DSB The Movie: En nu het script en de personages!

DSB The Movie: En nu het script en de personages!

{title}

Het idee staat, het concept werkt, we hebben een logo, een trailer, een forum, megaveel media-aandacht en de anonieme tips beginnen binnen te stromen. Het crowdsourcingproject DSBthemovie.nl dendert door. Er is nu zelfs een eerste soundtrack, zwanger van suspense!

En toen…. Moest het script geschreven. We hebben drie professionele scriptschrijvers (Hein, Andy Hoek en Maarten van Krimpen) bereid gevonden om het schrijfproces van het script te begeleiden, anonieme tips en e-mails om te toveren in scenes en meer. Uiteraard mag en moet iedereen nog steeds meedoen! We horen graag nieuws en verhalen van direct betrokkenen.

Nieuwigheid

Na de eerste nieuwigheid en de enorme persaandacht en aanmeldingen om mee te doen aan het project, is het nu een zaak van doorstomen (geweldig, trouwens, dit artikel op Nu.nl).Want het mooiste moet eigenlijk nog komen: het daadwerkelijk spelen van de scenes die naar boven gestemd worden tijdens de aankomende script-stemronde.

Forum

Op het forum gonst het nog niet van de activiteit, hoewel de eerste reacties, opmerkingen en uitwerkingen van de karakters nu binnen beginnen te lopen. Neem er een kijkje, en doe gerust mee! We proberen hier alle informatie die we kunnen delen ook daadwerkelijk te delen.

Incassobureau

We hebben meerdere anonieme mailtjes ontvangen over misstanden. Jan Willem Alphenaar deed deze oproep: “Wij hebben bijzondere informatie gekregen over de werkwijze van het incassobureau van de DSB Bank, genaamd Inspectrum. Om deze informatie te verifiëren willen wij graag in contact komen met dsb-klanten die met dit incassobureau te maken hebben gehad.”

Persbericht

Uit het vorige week verstuurde persbericht:

“De scriptschrijvers willen graag van ex-medewerkers horen hoe DSB gegroeid is in de afgelopen jaren en op welke wijze de verkoop van bijvoorbeeld koopsompolissen plaatsvond. Daarnaast is het team ook benieuwd hoe er omgegaan werd met klachten, kredietaanvragen, klanten die niet konden betalen, etc. Tenslotte willen ze ook graag weten hoe de ex-medewerkers de weg naar het faillissement hebben ervaren. [...] Pieter Lakeman spreekt over 100.000 slachtoffers. DSBTheMovie zou hier graag een paar van willen spreken die bereid zijn hun verhaal te doen. Hoe zijn zij benadeeld door de Bank, hoe zijn zij tot een lening bij de bank gekomen. Waarom zijn mensen gaan sparen bij DSB, etc.”

Anoniem

Iedereen die dat wil, kan anoniem alles kwijt wat hij of zij kwijt wil. We behandelen alle e-mails met respect voor privacy en zijn ons bewust van de gevoeligheid van de materie. Mailen kun je naar anoniem[at]dsbthemovie.nl.

Trailer

Omdat hij zo mooi is, hieronder de trailer nog een keer:


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Hou toch eens op met dit kinderachtige gedoe!

  geplaatst op
 • @Wendy,
  het is niet eens kinderachtig. Het is ronduit treurig dat mensen zich hier mee bezig houden.

  geplaatst op
 • Wat een stom filmpje; wat willen jullie hier nu weer mee? DSB was gewoon een tussenpersoon en later een bank, die profiteerde van mensen die al dik in de problemen zaten. Dat deden ze door ze gouden bergen te beloven, maar ondertussen zorgden ze er via de kleine lettertjes en voor hun eigen gewin voor, dat die mensen nog verder in de problemen kwamen en dat binnen de grenzen van de wet. Dit alles om de dure hobby's van Scheringa mee te kunnen financieren.

  Maak dan eens een filmpje over het falende toezicht van DNB of over die grenzen; dan wordt het misschien nog leuk :)

  geplaatst op
 • Op het forum gonst het inderdaad nog niet van de activiteit....

  geplaatst op
 • Ik zie dat de pro-DSB club zich heeft verzameld. Prima natuurlijk, maar waarom niet met eigen naam hier reageren?

  geplaatst op
 • De pro-DSB club? Nice! Moeten zeker een belangrijke scene in de film spelen!

  geplaatst op
 • Kansloos, maar droom lekker verder jongens!

  geplaatst op
 • Wat jammer al die negatieve reacties.
  @Bert - Het forum had een major-error. Is vanochtend opgelost.
  We kregen ondertussen wel veel input via de e-mail. Met name van ex-medewerkers en slachtoffers.

  Maar we zouden ook heel graag jullie input hebben. Hoe zien jullie Lakeman, Scheringa, of zoals Catharina al opmerkt, de rol van DNB?

  geplaatst op
 • Pro DSB club?
  Wat een treurig argument als je kritiek krijgt.
  Maak dan ook filmpjes zoals: Vrouwen rechten the movie, of dood gaan van de honger the movie.
  Maar dat raakt niemand in z'n eigen geld dus hoeft dat niet.
  DSB the movie is Nederland op z'n smalst.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.