Robbie Williams concert via internet redelijk succes

Robbie Williams concert via internet redelijk succes

Ruim 8000 mensen hebben gisterenavond (zaterdag) het concert van Robbie Williams via de internetsite van Sky Radio bekeken en beluisterd. Met behulp van een wachtwoord, dat per sms kon worden opgevraagd, konden fans het liveconcert in het Engelse Knebworth volgen.

De fans logden al ruim voor negen uur in op de site om onder meer mee te doen aan prijsvragen en te discussi?ren via het gastenboek. Rond aanvang van het concert registreerde Sky Radio ruim 8000 unieke bezoekers. Normaal gesproken wordt de site op een zaterdagavond op dat tijdstip door gemiddeld 900 mensen bezocht.

Het is volgens KPN Telecom voor het eerst dat in Nederland op deze manier betaald wordt voor een internetuitzending. Mensen die het drie uur durende optreden wilden volgen en daarvoor de code per sms hebben aangevraagd, betaalden 1,10 euro. Van de opbrengst is een kwart voor KPN en een kwart voor een tussenpartij. De rest gaat naar Sky, het management van de artiest en zijn platenmaatschappij.

Bron: ANP

Zie ook:
Hype rondom Britse popster bereikt hoogtepunt op skyradio.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • In Nederland werd eerder geexperimenteerd met live concerten op internet door Kane.

  geplaatst op
 • Heb het concert zelf niet gevolgd via internet maar gezien de klachten in het gastenboek moeten we opnieuw constateren dat het alleen interessant is voor breedband (kabel, adsl). De modemgebruikers hebben er niet echt van kunnen genieten.

  geplaatst op
 • "Van de opbrengst is een kwart voor KPN en een kwart voor een tussenpartij. De rest gaat naar Sky, het management van de artiest en zijn platenmaatschappij."

  Een payout van 70 cent op een SMS van 1,10? Da's strak uitonderhandeld, normaal is niet een kwart maar een derde voor de KPN's van deze wereld.

  Voor modemgebruikers (en/of smartphone gebruikers) zou een mini stream wel leuk zijn, of een audio only stream ofzo. Of was dat laatste er wel?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.