De week op social: LinkedIn & Snapchat willen meer video en Facebook beperkt promoten van berichten

26 augustus 2017, 07:00

Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel.

Met deze week: LinkedIn rolt wereldwijd LinkedIn Video uit, Google voegt 6-seconden videopreviews toe in mobiele zoekresultaten, Snapchat lanceert wellicht eigen videoproducties, Facebook maakt 360-graden foto’s mogelijk in de app, toont uitgeverslogo’s in zoekresultaten en verwijdert aantal opties voor het promoten van berichten.

LinkedIn rolt wereldwijd LinkedIn Video uit

LinkedIn video

LinkedIn is een ideaal platform om te netwerken en nieuwe prospects te genereren. LinkedIn wil meer zijn dan een netwerkplatform en voegt regelmatig nieuwe features die het netwerk interessant maken als mediaplatform.

Zo rolt LinkedIn deze week LinkedIn video uit. Met deze nieuwe feature kun je video’s uploaden of opnemen en posten via de app. Wil je er vandaag mee aan de slag? Kijk dan bovenaan je app voor het camera-icoontje. Klik erop en je kunt direct video’s uploaden via je camera-rol of een video opnemen. Een interessante en nieuwe manier om videocontent te delen met je netwerk op LinkedIn.

Naast de mogelijkheid om de aandacht te winnen met je videocontent, biedt LinkedIn Video je bovendien inzicht in wie je publiek is. Nadat je de video post, krijg je inzage in publiekscijfers als de top bedrijven, functietitels en locaties van je kijkers. En inzage in de performance van je video, zoals het aantal views, likes en reacties op je video.

Bron: LinkedIn

Facebook maakt 360-graden foto’s mogelijk in de app

Facebook 360 foto als omslagfoto profiel

Je kent ze wel, panorama- of 360gradenfoto’s die je een volledig beeld geven van een omgeving. Ideaal voor verkopers van huizen, adverteerders van vakantieparken en organisatoren van events. Met 360gradenfoto’s geef je de kijker naast een betere beleving van de omgeving de mogelijkheid om als het ware zelf in de ruimte te staan en rond te kijken.

Facebook introduceerde ruim een jaar geleden de feature om deze 360gradenfoto’s te uploaden. Nu gaat de social gigant nog een stap verder met het inbouwen van het daadwerkelijk maken van 360gradenfoto’s via de app.

Zodra je bovenaan je scherm op de status update klikt, activeer je een slide-up menu (op iOS) met alle opties voor een status update. Daar zul je nu ook de 360gradenfoto-optie vinden (iOS en Android). Klik op die knop, richt je camera op het beeld dat je wilt vastleggen, draai rond (net als bij een panoramafoto) en voila, je 360gradenfoto is klaar. Kies vervolgens het beginpunt van je foto en plaats hem. En het mooie van deze nieuwe feature is dat je de foto nu ook als je omslagfoto op je profiel kunt gebruiken. Nu nog wachten totdat Facebook de feature uitrolt naar bedrijvenpagina’s.

Overigens is voor het uploaden van 360gradenvideo’s op Facebook voorlopig nog een speciale externe camera nodig zoals de Samsung Gear 360, Insta360 of Nikon KeyMission 360.

Bron: The Verge

Google voegt 6-seconden videopreviews toe in mobiele zoekresultaten

Google 6-seconden video preview

Google lanceert een impactvolle verandering van haar mobiele zoekresultaten. Als je zoekresultaat een video oproept, toont Google je nu een videopreview van 6 seconden. Het doel van deze videopreview is je beter laten beoordelen of het bekijken van de video de moeite waard is. Naast een echte timesaver, trekt zo’n bewegend beeld nog meer de aandacht binnen alle zoekresultaten. Iets om in gedachten te houden als marketeer.

De nieuwe videopreview optie werkt volgens Google voor de meeste video’s op internet, inclusief video’s van YouTube. De intelligentie in de preview zit in de toepassing van machine learning om de beste 6 seconden van de video te registreren voor de preview. Het algoritme voor deze videoscan kijkt naar de content, maar houdt geen rekening met je zoekopdracht.

De videopreview werkt momenteel alleen op mobiel via Chrome en de Google-app. Je kunt optioneel kiezen om previews te zien via je data, maar per default is de instelling via wifi. Ook heb je de mogelijkheid om de optie volledig uit te zetten.

Bron: TechCrunch

Snapchat lanceert wellicht eigen videoproducties

Snapchat’s hoofd content, Nick Bell, zei op het Edinburgh International Television Festival dat de berichtenapp waarschijnlijk richting meer scripted content gaat. Snapchat heeft al een aantal shows geproduceerd die gekoppeld zijn aan tv-programma’s als The Voice en The Bachelor. Met deze Snapchatshows wisten de tv-netwerken NBC en ABC nieuwe kijkers te bereiken.

De belemmering in scripted content zit in het budget dat zo’n productie vereist. Momenteel zijn het de partners van Snapchat die de content financieren. Volgens Bell is de sleutel van succesvolle Snapchat content het maken van standalone videoproducties. Zo zei hij:

… the key to successful Snapchat videos is that they work as standalone content, albeit in support of an established entertainment property such as “The Voice.” A “behind the scenes”-type video doesn’t cut it.

Bron: Variety

Facebook toont logo uitgevers in trending en zoekresultaten

Op social media verspreidt een nieuwsbericht zich razendsnel. Om de betrouwbaarheid van nieuws te borgen, introduceert Facebook logo’s van uitgevers naast nieuwsberichten. De logo’s staan bij artikelen in trending nieuws en naast berichten die verschijnen als zoekresultaat in de app.

logo van uitgever naast artikel

Bron: Facebook

Facebook verwijdert aantal opties voor promoten van berichten

Het promoten van paginaberichten geeft adverteerders de mogelijkheid om een paginabericht om te zetten in een advertentie, inclusief targeting van een specifieke doelgroep. Het resultaat is meer bereik in ruil voor euro’s. Het type berichten dat je kunt promoten is momenteel erg ruim en Facebook gaat dit nu beperken (met ingang van 15 september 2017). Klik hier voor een overzicht van de volledige lijst van promotie-opties die verdwijnen.

Bron: Facebook

Juan Felix is marketing en sales consultant en eigenaar van marketing bureau Felix Marketing Advies. Juan heeft ruim 20 jaar ervaring als adviseur voor ondernemers en marketeers in diverse sectoren, zoals gezondheidszorg, retail, automotive, media en telecommunicatie. Zijn uitgangspunt is steeds "hoe kun je het vertrouwen van je klanten winnen en vasthouden". Social media marketing speelt daarbij een prominente rol. Sinds 5 jaar werkt Juan voor gerenommeerde Amerikaanse bedrijven in de social media industrie. Zijn professionele marketing en sales kennis zet hij tevens in voor het succes van Nederlandse ondernemers.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!