en zaken als CI-index etc. Peter zei al dat hij veel ervaring had met kijkcijfers, maar ook Marco meet vooral bezoeken, populariteit van berichten en de interactie tussen bezoekers.

  Niemand, en misschien is dat omdat de tooling nog niet voor iedereen toegankelijk is, gebruikt webmining tools om te kijken welke onderwerpen/berichten worden gelezen? En welke paden er door de blog worden gevolgd, zodat je een beeld krijgt waar een lezer in geïnteresseerd is. Om zo inzicht te krijgen of het redactionele aanbod en lezers behoefte goed op elkaar zijn afgestemd.

  Wellicht een idee voor de volgende meeting (blogometrics II); hoe krijg ik kwalitatieve informatie zodat je de kwaliteit/redactionele kant van een website kan verbeteren!?

  Nu was de insteek misschien hoe kan ik meer sales doen. En dat kwam in deze meeting meer dan voldoende aan de orde.

  Zelf kamp ik met het probleem dat om mijn weblog (extendlimits.nl) maar mondjesmaat wordt bezocht. Ik krijg vooral veel Amerikanen op bezoek, maar die kunnen geen Nederlands lezen...dus tijd voor actie! En ik moet zeggen, gelukkig heb ik veel tips gekregen hoe je daar wat aan kan gaan doen. Dus, werk aan de winkel. Ten slotte begrijp ik uit de presentatie van Marco dat pas na twee jaar reacties op marketingfacts werden geplaatst.

  Anyway, Marco had het nog over een onderzoek naar Word-Of-Mouth voor bloggers en marketeers dat door BlogResearch en Quo Vide (waar ik voor werk) wordt uitgevoerd. De resultaten worden ook via Marketingfacts gedeeld, dus doe mee! Je kunt het onderzoek vinden op:

  Onder zoek Word of Mouth 2006

  geplaatst op
 • @Marco , komt jouw presentatie hier nog ergens online, of kijk ik er over heen?

  geplaatst op
 • @Jurjen: voor leden van marketingfacts heb ik een abstract online gezet. Dit betreft alleen het model. Ik heb de onderbouwende feiten en cijfers er uit gehaald; die waren exclusief voor de mensen die aanwezig waren.

  geplaatst op
 • @Petra: volgens mij kom je een heel eind met de bovenstaande comments. Verder zal ik met Marco de lijst aanvullen en rondsturen. De vraag kwam ook al elders vandaan.

  geplaatst op
 • Okee, bedankt ;-)

  geplaatst op
 • Het lijstje van verslagen begint inmiddels aardig toe te nemen. Ik heb zojuist het verslag van Ruben Timmerman toegevoegd. Uitgebreid verslag!

  geplaatst op
 • Frank Janssen heeft zojuist deel twee van zijn verslag online gezet. En zoals we van Frank gewend zijn is dat weer in detail uitgewerkt!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.