Nederlanders doneren steeds meer online

19 oktober 2003, 09:46

Het bedrag dat Nederlanders online hebben gedoneerd is gisteren de grens van 100.000 euro gepasseerd. Dit heeft de goede doelenportal Fondsen.org bekendgemaakt.

Fondsen.org is een samenwerkingsverband van Nederlandse goede doelen op internet. Het afgelopen jaar hebben gemiddeld 30.000 mensen per maand via Fondsen.org hun weg gevonden naar de Nederlandse goede doelen. Het gemiddelde bedrag dat online via de doneermodules van fondsen.org wordt gegeven ligt rond de 58 euro en is daarmee hoger dan het bedrag dat wordt gegeven n.a.v. bijvoorbeeld mailings.

Fondsen.org is in 1998 van start gegaan. ?In 2003 zagen wij een explosieve groei van zowel het aantal donaties, als het gedoneerde bedrag? zegt uitgever Pieter Voeten. ?Dat is logisch; online doneren is snel, veilig en makkelijk.? Alle aan Fondsen.org deelnemende fondsen hebben een CBF-Keur of een Verklaring van geen bezwaar van het CBF. Het Nederlandse Rode Kruis, UNICEF en Vereniging Natuurmonumenten zijn enkele van de 38 aan Fondsen.org deelnemende goede doelen.

(Bron: Telegraaf.nl)

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!