SocialMedia8 opent kantoren in Londen, Madrid en Milaan

12 januari 2010, 05:07

Het Amsterdamse social media marketing bureau SocialMedia8, het sociale(re) broertje van LaComunidad, bij M! drijvende kracht achter Viral Friday, kondigde gisteren de opening aan van nieuwe SocialMedia8 kantoren in Londen, Milaan en Madrid. Vanuit deze nieuwe kantoren zullen de belangrijkste lokale markten van een aantal internationale klanten bediend worden. Oprichter Igor Beuker zei gisteren tegen Emerce nu twee internationale klanten te hebben, waaronder Nike.

Beuker, in het persbericht: ‘In 2008 en 2009 omarmde een aantal klanten onze brand reputation monitoring en andere social media marketing programma’s en die vraag zal dit jaar nog verder toenemen. En ja natuurlijk, de wereldwijde netwerken van WPP en GroupM openen voor ons vele deuren naar nieuwe klanten en markten.’ Tegen Emerce zegt Beuker:

“SocialMedia8 is eigenlijk de rubberboot die voor de troepen uit vaart en het nieuwe gebied verkent. Als een ander bureau uit het netwerk van een grote internationale klant een vraag krijgt over social media, dan gaan wij mee.”

Het gaat goed met de ‘groep’, Beuker mikt op wereldwijde expansie. Als er ergens vraag is, zijn ze er binnen twee maanden, zegt hij tegen Emerce. In West en Oost Europa volgen snel nog een paar kantoren. Onderstaand interview hield ik in augustus 2008, net na de oprichting van SocialMedia8 met Beuker, op het kantoor van LaComunidad.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie

2 Reacties

  mgvandenbroek

  Helemaal in het artikel vergeten te verwerken: proficiat Igor c.s. Mooie stappen!


  12 januari 2010 om 06:08
  Daan83

  Bedankt voor de felicitaties Matthijs, 2010 wordt een mooi jaar!


  13 januari 2010 om 10:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!