Booking.com: clicks and brick(s)

17 juli 2006, 04:35

Booking.com (tot voor kort Bookings.com) opent donderdag een verkoopbalie op Schiphol. Booking.com richt zich met dit fysieke verkooppunt op binnenkomende reizigers die nog geen hotel hebben geboekt. Volgens Bookings leidt de stap naar de fysieke wereld niet tot het openen van winkels “deze balie is slechts een verkoopkanaal erbij op een perfecte lokatie. Er zijn geen plannen om in een winkelstraat te zitten”.

Wellicht wel plannen om meer verkooppunten op luchthavens te openen? In iedergeval lijkt de fysieke aanwezigheid steeds belangrijker te worden voor pure internetspelers om een sterk merk op te bouwen.

Martin van Kranenburg
Trainer. Spreker en auteur bij Schrijven voor het Brein

Martin van Kranenburg is auteur van het boek Schrijven voor het Brein. Conversie is 95% psychologie. Tekst de belangrijkste aanjager. Ontdek de kracht van neuromarketing in tekst.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Yuri

  Fysieke aanwezigheid speelt al enkele jaren een grote rol. Zo hebben veel touroperators een eigen balie waar last minutes aan de man worden gebracht. Toch ben ik het wel gedeeltelijk met je eens. Zo heeft bijv. Speurders enkele maanden geleden ook een fysieke winkel geopend.


  17 juli 2006 om 05:25
  traffic4u

  Volgens mij is offline aanwezigheid puur een vraagstuk van rendement. Zoals bij bookings nu duidelijk het geval. Het is een simpel rekensommetje, de directe opbrengsten van de fysieke aanwezigheid moeten hoger zijn als de kosten.


  17 juli 2006 om 07:56
  Jeroen Cornelissen

  @ GertJan

  Dan zal er een lange rij voor de balie moeten staan met “nieuwe klanten” (die men via het web niet bereikt).

  De huur op Schiphol is aan de forse kant. De verkoopkosten liggen door het inzetten van personeel sowieso hoger dan bij virtuele verkoop.

  Ik heb de indruk dat het Booking vooral om de exposure gaat dan om de additionele omzet. Wellicht een voorbode voor de lancering van een stedenprodukt inclusief vlucht.


  17 juli 2006 om 08:32
  Mitchel

  Ik vind het een bijzonder goede stap. Meestal zie je de stap andersom, dat een bedrijf van de vestiging online erbij pakt. Ik ben benieuwd of het bookings gaat lukken.


  8 juni 2007 om 10:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!