Mobilereporters eerste site voor burgerjournalistiek?

28 september 2006, 04:20

Mobilereporters eerste site voor burgerjournalistiek?Emerce meldt vanmorgen dat niet Skoeps.nl maar Mobilereporters.org de eerste Nederlandse burgernieuwswebsite is waar mobiele videofilmpjes centraal staan. Mobilereporters is op dit moment bezig met het verwerven van bekendheid. In maart ging de site ‘in stilte’ van start. Martin Takken is mede-initiatiefnemer van het project en heeft de site opgezet. Het project wordt financieel ondersteund door de Digitale Pioniers, een regeling voor maatschappelijke organisaties met een vernieuwend idee voor internet.

Eerlijk gezegd begrijp ik de hele discussie over wie nu als eerste een site voor burgerjournalistiek is begonnen niet helemaal. Er zijn inmiddels al tal van Nederlandse voorbeelden van burgerjournalistiek waarover we al jaren schrijven. Overigens maakte Paul Molenaar gisteravond tijdens de opening van PICNIC ‘06 bekend dat ook ilse media zich nog meer gaat richten op content dat is gemaakt door de gebruikers zelf. Eén van de nieuwe initiatieven is Hier.nl, een nieuwe site naast NU.nl voor lokaal nieuws van de burgers.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Malou

    Dat is mijn kamer !!! hahaha best een afgang maar toch leuk 🙂


    28 september 2006 om 15:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!