Volg de Tour de France via Google Earth

4 juli 2006, 05:27

Volg de Tour de France via Google Earth

Het verbaasde me al dat het nog niet bestond maar vanmorgen ontving ik het persbericht dat van 1 tot 23 juli wielerliefhebbers alle etappes van de Tour de France virtueel kunnen volgen door het gebruik van satelliet beelden van Google Earth. Deze beelden maken het mogelijk over alle delen van de etappes te vliegen, inclusief de beroemde bergetappes. De gebruikers van Google Earth krijgen niet alleen het terrein te zien, maar ook informatie over de etappe van die dag en de verschillende onderdelen daarvan (vertrekplaats, aankomstplaats, gemiddelde tijd/snelheid van de rijders, e.d.).

De Tour de France op Google Earth is beschikbaar in het Frans, Duits, Spaans en Engels. Deze applicatie is beschikbaar op www.letour.fr, de officiële website van de Tour de France.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  evroekel

  @Marco: Allemaal hartstikke mooi, maar om één of ander reden kom ik maar niet die drempel over om eens Google Earth te installeren. Onbewust verwacht ik wellicht bij Google dat dit alles gewoon online is te gebruiken.


  4 juli 2006 om 16:20
  media

  Gewoon een keer Google Earth installeren Erik, het is de moeite waard!


  5 juli 2006 om 04:58
  Paul van Veenendaal

  Zag net op CNN dat ze standaard Google Earth gebruiken om op bepaalde gebieden in te zoomen, zoals Java (Tsunami), Israel en Beiroet.


  17 juli 2006 om 19:15
  Paul van Veenendaal

  Nu ook een Pirates of the Carribean eiland in Google Earth: http://www.discoverpirateisland.com


  16 augustus 2006 om 19:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!