Kerst 2009: Meer eBooks dan gewone boeken over de toonbank bij Amazon

28 december 2009, 06:37

De Kindle van Amazon.com heeft afgelopen kerstdagen een record bewerkstelligd. Op eerste Kerstdag, 26 december 2009, werden er op Amazon.com en alle internationale sites meer eBooks verkocht dan gewone boeken (via: Nu.nl).

In de Kindle Store, de eBook winkel van de e-Reader van Amazon’s Kindle, bevinden zich nu 390.000 boeken. “We are grateful to our customers for making Kindle the most gifted item ever in our history,” zegt Jeff Bezos, oprichter en CEO van Amazon.com. Voor wie het leuk vindt: hier veel meer facts & figures over de verkopen bij Amazon.com.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

    Daan Kok

    Ik zat even in de facts te neuzen en vond het zelf erg geinig dat het meest verkochte product in de categorie huishoudelijk een “herbruikbaar koffiefiltertje” is voor de Amerikaanse SENSEO vh merk “Keurig”!


    28 december 2009 om 15:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!