Het begin van een nieuwe Gouden Eeuw? Martijn Aslander (Stand-up filosoof) geeft nieuw inzicht.

25 april 2017, 13:00

Martijn Aslander is stand-up filosoof, spreker, auteur en houdt zich bezig met “de complexe impact van technologie”. En hij is stevig voorstander van “aanklooien en vooral in zeven sloten tegelijkertijd lopen”. Dagelijks probeert hij die mogelijkheden te verkennen en die kennis te delen met anderen. Dat doet Martijn door veel bijzondere mensen te ontmoeten en die te verbinden met elkaar, door presentaties te geven om zijn visie uit te dragen en door mee te denken bij allerlei vraagstukken.

Stand-up filosoof

Wie denkt dat een ‘stand-up filosoof’ ter plekke ideeën bedenkt, zit er naast. Martijn: “De term kennen we uit de comedy. Je staat ergens voor en dat uit je. Je uit iets dat per se gezegd moet worden. Overigens is een comedian die aan het ‘standuppen’ is niet improvisatietheater aan het doen. Hij heeft bestaande verhaallijntjes die hij aan het uitproberen en testen is. Een mix tussen improvisatie en dingen die je graag de wereld in weer slingeren. Het is heel lastig als je een beroep uitoefent dat nergens in een register staat, dan zoek je je toevlucht in termen die nog niet bestaan.”

Denk niet in geld, maar in resources

Martijn stelt dat geld een fantastische uitvinding is. Het is licht, transporteerbaar en iedereen wil het hebben. Maar het beperkt ons. “De NS kan lege stoelen weggeven, want het kost ze niets. KPN kan gratis bandbreedte weggeven, want het kost ze niets. Ik denk dat we naar een andere kijk toe moeten. (…) Heel veel innovaties in grote organisatie komen niet door omdat men er financiële risico’s inziet. Du moment dat je iets kunt doen zonder financieel risico, omdat je geld überhaupt niet gebruikt, kun je dus dingen bewegen of innoveren zonder geld. Als je dat kunt doen, kun je innoveren zonder risico en dan kun je innoveren zonder angst. En dan wil iedereen helpen. Dat hebben we dus nodig: ideekracht.” Wanneer gaan we de materiële en cognitieve surplus in de samenleving ontginnen?

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

1 Reactie

    Mado

    Resources genoeg ja.

    De wil om het goed te verdelen niet zo.


    27 april 2017 om 15:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!