Apple patenteert terugkijkend beeldscherm

4 februari 2006, 12:41

Apple patenteert terugkijkend beeldscherm

Apple heeft een patent ingedient voor een beeldscherm met een tussen de beeldpixels in geïntegreerde camera. En dat is natuurlijk superhandig voor videoconferencing systemen en auto cue’s (de halfdoorzichtige schermen waarvan nieuwslezers hun teksten lezen).

Het grote verschil tussen Apple’s oplossing en een systeem met losse camera is dat de camera niet meer uit een beeldsensor met één lens bestaat, maar uit een heleboel beeldsensortjes met even zoveel lensjes. Het systeem lijkt daarmee dus meer op een oog van een insect dan op één van onze eigen kijkertjes.

Met een beetje mazzel gebruikt Apple hiervoor de aan de Stanford University ontwikkelde ‘field camera’ techniek, waarmee je zowel tijdens als na de opname kunt scherpstellen.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

5 Reacties

  ErwinVanLun

  Het is niet alleen handig voor videoconferencing, het zal naar mijn idee zorgen voor de grote doorbraak van videoconferencing. Vooralsnog krijgen we altijd een boven aanzicht van iemand, kunnen we nooit iemand echt in de ogen kijken. Dat zal hiermee gaan veranderen.

  Wat daarnaast ook mogelijk wordt is dat websites op je gaan reageren. Waar je naar kijkt, dat licht op. Wat je aanwijst, kan je met je vinger verslepen. Als je je hoofd naar voren doet, krijg je een ander beeld (alsof je bij een raamvenster met glas zit en je hoofd dichterbij doet. Dan zie je ook andere dingen.


  4 februari 2006 om 17:13
  ErwinVanLun

  Even verder denken: Wat gebeurt er als dit scherm 2 x 2 meter wordt en het – als het ware – als een deur in je huis zit? Je kan er dan door naar buiten kijken. Je ziet van alles. Het beeld verandert als je dichterbij komt. Dan kan iemand echt op je af lopen.

  En daarna wordt het echt tijd voor de holografische projectie.


  11 februari 2006 om 15:28
  ErwinVanLun

  Zat nog eens te denken. Volgens mij is dit wel een coole toepassingen voor een discotheek waarin je een wand aanbrengt van een paar meter breed en hoog. En dat ook in andere discotheken doet. Daar kan je vrijelijk tegen iemand anders aankletsen zonder dat die persoon er werkelijk ook is.


  22 februari 2006 om 17:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!