Overheidsloket in Google Earth

28 mei 2006, 08:17

Overheidsloket in Google EarthHet Apeldoornse internetbedrijf Max.nl heeft het eerste Nederlandse interactieve overheidsloket op basis van Google Earth gebouwd. Via GemGids.nl worden nu al tien locatiegebonden producten van de gemeente Voorst en de provincie Gelderland ontsloten. Zo kan de status van een aangevraagde bouwvergunning worden gevolgd of de taxatie van een woning worden opgevraagd. Binnenkort kan via GemGids.nl ook een verhuizing worden doorgegeven of uittreksels kunnen worden aangevraagd. Inmiddels zijn er gesprekken gaande met verschillende andere organisaties die zich bij GemGids.nl willen aansluiten. Ambitie is om nog voor de zomer minimaal honderd producten op deze wijze aan te bieden (zie ook artikel in De Stentor).

Om organisaties snel te kunnen helpen met het ontsluiten van ruimtelijke informatie binnen Google Earth heeft Max.nl het Google Earth Dashboard ontwikkeld. Dit is een aanvullende webapplicatie die snel kan worden geïntegreerd binnen Google Earth. Deze techniek is generiek en kan overal worden ingezet waar locatiegebonden informatie dient te worden ontsloten.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Emile Peters

    Mochten er (senior) programmeurs zijn die binnen Max.nl mee willen werken aan de verdere ontwikkeling van o.a. Google Earth applicaties, kijk dan eens op de site van Max.nl onder vacatures.


    29 mei 2006 om 05:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!