Knip en Plak BV

10 februari 2006, 15:07

Jong gekopieerd, oud gedaan

Wij houden ons voornamelijk bezig met het kopi?ren van websites. Sinds enige tijd jatten wij ook ringtone templates. Hierdoor hebben klanten voor een gering bedrag een gestolen website! Ook voor het rippen van domeinnamen en hosting bent u aan het juiste adres, wij hebben een partner die voor zeer scherpe prijzen aantrekkelijke pakketten steelt.

Vrij naar internetknutselaar Futuray, die zichzelf met een paar copy-paste-manoeuvres het website-ontwerp van het Amsterdamse Indivirtual toebedeelde.

Categorie
Tags

19 Reacties

  Michel

  En door deze aandacht geef je hem niet alleen een hele berg bezoekers, maar met die link ook nog eens gratis pagerank. Er wordt zoveel en zovaak gejat op internet, als we daar allemaal aandacht aan moeten gaan besteden…


  10 februari 2006 om 15:51
  Wouter

  Nou dit is wel heel erg hoor Michel. Hij had in ieder geval nog de moeite kunnen nemen om de CSS aan te passen 😉


  10 februari 2006 om 15:58
  Anders

  Hij heeft niets aan de “berg” bezoekers die hier vandaan komen en wie zijn naam door Google haalt weet in het vervolg dat ie de boel bij elkaar jat. Ga nou dus niet doen alsof ik ‘m in de kaart speel.


  10 februari 2006 om 16:02
  Tinus

  Kan het niet een standaard template zijn? D’r zijn echt heel veel bedrijven die daar gebruik van maken. €75 voor een template!

  Kots.


  10 februari 2006 om 16:06
  Roy Tomeij

  “Nou dit is wel heel erg hoor Michel. Hij had in ieder geval nog de moeite kunnen nemen om de CSS aan te passen ;)”

  Ook al lijkt het er qua uiterlijk uiteraard heel erg op, de originele site is netjes semantisch correct, terwijl de rip volledig met tabellen is opgebouwd. Toch niet helemaal copy/paste dus.


  10 februari 2006 om 16:53
  René

  Anders, waar baseer je de bewering op dat een van beide partijen de auteursrechten van de (of: een) ander schendt (of: plagiaat pleegt)? Dat kun je aan een creatief product in het algemeen niet zien. Misschien is er toestemming gegeven, misschien is er een licentie.


  10 februari 2006 om 16:55
  Jochem

  Dit voelt een beetje als GeenStijl in z’n jonge jaren. Of andere weblogs heden ten dage die andere sites de grond in stampen. Als jullie voor elke Nederlandse site die gejat is, een post hier gingen maken, dan viel het belangrijke nieuws allemaal van de pagina’s af.

  Jochem


  11 februari 2006 om 05:56
  Raymond

  Ik vind het inderdaad een beetje jammer dat er zo gedaan word, ik heb de site van de grond opgebouwd ja, net als 2 jaar geleden, heb ik me laten inspireren door een andere website.

  Ik ben maar een hobbyist die het leuk vind om zijn kennis te vergroten op websitegebied.

  Als er vervelende ervaringen mee zijn kan iemand van indivirtual zich tot mij richten via mail.


  11 februari 2006 om 13:15
  schief

  Inspireren? Dat is heel wat anders. De gelijkenis is daarvoor te groot.

  Je doet veel moeite om iets creatiefs te bedenken en te bouwen en dan komt Raymond langs en die kan met veel minder moeite een zelfde soort site bouwen en zo een veel hoger kwaliteitsniveau laten zien dan hij eigenlijk in huis heeft. Zijn zijn klanten ook lekker klaar mee…


  11 februari 2006 om 13:43
  Gert

  Ik weet dat de meeste reageerders hier het uberhaupt onzin vinden dat dit bericht hier staat, maar toch nog maar een reactie.

  @Raymond: Je stelt je hier nu op als een hobbyist, die zijn kennis wil vergroten, maar met je site probeer je wel degelijk geld te verdienen. Bovendien maak je mij niet wijs dat je niet wist dat je fout zat. Met inspiratie heeft dit niets te maken, het is gewoon een exacte kopie.

  We hadden je natuurlijk kunnen bellen om te vragen dat ding weg te halen, maar dat zal jou er niet van weerhouden om gewoon een andere site te kopiëren. Ik hoop dat deze negatieve publiciteit je inspireert tot een nieuw eigen ontwerp en anders bel je ons maar voor een offerte.


  11 februari 2006 om 13:43
  Louis Klibansky

  Ik vind het echt schandalig! Gelukkig heb ik zoiets nog niet mee gemaakt maar een brief met een juridisch tintje kan zo iemand wel verwachten.


  11 februari 2006 om 22:08
  Marco

  Iedereen weet gewoon dat je geen designs van anderen mag jatten tenzij het een gratis of betaald stocktemplate betreft. Sommige mensen spelen de ‘onwetendheid’-kaart maar dat is onzin. Zo iemand weet gewoon dat ie fout zit. Alleen al omdat het helemaal niet zo makkelijk is om een site te rippen. Om dat te kunnen moet je toch al een heel tijdje bezig zijn.

  Ik zie dan ook geen reden om ‘aardig’ te doen tegen zo iemand. Mijn layout is ook al 2x gejat (oude en de nieuwe) en als iemand dit bij mij flikt zet ik hem ook gewoon ‘in het zonnetje’ op mijn site. Werkt prima want beide keren was het binnen een dag weer offline.

  Mensen kunnen veel doen maar van mijn spullen moeten ze afblijven.


  12 februari 2006 om 10:01
  Gert

  @Marco: “Werkt prima want beide keren was het binnen een dag weer offline.”

  Zo te zien heeft het bij Futuray ook prima gewerkt. Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉


  12 februari 2006 om 11:44
  Gert

  Hmm, ik dacht even dat Futuray offline was, maar het was kennelijk een korte storing. Jammer.


  12 februari 2006 om 12:05
  Simon Koelewijn

  Maar laten jullie (= de mensen van Indivirtual) het hier nou bij? Ik zou het niet accepteren. De ‘verklaring’ van Raymond hier is gewoon belachelijk. Niemand heeft het recht andermans code en/of ontwerp te jatten, ook niet als je ‘hobbyist’ bent. Ik had het wel stijlvol gevonden als de boel inmiddels al vrijwillig offline was gehaald… Maar tjsa.


  12 februari 2006 om 19:36
  Max

  ‘Laten inspireren’….muwahahahahahaa… tuurlijk jochie… wat je wilt.


  13 februari 2006 om 12:58
  Max

  Het zou aardig zijn om de andere sites in zijn “portfolio” eens door te lopen… dit zal vast niet de enige site zijn die onze Raymond gejat heeft.


  13 februari 2006 om 13:01
  Tinus

  @Gert

  Dat had toch gekunt?


  13 februari 2006 om 13:02
  Gert

  @tinus: Tja, da’s een feit, het had gekund. Maar toch denk ik dat je dat zelf ook zeer onwaarschijnlijk had gevonden als je de moeite had genomen om 10 seconden op onze site te kijken.


  13 februari 2006 om 21:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!