Robbie Williams concert via internet redelijk succes

3 augustus 2003, 19:09

Ruim 8000 mensen hebben gisterenavond (zaterdag) het concert van Robbie Williams via de internetsite van Sky Radio bekeken en beluisterd. Met behulp van een wachtwoord, dat per sms kon worden opgevraagd, konden fans het liveconcert in het Engelse Knebworth volgen.

De fans logden al ruim voor negen uur in op de site om onder meer mee te doen aan prijsvragen en te discussi?ren via het gastenboek. Rond aanvang van het concert registreerde Sky Radio ruim 8000 unieke bezoekers. Normaal gesproken wordt de site op een zaterdagavond op dat tijdstip door gemiddeld 900 mensen bezocht.

Het is volgens KPN Telecom voor het eerst dat in Nederland op deze manier betaald wordt voor een internetuitzending. Mensen die het drie uur durende optreden wilden volgen en daarvoor de code per sms hebben aangevraagd, betaalden 1,10 euro. Van de opbrengst is een kwart voor KPN en een kwart voor een tussenpartij. De rest gaat naar Sky, het management van de artiest en zijn platenmaatschappij.

Bron: ANP

Zie ook:

Hype rondom Britse popster bereikt hoogtepunt op skyradio.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Michel H

    “Van de opbrengst is een kwart voor KPN en een kwart voor een tussenpartij. De rest gaat naar Sky, het management van de artiest en zijn platenmaatschappij.”

    Een payout van 70 cent op een SMS van 1,10? Da’s strak uitonderhandeld, normaal is niet een kwart maar een derde voor de KPN’s van deze wereld.

    Voor modemgebruikers (en/of smartphone gebruikers) zou een mini stream wel leuk zijn, of een audio only stream ofzo. Of was dat laatste er wel?


    13 juli 2010 om 10:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!