Dasselaar over digitale criminaliteit

19 oktober 2005, 15:15

Handboek Digitale criminaliteitMoest ik bij zijn vorige boek Handboek Internetresearch nog wennen aan zijn schrijfstijl (of was het wellicht het onderwerp?), dit keer heb ik met plezier het boek Handboek Digitale criminaliteit gelezen. Arjan Dasselaar schrijft alsof hij blogt, scherp en met humor.

Het boek behandelt diverse aspecten van digitale criminaliteit: van hackers, crakers en scriptkidies tot wetgeving en opsporing via internet. Ook recente ontwikkelingen zoals spam, phishing en DoS-aanvallen ontbreken niet. Saillant gegeven is dat Dasselaar zelf betrokken is geweest bij het Hofstadgroep-onderzoek van Planet Internet en NOVA. Kennis die is opgedaan tijdens dit onderzoek zijn ook verwerkt in het boek. Verder heb ik inmiddels een aantal tips uit het boek in de praktijk toegepast. Ik ga nog niet zo ver dat ik Internet Explorer eruit gooi (zoals Dasselaar adviseert), maar heb wel het gratis Hitman Pro geinstalleerd om spyware te verwijderen (en te voorkomen).

Het boek, dat op 30 september werd gepresenteerd, is een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over digitale criminaliteit. En wat mij betreft ontpopt Arjan Dasselaar zich hiermee tot een van de betere internetjournalisten van Nederland. En ja, dat had ik ook geschreven als ik het boek niet toegestuurd had gekregen 😉

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Eric

    Dasselaar is toch ook columnist voor PCM?


    19 oktober 2005 om 16:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!