Zopa introduceert p2p-banking

12 maart 2005, 06:44

Als het aan het Londense Zopa ligt dan zal na muziek en film binnenkort de distributie van financiele dienstverlening op de kop worden gezet door p2p. Het Londense bedrijf biedt sinds kort de mogelijkheid van p2p-banking dat door Guardian als volgt wordt omschreven:

It is where eBay meets credit unions by way of easyJet, the peer-to-peer movement and Betfair. You can lend up to 25,000 pound through Zopa and your money is divided among 50 borrowers (who have already been screened to ensure they have good credit ratings) to minimise risks of default.

Als je er even goed over nadenkt dan is het een briljant concept. Ben benieuwd of er voldoende mensen zijn die geloven in het concept waardoor het een serieuze bedreiging gaat worden voor de traditionele financiele dienstverleners. Vergeet daarbij niet dat de muziek- en filmindustrie nog niet zo lang gelden ook dachten dat het niet zo’n vaart zou gaan lopen met p2p als distributie voor muziek en film!

Bron: smartmobs

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

    Marcel

    Erg mooi concept. Benieuwd of dit ook in NL geintroduceerd gaat worden.


    12 maart 2005 om 10:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!