Zopa introduceert p2p-banking

Zopa introduceert p2p-banking
Als het aan het Londense Zopa ligt dan zal na muziek en film binnenkort de distributie van financiele dienstverlening op de kop worden gezet door p2p. Het Londense bedrijf biedt sinds kort de mogelijkheid van p2p-banking dat door Guardian als volgt wordt omschreven:
It is where eBay meets credit unions by way of easyJet, the peer-to-peer movement and Betfair. You can lend up to 25,000 pound through Zopa and your money is divided among 50 borrowers (who have already been screened to ensure they have good credit ratings) to minimise risks of default.
Als je er even goed over nadenkt dan is het een briljant concept. Ben benieuwd of er voldoende mensen zijn die geloven in het concept waardoor het een serieuze bedreiging gaat worden voor de traditionele financiele dienstverleners. Vergeet daarbij niet dat de muziek- en filmindustrie nog niet zo lang gelden ook dachten dat het niet zo'n vaart zou gaan lopen met p2p als distributie voor muziek en film!

Bron: smartmobs


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.