Prepaid credit card voor jonge gamers in Duitsland

24 juli 2006, 10:45

De gaming portal MMOG-Welten en de LandesBank Berlin hebben een nieuwe creditcard in het leven geroepen gericht op gamers tot 18 jaar. Het betreft een prepaid creditcard waarmee je maandelijks maximaal 50 euro kunt uitgeven, speciaal gericht op jonge gamers die MMOG’s zoals World of Warcraft spelen. Ideaal voor ouders die zich zorgen maken om hun kinderen die maandelijks geld betalen aan MMOG’s en virtuele goodies en een mooie stap van een bank richting gaming. Wat we hierna kunnen verwachten? Een mooie volgende stap zou kunnen zijn creditcards die zijn gebrand met artwork van de games.

Cem Yildiz
Strategic Sales Manager bij Ubisoft

Strategic Sales Manager bij Ubisoft en binnen deze functie verantwoordelijk voor digitale distributie, sublicensing, in-game advertising en strategische partnerships. Daarnaast oprichter van World of Goals en G4M3.nl.

Categorie
Tags

10 Reacties

  Maurice

  Heet het dan geen debetcard 🙂


  24 juli 2006 om 12:37
  CemYildiz

  Qua gebruik ligt bovenstaand voorbeeld misschien dichter bij een debetcard inderdaad 🙂 Het betreft overigens wel een line-up van 3 verschillende soorten ‘kaarten’, waaronder ook een Visa Youth Card voor mensen van 18 jaar en ouder, ook gericht op gamers, plus nog een kaart gericht op studenten en werklozen. Tja, hoe bedenken ze het… 🙂


  24 juli 2006 om 16:01
  evroekel

  Creditcard (ookal is ie prepaid) doet het communicatief gewoon beter dan debetcard, ook al klopt het inhoudelijk niet.


  24 juli 2006 om 16:20
  Kasper Katje

  Is zoiets toegestaan voor onder de 18 dan?


  24 juli 2006 om 16:35
  Kasper Katje

  Mmmh, ik kijk er wel ff raar van op maar neem aan dat een bedrijf als Visa wel weet wat wel en niet is toegestaan 😉

  Verder klinkt het zeer interessant.


  24 juli 2006 om 19:33
  PaNzAr

  Damn ik wou dat ik in duitsland woonde en onder de 18 was:P

  Ben 32 en ken geen CC krijgen, ik heb PayPal maar dat is nu ook opgestart in nederland en uiteraard hebben ze het helemaal verkloot en kan ik me rekening gaan opheffen.(alle NL geruikers zonder CC zijn nu automatisch niet geregistreerde PayPal gebruikers en kunnen uiteraard geen maand codes of transacties maken naar buitenlandse rekeningen)

  Als ik een prepaid CC zou hebben kon ik verder met me online mass-war-games maar ik kan nu zonder paypal en CC niks meer NEDERLAND ZUIGT wat dat betreft.

  Speel massive online games since 1997 online en heb altijd geld over kunnen maken over de hele wereld op buitenlandse Inet rekeningen.

  Die tijden zijn voorbij en is er geen normale weg meer te bewandelen om mijn geliefde games te kunnen voort zetten 🙁

  Laten we hopen dat Nederland in de toekomst sneller vooruitstrevend optreed en niet na jaren te laat te zijn zelf iets opstart volgens onze wetten als basis vormen en dan vervolgens ervoor zorgt dat de inwonners van dit land na jaren plezier alles in 2 maanden stop zet.

  Laten we eerlijk zijn waarschijlijk dat de overheid erachter zit die lopen al jaren al dat geld verkeer mis en verdienen er niks aan.

  Achja het moest er een keer van komen dat Nederland voor de zoveelste keer het beste met je voor heeft en er een zooitje van maakt, de beslissingen worden zoals altijd in jouw eigen belang voor je genomen.


  31 juli 2006 om 12:51
  PaNzAr

  BTW check de kleine letters van die prepaid CC even( zowel “Master” als “Visa”), er zitten 9 adders onder het gras 😉

  NIET DOEN!!! het kost je een vermogen om kleine bedragen over te maken en je kaart uberhaupt aan te vragen.

  Totaal niet rendabbel en je reinste oplichting, ik hoop dat er niet veel mensen zoals mij met laag inkomen denken hier voordeel uit te kunnen halen.

  Ze zouden binnen een jaar de 200 euro borg kwijt zijn en een 100 euro of wat aan kosten van transacties voor het gebruik van de kaart.

  Ja, die jongens die deze CC bedacht hebben zijn bij de pinken.


  31 juli 2006 om 13:02
  smartlilwitch

  Ik zoek al eeeeuwen voor zoon kaart. kan het niet vinden hier in nederland.. heb gelezen dat mensen het tegen gehouden hebben ofzo..

  maar kom op..

  creditcards zijn duur. daarom is het leuker voor tieners en jongvolwassenen. om een prepaid creditcard te kunnen kopen toch. want ik game ook en tjah ik heb voor een paar dingen gewoon een creditcard nodig.. en anders krijg je dat item niet.. die je wel nodig hebt..

  en een gewone creditcard ga ik me niet aan wagen. straks heb ik schulden.. no way hozay

  waarom kunnen ze het niet gewoon zoals wallie of prepaid cards aanbieden in de winkel

  dat zou gewoon makkelijker zijn toch??


  5 mei 2009 om 13:41
  Creditcardselect

  Best een aardig initiatief. Een “normale” creditcard is niet toegestaan onder de 18 jaar. Op deze manier kun je als ouder je kind gecontroleerd om leren gaan met een creditcard.


  15 mei 2009 om 05:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!