Overheidsloket in Google Earth

Overheidsloket in Google Earth

Overheidsloket in Google EarthHet Apeldoornse internetbedrijf Max.nl heeft het eerste Nederlandse interactieve overheidsloket op basis van Google Earth gebouwd. Via GemGids.nl worden nu al tien locatiegebonden producten van de gemeente Voorst en de provincie Gelderland ontsloten. Zo kan de status van een aangevraagde bouwvergunning worden gevolgd of de taxatie van een woning worden opgevraagd. Binnenkort kan via GemGids.nl ook een verhuizing worden doorgegeven of uittreksels kunnen worden aangevraagd. Inmiddels zijn er gesprekken gaande met verschillende andere organisaties die zich bij GemGids.nl willen aansluiten. Ambitie is om nog voor de zomer minimaal honderd producten op deze wijze aan te bieden (zie ook artikel in De Stentor).

Om organisaties snel te kunnen helpen met het ontsluiten van ruimtelijke informatie binnen Google Earth heeft Max.nl het Google Earth Dashboard ontwikkeld. Dit is een aanvullende webapplicatie die snel kan worden geïntegreerd binnen Google Earth. Deze techniek is generiek en kan overal worden ingezet waar locatiegebonden informatie dient te worden ontsloten.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Mochten er (senior) programmeurs zijn die binnen Max.nl mee willen werken aan de verdere ontwikkeling van o.a. Google Earth applicaties, kijk dan eens op de site van Max.nl onder vacatures.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.