Doe maar die iPod!

29 december 2005, 09:17

Begin december is de website www.doemaardieipod.nl gestart met het weggeven van iPods aan klanten die via de website aankopen doen. Het principe is het werven van potenti?le klanten door het weggeven van een kado. In ruil hiervoor moeten ze gebruik maken van ??n van de aanbiedingen. Zo is er een aanbod vari?rend van telefoon-abonnementen, cursussen, vitaminepillen tot hypotheken en verzekeringen. Tevens zullen ze anderen moeten doorverwijzen naar de site die op hun beurt ook ??n van de aanbiedingen moeten doen.

De website is gebaseerd op een Amerikaans marketingconcept wat nu al 5 jaar een grote rage is in de Verenigde Staten. Het concept werkt als volgt: Klanten kopen via de site bij ??n van de adverteerders. Voor het doorverwijzen van deze klanten ontvangt de site commissies. Met deze commissies worden dan vervolgens de kado’s van de deelnemende klanten betaald. Het verschil met de traditionele manier van reclame maken, zit in het feit dat de potenti?le klant aandacht besteed aan de produkten of diensten omdat ze er iets extra voor krijgen. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht zoals dat wel is met bijvoorbeeld mobiele telefoon abonnementen. Bij de meeste telefoonwinkels wordt er een kado bij een abonnement gegeven waarvoor wel hogere abonnementskosten betaald moeten worden. Ook wordt er bij dit systeem door de adverteerder alleen betaald op no-cure-no-pay basis. Er wordt dus alleen commissie betaald wanneer daadwerkelijk een produkt is aangeschaft. Dit in tegenstelling tot reclame-uitingen op tv en radio waarbij niets is gegarandeerd. Aangezien de verkoop via het internet de steeds meer toeneemt, biedt deze manier van marketing mogelijkheden.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

11 Reacties

  Arnout Veenman

  Dit is toch niks nieuws, Herbalife en andere Multi-Level-Marketing (MLM) bedrijven bestaan al jaren in Nederland. Daarnaast is het gewoon een (verkapt) pyramide spel, dat (voornamelijk) voor de adverteerder zeer lucratief is.


  29 december 2005 om 10:13
  Tobias

  @Marco: als je slim was geweest, had je je zelf aangemeld en je persoonlijke link hier geplaatst 😉


  29 december 2005 om 13:50
  Tobias

  @Dave: je schrijft: “het adverteren van je referral link is dus niet nodig”.

  Waarom niet? Stel dat Marco zijn eigen persoonlijke link in dit logje had geplaatst en ik was er op in gegaan omdat ik interesse had, dan had Marco al één referral gehad.

  En de manier waarop de aanbieding “uitgevoerd” dient te worden lijkt me eenvoudig; nadat je betaalt hebt, is het uitgevoerd. Bij het steunen van een goed doel zal bovendien wel de algemene voorwaarde zitten dat je er (minstens) een jaar aan vast zit, dat is dus ook een vorm van uitvoering.


  30 december 2005 om 10:55
  media

  Was inderdaad geen slecht idee geweest Tobias; de volgende keer zal ik toch eerst eens goed kijken of er geen affiliatelink beschikbaar is voor ik een dergelijk bericht plaats. Verdien ik in ieder geval ook nog iets aan de traffic die ik doorstuur!


  30 december 2005 om 10:57
  Tobias

  @Dave: pardon, verkeerd geciteerd!


  30 december 2005 om 15:34
  elise

  klopt het dat de site uit de lucht is? bij mij issie ‘verboden’…?


  9 januari 2006 om 17:03
  Henk

  Ik had een vraagje, ik hoor nu pas over de site en heb hem dus ivm de verhuizing nig niet gezien.

  Het is de bedoeling dat een bepaald aantal nmensen die via jouw link aangemeld zijn bv een gift van 3 euro moeten doen, maar is dit een eenmalige gift of een periodieke, indien dit eenmalig is, vind ik het geen probleem om 9 vrienden 3 euro te geven voor een Ipod Nano.

  Alvast Bedankt!!!


  10 januari 2006 om 19:09
  Michel

  Gezellig dat refferal-gespam hier 😛


  14 januari 2006 om 17:01
  Maarten de Vries

  Eey, is het nou echt zo, dat je iets moet kopen.

  Okey, daar kan ik nog inkomen, maar moet iedereen waar aan je die link geeft ook iets kopen, of niet?


  16 januari 2006 om 14:58
  Maarten de Vries

  En, zoals jullie het nu doen he, moet je toch 2 dingen kopen, of heb ik t fout? Want als je bij die ander aanmeldt, moet je nog iets kopen toch?


  16 januari 2006 om 15:43
  emanuelle

  Je moet het in zn geheel bekijken, dan valt alles netjes op zn plaats. Als je je aanmeldt (ongeacht of je dit via iemand anders doet of onafhankelijk) moet je deelnemen aan een van de aanbiedingen om in de race voor een ipod te zijn. Het is dan aan jou om te zorgen dat je het benodigde aantal referals scoort. Dat wil zeggen dat je zorgt dat er mensen zich via jou referal link aanmelden en elk van een van de aanbiedingen gebruik maken.

  Stel je hebt 4 referals nodig en er hebben zich al 100 man via jou aangemeld zonder verdere actie te ondernemen, ontvang je geen iPod.

  Je hoeft dus maar aan een aanbieding mee te doen.

  Als je dit in zn geheel bekijkt zul je zien dat dat logisch is en hoe simpel het eigelijk is.

  Iedereen kan in principe zich via iemand anders hebben aangemeld. Als het dan zo zou zijn dat je alleen maar moest zorgen dat er mensen zich via zou aanmelden en verder niets, verdient niemand er iets aan en is het dus niet rendabel.

  Ik hoop dat bovenstaand verhaal een en ander ophelderd.


  16 januari 2006 om 16:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!