Polarsteps en Fibéo winnaars van Online Tuesday’s The Floor is Yours

15 januari 2015, 14:30

Een verlaat verslag…

2015 is in volle gang, zeker nadat we het jaar hebben ingeluid tijdens onze eigen Nieuwjaarsborrel van afgelopen dinsdag – in samenwerking met IAB Nederland natuurlijk. Een fotoverslag van die avond volgt later, nu gaan we eerst nog even terug naar eind 2014. Want in december vond de traditionele december-editie van Online Tuesday plaats: The Floor is Yours. Een (ernstig) verlaat verslag!

Jury

‘The Floor is Yours’ is de avond waarbij we vanuit Online Tuesday mensen 5 minuten de (podium)ruimte geven om zichzelf of hun nieuwe product, dienst of bedrijf te presenteren. Elk jaar wordt daarbij door het publiek een winnaar aangewezen, zoals Favoroute in 2013 en Snowciety in 2012. En natuurlijk is de stem van het publiek belangrijk en werd daar ook deze keer om gevraagd. Maar nieuw was dat een driekoppige jury de presentaties aanhoorden en de sprekers kritische vragen mocht stellen.

Die jury bestond uit de volgende personen:

 • Heleen Dura – van Oord. Heleen richtte in 2001 DQ&A Media Group op en is medeoprichter en partner bij investeringsmaatschappij Peak Capital. Zij was betrokken bij de oprichting van de Leading Online Entrepreneur of the Year (LOEY) Awards én … Online Tuesday. En in 2013 werd zij uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar.
 • Bert-Jan ten Kate. Bert-Jan startte als managementconsultant, vervulde diverse commerciële functies bij eBay/Marktplaats en was manager monetisation bij Hyves. Hij is oprichter van Massarius, een Publisher Trading Desk voor onafhankelijke uitgevers.
 • Joyce Musch. Joyce is manager online & lid van het commercieel MT bij Energiedirect.nl, de ‘prijsvechter’ van Essent. Zij heeft evaring in de advisering van startups, oud-collega’s en werkt samen met haar vader die voor investeerders werkt.

Presentaties

De 12 presentaties werder verzorgd door:

 1. Albin Bronkhorst – Fastr, dat online check-outs makkelijk af te ronden maakt.
 2. Henk-Jan Journée – Fibéo, een tool om de gebruiksvriendelijkheid van je website te testen op afstand.
 3. Aris Thijsen – Selly, een shoppingtool voor de hipste, gaafste, tofste, vetste maar vooral de beste, meest unieke winkels in Amsterdam.
 4. Marian Pronk – ietsmooier.nl, een online platform dat op interactieve wijze informatie biedt over cosmetische ingrepen.
 5. Bas van der Lans en Radha Pleijsant – iBeacons voor Beeld en Geluid, een app die de wachtrij bij het Top 2000-café moet verzachten.
 6. Frido van Driem – ZEEF, dat relevante links naar kwaliteitscontent wil leveren door middel van curatie.
 7. Ricardo Steinbuch – Blended Agency, helpt organisaties marktgerichter te worden in het digitale tijdperk.
 8. Koen Droste – Polarsteps, de app en website waarmee je je reizen vastlegt en deelt.
 9. Evelyn Steenbergen – Clevver, de partij die goede kandidaten voor digitale functies zelf opleidt.
 10. Pascal Boogaert – 112cam, de (nog niet bestaande) app waarmee je beelden van noodsituaties direct naar 112 kunt sturen.
 11. Julian Gijsen – KOLLEKT.FM, een curatieplatform voor muziekliefhebbers.
 12. Robin Doezie – GoBoat, een marktplaats voor de (ver)huur van boten door particulieren.

Winnaars

Er waren dus twee stemmingen: één door het publiek en één door de jury.

Publieksprijs

De publiekswinnaar was Polarsteps. De hele top-3:

 1. Polarsteps
 2. Fibéo
 3. Clevver

Juryprijs

De jury was van mening dat de meeste van de presentatoren vooral groter mogen denken, zoals Ietsmooier.nl, dat veel potentie wordt toegedicht. Volgens hen was Fibéo de winnaar van de avond. Hun top-3:

 1. Fibéo
 2. Polarsteps
 3. 112cam (aanmoedigingsprijs)

Video

Het hele programma is terug te zien in bovenstaande video. Helaas zijn er geen video’s per presentatie beschikbaar – onderstaand een indexatie van de verschillende onderdelen en de presentaties.

 • 00:54:10 Start programma
 • 01:01:30 Albin Bronkhorst – Fastr
 • 01:08:37 Henk-Jan Journée – Fibéo
 • 01:15:58 Aris Thijsen – Selly
 • 01:24:43 Marian Pronk – ietsmooier.nl
 • 01:33:30 Bas van der Lans en Radha Pleijsant – iBeacons voor Beeld en Geluid
 • 01:41:40 Frido van Driem – ZEEF
 • 01:55:30 Ricardo Steinbuch – Blended Agency
 • 02:03:45 Koen Droste – Polarsteps
 • 02:12:45 Evelyn Steenbergen – Clevver
 • 02:20:20 Pascal Boogaert – 112cam
 • 02:32:15 Julian Gijsen – KOLLEKT.FM, een curatieplatform voor muziekliefhebbers
 • 02:43:00 Robin Doezie – GoBoat
 • 02:53:15 Stemmen
 • 02:58:00 Uitslag

Ook in 2015 organiseren we weer The Floor is Yours. Dus je weet wat je te doen staat: bouw die app, start die business en pak eind dit jaar het podium. Succes!

Partners en sponsoren

Online Tuesday is het maandelijkse event over online marketing dat wordt georganiseerd door Marketingfacts, Traffic4U, NEWPEOPLE, DQ&A Media Group en PostNL.

De events worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren Nextail, MeasureWorks en Massarius.

Bram Koster
Senior consultant bij Evolve

Ik werk als consultant bij Evolve, een bureau dat is gespecialiseerd in het verbeteren van de interne communicatie en interne processen met behulp van interne sociale media. Was voorheen hoofdredacteur bij Marketingfacts en betrokken bij o.a. Online Tuesday en NIMA.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!