KBC Bank gebruikt Skype voor klantencontact

KBC Bank gebruikt Skype voor klantencontact

Het blijft maar nieuws stromen vanuit Belgie. Via Johan van der Wijk werd ik getipt over de Belgische KBC bank die een primeur lijkt te hebben op Skype-gebied:

Met de start van het autosalon (ja, in Belgi? zeggen ze het autosalon) heeft KBC een kleine aparte site gemaakt www.bankseeingtour.be, een leuke nonsense-site, van waaruit je naar hun eigenlijke campagnesite kunt gaan. En daar kun je via Skype met een KBC-adviseur contact opnemen.

In Nederland werd Skype al eerder ingezet voor customer service (het ging daarbij om het groene boekje) maar ik heb verder nog weinig cases gezien en al helemaal niet bij een bank. Heeft KBC Bank inderdaad de primeur?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Radio 3 gebruikt skype ook al, evenals Omrop Fryslan.

  geplaatst op
 • Ja maar dat zijn geen commerciële bedrijven zoals de KBC bank. Het opvallende is dat deze bank een marketingcampagne heeft opgezet die gericht is op klantencontact via Skype.

  Er zijn inmiddels al heel wat (vooral kleine) bedrijven in bijvoorbeeld de IT sector die een Skype-me button op hun site hebben staan, maar op grootschalige projecten is Skype volgens mij nog nooit gebruikt.

  geplaatst op
 • Simbo (jongerenvakanties) www.simbo.nl gebruikt ook Skype (en MSN) om met de klanten te praten.

  geplaatst op
 • Roger is een vieze SPAMHOER!

  geplaatst op
 • Dank voor de tip Roger; goede toepassing!

  Natteplien, graag een beetje normale reacties hier of ik moet opnieuw een IP-ban gaan uitdelen op Marketingfacts. Naast commentspammers heb ik dat tot nog toe nog maar een keer hoeven te doen. Je zou daarmee de tweede zijn ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.