Vrouwenpensioen.nl online

18 juni 2003, 03:06

Op 19 juni gaat de interactieve website vrouwenpensioen.nl online. Het initiatief, van de FNV Vrouwenbond, Equality en de Vrouwen Alliantie, informeert bezoekers over pensioenen en hun eigen persoonlijke situatie.

Tineke van der Kraan, voorzitter van de FNV Vrouwenbond, opent de site op de bijeenkomst diversiteit in levenslopen en een modern pensioen . Politici, vakbondsbestuurders, werkgevers en vertegenwoordigers uit de vrouwenbeweging spreken daar over de knelpunten rond pensioen en de mogelijke oplossingen. Centraal in de discussie staat de vraag: welke faciliteiten moeten er komen om een goed pensioen voor vrouwen mogelijk te maken.

Het is slecht gesteld met de pensioensituatie van vrouwen. Veel vrouwen worden op hun 65ste onaangenaam verrast door een fikse daling van hun inkomen. Het Nederlandse pensioenstelsel is nog steeds gebaseerd op het kostwinnersmodel. Vrouwen werken vaker dan mannen in lagere functies, in deeltijd of op basis van tijdelijke contracten en bouwen minder pensioen op dan hun manlijke collega?s. Veel vrouwen werken bovendien in sectoren waar werkgevers helemaal geen pensioenregelingen voor hun werknemers hebben.

Gebrekkige informatie en voorlichting zorgen voor onbekendheid over de regelingen rond AOW en pensioen. Vrouwen weten niet wat de consequenties zijn van bepaalde stappen – bijvoorbeeld tijdelijk stoppen met werken – die zij in hun leven maken. De website www.vrouwenpensioen.nl brengt daar verandering in en laat – jonge – vrouwen niet alleen zien dat een goed pensioen belangrijk is hun levensloop maar ook hoe je dat realiseert.

De website bevat persoonlijke verhalen, spelletjes, calculators en begrijpelijke informatie over pensioenopbouw en pensioenregelingen.

Bron:

http://www.perssupport.anp.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Niet echt slim om dan de perspublicaties op 17 juni te doen…


    18 juni 2003 om 03:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!