De jongste internetmiljonairs van Nederland

30 mei 2006, 10:31

Op dit moment ligt de “Quote 500 junior” in de winkel. Wie hebben hun geld te danken aan internet? Op plaats 17 komen we Joost Romeijn tegen, oprichter van GoGo tours, dat via internet reizen verkoopt. Zijn vermogen bedraagt 25 miljoen. Jouk Pleiter, oprichter van Backbase staat op de lijst voor de helft: 12 miljoen. Backbase is gespecialiseerd in Ajax.

Kalo Bagijn zien we terug op 22. Hij is de oprichter van Binck, de discount internet broker. Stef Norden doet het leuk met 16 miljoen op plaats 24. Hij was grootaandeelhouder van Bookings.com voordat dit door Priceline werd gekocht. Rene van Mullem komt binnen op plaats 28 met 12 miljoen. De oprichter van marktplaats.nl is nog steeds “heel blij” dat hij 5% van het bedrijf aanhield toen hij het jaren geleden verkocht. Die 5% was “goud” waard toen eBay de handel kocht. Patrick Terwee van TheHun vinden we terug op 33 met 12 miljoen.

En: er zijn nog 5 internetmiljonairs op de lijst te vinden, waaronder Kees Zegers en Jan Peter Cruiming. Bezoekers van Marketingfacts kennen vast nog meer Nederlandse internetmiljonairs. En: wie gaat er zeker miljonair worden?

Jeroen Bertrams
Investeerder en Digitaal Strateeg bij Zelfstandig

Jeroen is een actieve angel investeerder en adviseert bedrijven over online strategie. Misschien wel één van de eerste auteurs op Marketingfacts.nl. Eerste blog in 2006 (en dat artikel is inmiddels bijna 100.000 keer gelezen). Auteur van 9 boeken, waaronder "Succesvol investeren in startups" (2019), "Bedwing het monster social media" (2015), "Social Media Expert in een Week" (2012/2013), "Online Marketing Expert in een Week" (2012) en "Online Marketing: strategie & tactiek" (2010).

Categorie
Tags

30 Reacties

  jerbe

  Per email krijg ik diverse mogelijke miljonairs door: de oprichters van Geenstijl? Femme Taken van Tweakers? Boris Veldhuyzen van Zanten?


  30 mei 2006 om 11:33
  Karel Kolb | Feeder

  Hoe zit het eigenlijk met jou, Jeroen? Hoeveel RSS-initiatieven moet je nog aan De Heus verkopen voordat je ook in de Quote belandt? Weet ik meteen hoeveel Feeders ik nog moet baren om met mijn p*k in het zand te kunnen gaan zitten. 🙂


  30 mei 2006 om 11:38
  media

  Inderdaad, zet de jongens van Tweakers ook maar op het lijstje.

  Jongens van Geenstijl verwacht ik eerlijk gezegd niet; Telegraaf heeft ‘slechts’ 40% van de aandelen overgenomen en als ze daar miljoenen voor zouden hebben ontvangen dan heeft de Telegraaf toch iets verkeerd gedaan.

  Behoort Boris nog tot de nieuwe generatie van internetmiljonairs? Samen met mensen als Michiel Frackers zou ik hem tot de vorige generatie rekenen 😉

  Wel een interessant lijstje overigens!


  30 mei 2006 om 11:41
  Bert Habel

  Wie ik overigens in het lijstje mis zijn de oprichters van de webhosting providers vuurwerk internet en interlab: Bo de Visser en Roger Heykoop. Vuurwerk is in 1999 voor rond de 20 miljoen euro cash verkocht aan Versatel.


  30 mei 2006 om 12:52
  Marc Jansen

  Vergeet de oprichter(s) van relatieplanet.nl en lexa.nl niet….


  30 mei 2006 om 13:08
  rjmvandiepen

  Vergeten we Marco Derksen ook niet…………


  30 mei 2006 om 15:13
  media

  Haha, was dat maar waar. Nee, deze jongen moet nog steeds hard werken voor de kost (wat ik overigens met plezier doe)!


  30 mei 2006 om 15:25
  Kasper Katje

  Allemaal mooi en aardig en soms een grote eyeopener maar waar is dat ‘junior’ en ‘jongste’ nu op gebaseerd?

  Volgens mij zie ik toch een aantal namen van 30-ers voorbij komen en al voel ik mezelf nog jong, 30+ is toch niet echt jeugdig meer.


  30 mei 2006 om 15:48
  Habbekrats

  Wie is er nu eigenlijk millionair geworden door “ouderwets” producten en/of diensten te verkopen en niet door zijn aandeeltjes aan een grotere haai te venten?

  Het doet me allemaal nog Dotcommerig aan. Get in, get out, see ya. Anders is Internet kennelijk nog niet serieus te nemen?


  30 mei 2006 om 20:21
  Difx

  henriette en kees van hotels.nl ?


  31 mei 2006 om 05:21
  niels

  de boys van Cool Blue B.V?

  (PDAshop.nl, MP3shop.nl, Digicamshop.nl, Memoryshop.nl, Smartphoneshop.nl en GPSshop.nl, PDAshop.be, MP3shop.be, Digicamshop.be….)


  31 mei 2006 om 08:21
  hans drenth

  Wat dacht je van de drie oprichters van Clockwork (Paul Mol, Bernhard van Oranje en Menno de Jong)? Zij zijn er in geslaagd om hun hut twee keer te verkopen (!), een keer aan de wolkenridders van Scaramea, en daarna nog eens aan die spekzolen van Ordina… Grote klasse, zeker 7 nullen de man.


  31 mei 2006 om 17:25
  Bumble

  @ Habbekrats: Ben woldring dus.. geen aandelen in het spel, ja aandelen die hijzelf heeft.


  31 mei 2006 om 19:00
  Bertwin

  tweedehands.net wordt beheert door een scholier. Zijn inkomsten komen voornamelijk uit AdSense. Hoeveel hij precies heeft weet ik niet, maar zijn marketingbudget is in ieder geval groot!


  1 juni 2006 om 08:21
  Robert de Boer

  CoolBlue staat ook in de Quote Junior 500, evenals nog een paar hierboven genoemde mensen.


  1 juni 2006 om 08:36
  Kasper Katje

  “Enkel de stinkend rijke landgenoten die niet ouder zijn dan 41 jaar komen voor op de juniorlijst.”

  Oh dan hebben we nog ff de tijd dus 😉


  1 juni 2006 om 11:53
  Jermain Wijnhard

  @Habbekrats

  “Wie is er nu eigenlijk millionair geworden door “ouderwets” producten en/of diensten te verkopen en niet door zijn aandeeltjes aan een grotere haai te venten?”

  Ik weet niet of je dat zo wel kan zien. Het maken en vekopen van een site is op zich toch ook een dienst? En trouwens, ik kan best begrijpen dat iemand zijn site verkoopt voor wat snel geld. Op het moment dat een site populair is, is het verleidelijk om het voor 6 tot 7 nullen te verkopen voordat je verdrinkt in de menigte van mensen die je ideeen imiteren.

  Die 5% die de oprichter van Marktplaats heeft gehouden vind ik toch wel een prachtige zet 🙂


  2 juni 2006 om 04:43
  kevin verlinden

  Er zijn veel manieren om online geld te verdienen. Het miljonairsmodel vind ik persoonlijk de beste manier om snel veel geld te verdienen


  16 januari 2013 om 10:32
  Hans porto

  Het Jeroen,

  Gratis mastermind in Portugal

  Ben nu al een tijd bezig en ben erachter gekomen dat je samen verder komt. Door info te delen kom je verder.

  Wij bieden ons ons appartement gratis aan voor mensen die online geld verdienen en verder willen komen.

  Kan je support hierin zeker gebruiken.

  Groetjes Hans.


  16 april 2013 om 08:48
  raymon mertens

  beste mensen,

  het frustreert mij dat ik op dit moment een idee heb, waardoor ik ook in deze lijst zou komen te staan! dat weet ik heel erg zeker. Is er iemand die mij verder kan helpen. een ding verklap ik”….vergelijking…. meer kan ik niet zeggen. ik hoop dat er iemand is die met mij wilt een miljoenen,,,, miljarden idee wilt ontwikkelen, alleen lukt het niet.

  iemand….. verstand van apps, development, www, social media, programming…. let me know.

  mertensbusiness@gmail.com

  0650411555


  23 juli 2013 om 01:06
  Nico

  Er zijn zoveel mensen die ideeën hebben waar je miljoenen mee zou kunnen verdienen. Zelf loop ik al heel lang met een nieuwe concept van een dating site in me hoofd. Maar de dromers zullen nooit dat getal met zes nullen op hun rekening zien, het zijn de ondernemers die uit eindelijk langs komen rijden in hun rode bolides. Zelf ben ik helaas ook een dromer met de meest briljante ideeën maar mis de ballen en kennis om een ondernemer te worden.

  Ps. Mocht er nog een ondernemer opzoek zijn naar leuke en misschien waarde volle concepten mag hij me altijd mailen.

  ni21ck@hotmail.com

  Groeten,

  Nico (Een dromer)


  14 september 2013 om 11:10
  Doorverkoopplaats.nl

  emiel Zeilstra.

  Daar heeft rene’ ook nog aan te danken.

  met het meedenken en niet zelf mee aan de haal gaan.

  Via via blaadje aan hem gegeven.

  Hij was nog niet zeker maar hij is ook heel gierig.

  jammer dat er zulke mensen zijn op deze aardbol.


  14 september 2014 om 17:30
  Emiel

  Doorverkoopplaats.nl is misschien wat voor deze haastige tijd!


  16 mei 2015 om 17:13
  Wim

  Nick van Beers – grote jongen in e-mail marketing, verdient zijn geld met het vermarkten van e-mail data wereldwijd. Zeer interessant persoon, zeker een plekje waard als je het mij vraagt!


  17 februari 2017 om 20:18
  Roos

  Beste,

  Via deze weg zoeken ik naar investeerders (miljonairs) die mij wellicht zouden kunnen helpen met een bedrag voor mijn college achterstand dit doordat ik het ene gat met het andere opvulde en daar naast mijn twee kinderen hebt en vaste lasten. En ik wil niet dat mijn kinderen nog langer in armoede blijven circuleren. Ik werk 40 uur in de week en ben mijn bachelor aan het afronden. Ik krijg mijn diploma pas als ik mijn schuld van 4700 euro hebt voldaan. En tot die tijd zal ik geen HBO functie mogen vervullen. Ik heb mezelf jaren terug in deze situatie gewerkt, maar ik doe ook al jaren mijn best om eruit te komen. Instanties en maatschappelijkwerkers helpen ook niet meer van A-Z.

  Ik ben ten einde raad, ja kan ik krijgen en nee heb ik al.

  Alvast bedankt voor het lezen en meedenken. En graag serieuze reacties.

  Mvg,


  1 mei 2017 om 22:44
  Emiel Zeilstra

  Ja misschien een doorverkoopplaats.nl en app zou wat zijn.


  25 juni 2017 om 18:25
  Emiel Zeilstra

  Beste,Mensen.

  Helaas Speurders is ermee gestopt zonde!

  Wie weet is er iemand die Speurdersplaats.nl wil opzetten.

  Zou dan een betaalbare site moeten worden lekker overzichtelijk.

  Wie o wie zoek een betrouwbare zakenpartner!


  23 januari 2021 om 23:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!